Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Uvac: 300din i već od 4999 din, 2 noćenja sa doručkom i prevoz!

Rezervat prirode “Uvac” - Sopoćani - Đurđevi stupovi - Manastir Mileševa - Manastir Vavedenje

 • Super cena
 • 300 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 19

 • Uvac: 2 noćenje sa doručkom
 • Privatni ili hotelski smeštaj
 • Prevoz turističkim autobusom

Kanjon reke Uvac se smatra za jedno od najlepših mesta u Srbiji. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, između planina Javor i Zlatar, poznat je po svojim uklještenim meandrima. Takođe, ovo je jedno od poslednjih staništa beloglavog supa, predivne ptice koja je gotovo izumrla. Deo klisure reke Uvac, površine 2 543 hektara, je 1971. godine proglašen za Specijalni rezervat prirode Uvac. Nalazi se na nadmorskoj visini od 902 do 1276 metara.

KRALJEVSTVO BELOGLAVOG SUPA

Specijalni rezervat prirode “ Uvac” je prirodno dobro od izuzetnog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik. Zahvata površinu od 7453 hektara. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opštine Nova Varoš, dok se 1/3 trećina nalazi na tritoriji opštine Sjenica. Centralnu morfološku celinu rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa dolinama njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri. Rtovi mendra u okolini sela Lopiže imaju relativnu visinu od oko 100m

Ledena pećina je veoma bogata pećinskim nakitom.Po obilju nakita ističu se prve tri dvorane Ledene pećine, deo četvrte dvorane i Zapadna galerija. Najzastupljenija forma nakita su stubovi. Prostire se između kraja kanla sa stubovima, koji pripada Bezdani, i ulaza (u Ledenu pećinu) u kanjonu Uvca.

Beloglavi sup je naša najveća ptica sa rasponom krila oko 2.80 m I prosečnom težinom od 7,5-8,5 kg, a može dostići i 11 kg težinom. Više informacija na sajtu www.uvac.org

ĐURĐEVI STUPOVI - Manastir Svetog ĐorĐa u Rasu, poznatiji kao manastir Đurđevi Stupovi kod Novog Pazara je jedinstven spomenik srpske kulture, duhovnosti i umetnosti. Manastir Đurđevi Stupovi je vezan za dve monumentalne srednjovekovne kule-zvonika, koje su se u prošlosti nalazile na njegovom pročelju. Manastir Đurđevi Stupovi u Rasu je jedan od najstarijih manastira Srbije. Manastir Đurđevi Stupovi dominira sa pošumljenog uzvišenja iznad Novog Pazara i od vajkada je mesto je izuzetne duhovnosti, gde je od 11. do 14. veka bilo sedište srpske srednjovekovne države.

MANASTIR SOPOĆANI, posvećen Svetoj Trojici, podigao je srpski kralj Stefan Uroš I (1243-1276) nedaleko od izvora reke Raške, na 17 kilometara od Novog Pazara. Zadužbina trećeg sina kralja Stefana Prvovenčanog svojom veličinom i lepotom nadmašuje sve do tada izgrađene srpske crkve.Freske manastira Sopoćani su pravo remek-delo umetnosti, što je mnogo godina kasnije Sopoćanima donelo svetsku slavu. Danas je ovo jedan od najznačajnijih srpskih kulturnih spomenika, koji je 1979. godine uvršćen na listu svetske baštine UNESCO.

Program putovanja:

1.DAN- BEOGRAD- MANASTIR VAVEDENJE-OVČAR BANJA-MANASTIR MILEŠEVA- SJENICA

Polazak iz Beograda oko 06:00h sa parkinga dogovorenog mesta. Vožnja do manastira Vavedenje. Obilazak maanstira. Nastavak putovanja do Ovčar banje. Pauza za kafu. Nastavak putovanja do manastira Mileševa. Obilazak manastira. Nastavak putovanja do Sjenice. Smeštaj. Noćenje.

