Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Uvac i El Paco city Zlatibor: 250 din i 3270 din, noćenje i prevoz!

Uvac, El Paso City i Zlatibor

 • Super cena
 • 250 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 10

 • Uvac, Sjenica, El Paso City i Zlatibor
 • 1 noćenje u Sjenici
 • Autobuski prevoz
 • Termini: 22.08.2020, 26.09.2020.

Specijalni rezervat Uvac nalazi se na jugozapadu Srbije, okružen planinama Zlatar, Murtenica Čemernica, Javor i Jadovnik. Ovde se izdvaja i prisustvo oko 130 vrsta ptica od kojih je najznačajniji beloglavi sup. Kanjon je poznat i po svojim meandrima. Rezervat Uvca bogat je prirodnim dobrima što ga i svrstava u jedan od specijalnih rezervata prirode. Pođite sa nama i upoznajte čari prirode ovog kraja…
Specijalni rezervat prirode Uvac je prirodno dobro od izuzetnog značaja tj. prirodno dobro prve kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško – raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik i zahvata površinu od 7543 hektara. Minimalna nadmorska visina rezervata je 760 m, a maksimalna 1322 m.

Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri. Specijalni rezervat prirode Uvac izdvaja prisustvo oko 130 vrsta ptica. U najznačajnije spada beloglavi sup – jedna od dve preostale vrste lešinara koje se danas gnezde na području Srbije. Beloglavi sup je vrsta orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do 3 metra što ga čini moćnim letačem čiji let su istraživali i naučnici – aeronautičari primenjivali pri konstrukciji letelica. Njegova uloga, u lancu ishrane, u ekosistemu je jedinstvena i nezamenljiva – isključiva hrana su mu uginule životinje čime sprečava širenje zaraza i na taj način čini prirodnu reciklažu.

Meandri Uvca su već prepoznatljiva slika iz jugozapadne, ali i cele Srbije – sigurni smo da će ih, u godinama koje slede, upoznati i brojni posetioci iz celog sveta, a sada zovemo Vas da pođete sa nama i otkrijete čari jugozapadne Srbije!

PROGRAM PUTOVANJA:

BEOGRAD - UVAC - SJENICA

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja Ibarskom magistralom u pravcu Uvca i Sjenice sa usputnim pauzama radi odmora.

Po dolasku do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac slobodno vreme na obali Uvca ili fakultativni odlazak na krstarenje meandrima Uvca u dužini od 12-13 km uz razgledanje gnezdišta beloglavog supa i ostalih ptica. Krstarenje kanjonom i širokim prostranstvima. U toku krstarenja fakultativni obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Nakon krstarenja odlazak na fakultativni ručak u prirodi. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (sir, kajmak, paprika u pavlaci, sudžuk, med…) Slobodno vreme.

Fakultativno: odlazak na vidikovac Molitva, jedan od nesumnjivo najlepših vidikovaca u Srbiji sa najlepšom panoramom na kanjon Uvca, čudesne meandre i ogromne lešinare u letu. Slobodno vreme. Povratak na mesto ukrcavanja u autobus.

Nastavak putovanja ka Sjenici. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

SJENICA – ZLATAR - EL PASO CITY – ZLATIBOR - BEOGRAD

Doručak. Nastavak putovanja u pravcu Zlatara. Odlazak na vidikovac na obroncima planine (oko 450m od parkinga). Slobodno vreme za kafu ili šetnju. Nastavak putovanja u pravcu Zlatibora i fakultativni obilazak: tematski park El Paso City. Ova turistička avantura je dobila naziv po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovom mestu se susreću dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnom zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta sveta.

Nakon zavšene posete nastavak putovanja do centra Zlatibora i slobodno vreme do polaska za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 1 noćenje u Sjenici u hotelu 1*/odmaralištu u 1/2 i 1/2+1 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 • usluge licenciranog turističkog vodiča
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Vožnja čamcima na Uvcu i ulaznica za Ledenu pećinu – 1250 din
 • Ručak u prirodi na Uvcu – 600 din
 • Odlazak na vidikovac“Molitva” – 700 din
 • Ulazak na teritoriju rezervata – 100 din
 • Ulaznica za El Paco city – 250 din
 • Doplata za doručak u privatnom smeštaju – 100 din

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da
prihvate.

OPIS I LOKACIJA SMEŠTAJA:VANILLA http://www.vanillasjenica.rs/
Smeštaj će biti u nekom od navedenih ili sličnom:  Svaka soba ima tuš/wc/.

Aqua Travel Bgd

Beogradska 46, stan 2,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...