Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Žiča i Studenica: 100 din i 1590 din, izlet sa autobuskim prevozom!

Žiča – Maglič – Studenica

 • Super cena
 • 100 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 7

 • Žiča - Maglič - Studenica 
 • Jednodnevni izlet
 • Autobuski prevoz
 • Aqua Travel

Podjite sa nama i upoznajte dva naša najznačajnija srednjevekovna manastira koji predstavljaju temelje srpske države, srpske pravoslavne crkve, istorije i kulture srpskog naroda!

Studenica je zadužbina osnivača Srpske dinastije Nemanjić i nalazi se na listi UNESCO a Žiča je manastir u kom su se krunisali srpski vladari. Ukoliko Vam priča o srednjevekovnoj srpskoj istoriji, kulturi i umetnosti, nesvakidašnja priroda sa najlepšim pejzažima i srednjevekovnim utvrđenjima, jednostavne lepote običnih srpskih sela i konzumaciju srpskih domaćih jela u nekim od najstarijih etno kafana deluju interesantno.

PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan BEOGRAD-ŽIČA-MAGLIČ-SELO BOGUT – STUDENICA-BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja u pravcu Kraljeva do Žiče. Obilazak Manastira Žiče, srpskog srejednjevekovnog manastira čiji je ktitor Stefan Nemanjić, rodjeni brat Svetog Save, poznat pod nazivom Stefan Prvovenčani. U 13. veku Žiča postaje sedište srpske pravoslavne crkve uzdignuta na rang arhiepiskopije a Sava Nemanjić prvi srpski arhiepiskop. Žiča je mesto krunisanja prvog srpskog kralja Stefana Nemanjića i još šest kraljeva iz roda Nemanjića, zbog čega je poznata i kao Sedmovrata. Glavna manastirska crkva podignuta je u Raškom stilu i posvećena Vaznesenju Hristovom. Kroz istoriju, manastir je više puta rušen i obnavljan a 1979. godine je proglašen spomenikom kulture od izuzetnog značaja pod zaštitom republike Srbije.

Nastavak vožnje putem kroz prelepu ut Dolinu Jorgovana i panoramsko razgledanje nesvakidašnje prirode i tragova prošlosti poput utvrđenog grada Maglič. Veličanstvena srednjevekovne utvrda iz 13 veka, smeštena je na samom vrhu brda na sajura Jakšić mo 100 m. od klisure koju formira reka Ibar, praveći oštru okuku oko podnožja brda. U srednjevekovnom periodu, Maglič je nosio titulu zaštitnika i čuvao celu Rašku, Žičku i Pećku patrijaršiju, i što je najvažnije manastire Žiču i Studenicu. Iako se ne zna ko je ktitor ovog utvrđenja veruje se da je to bio Stefan Prvovenčani. Pešačenje do samog utvrđenja grada Magliča ukoliko postoje bezbedonosni uslovi za prelazak preko mosta na Ibru ili foto stop pauza. Nastavak putovanja do sela Bogutovac.

Fakultativno: ručak u čuvenom restoranu kod Mira, jednom od najstarijih restorana koji datira još iz davne 1826. godine i to u posedu iste porodice nadaleko poznat po gostoprimstvu domaćina, domaćoj i ukusnoj hrani. Nastavak putovanja i obilazak manastira Studenice. Studenica je jedan od najvećih i najbogatijih manastira Srpske pravoslavne crkve osnovan 1190. godine. Zadužbina je velikog župana Stefana Nemanje, osnivača srednjevekovne srpske države i njegove supruge Ane, čije mošti i počivaju u ovom manastiru. Glavna crkva posvećena je Uspenju presvete Bogorodice. Smatra se krunskim ostvarenjem srednjovekovne srpske kulture i umetnosti, te je zbog tih svojih vrednosti 1986.g. uvršćena na UNESCO listu svetske kulturne baštine.

Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • individualne troškove ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • ulaznica za manastir Žiča – 50 rsd
 • ručak – rsd

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da
prihvate.

Aqua Travel

Čumićevo sokače lok.138,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...