2.DAN- SJENICA-UVAC

Doručak. Odlazak na Sjeničko (Uvačko) jezero, gde nas čekaju ljubazni domaćini. Napuštanje autobusa. Odlazak do kampa odakle krećemo vožnju čamcima i posetu Ledene pećine. Splavarenje Uvačkim jezerom u dužini od oko 12-13 km, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica na gnezdima i u letu. Obilazak pećine u dužini od oko 700 metara. Slobodno vreme- fakultativno odlazak do vidikovca Molitva odakle se pruža spektakularni pogled na kanjon Uvca- Po povratku slobodno vreme za odmor, šetnju, ručak u prirodi. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (sir, kajmak, paprika u pavlaci, sudžuk, med...). Polazak u Sjenicu. Noćenje.

 

3.DAN- SJENICA-ĐURĐEVI STUPOVI-SOPOĆANI-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Nastavak vožnje do manastira Sopoćana.Obilazak manastira. Nastavak putovanja do Novog Pazara, oblizak Petrove Crkve. Slobodno vreme u Novom Pazaru. Nakon obilaska, nastavak putovanja do Djurdjevih Stupova. Obilazak manastira. Nastavak putovanja preko Kraljeva do Beograda.

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom 50 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • smeštaj u izabranom objektu u 1/2 i 1/3, 1/4 sobama, na bazi 2 noćenja sa doruckom,
 • turistički pratilac puta za sve vreme izleta
 • Obilaske prema programu
 • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • vožnju čamcima i ulaznicu za pećinu 1.250,00 po osobi
 • ručak u prirodi 600,00 dinara
 • fakultativni odlazak na vidikovac 700,00 dinara
 • ulazak na teritoriju rezervata 100,00 dinara
 • dolata za 1/1 sobu 2000.00 dinara
 • Individualne troškove

Hoteli sa kojima agencija sarađuje:

Hotel Borovi se nalazi u mirnom okruženju, na ivici borove šume. U ponudi ima otvoreni bazen i restoran, a sve sobe sadrže flat-screen TV sa kablovskim kanalima, mali frižider i sopstveno kupatilo.Enterijere krasi dekor sa drvenom tematikom, a spoljašnost objekta je nalik na planinske vrhove. Hotel raspolaže velikom terasom gde možete uživati u pićima naručenim u baru. Elegantan restoran poseduje kamin.Hotelska ponuda obuhvata besplatan parking, recepciju koja radi non-stop i konferencijsku salu sa multimedijalnom opremom. U okviru objekta su takođe na raspolaganju tereni za fudbal, odbojku i košarku.

Hotel “Lane” se nalazi u samom centru grada. Odlikuju prijatna atmosfera i udobnost ambijenta. Garni hotel “Lane” je kategorizovan i ima tri zvezdice. Gostima su na raspolaganju dva apartmana i osamnaest soba, opremljenih da ispune vaše želje i potrebe. Sobe su opremljene telefonom, kablovskom televizijom, besplatnim wi-fi, room servisom i mini barom. Za sve goste obezbeđen je parking prostor, kao i podzemna garaža. U sklopu hotela posluje restoran nacionalne kuhinje.

PRIVATNI SMEŠTAJ - APARTMANI / VANILA - Apartmani Vanilla zvanično su počeli sa radom u martu 2016. godine. Međutim, priča o ovom ugostiteljskom objektu ima dugu istoriju. U ponudi ima 30 mesta, u 9 moderno opremljenih soba. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Odlika soba je prijatan ambijent, a sobe su opremljene TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi. Gostima je na raspolaganju i room service.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni. ONLINE rezervacija se smatra ugovorom. Slanjem svojim podataka prihvatate Opste uslove putovanja agencije Lavli travel koje možete pogledati ovde.

Sastavni deo ovog programa i cenovnika su Opšti uslovi Organizatora putovanja Lavli travel D.o.o. od 01.01.2020.
Licenca OTP 3/2020, kategorije A 40 od 21.01.2020.
Cenovnik br.1 od 22.04.2020.
SRB-1/2020

 

Lavli Travel

Budimska 7,
Beograd, Srbija

www.lavli.rs

Dodatno predlažemo i...