Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Uvac i El Paco city Zlatibor: 250 din i 3270 din, noćenje i prevoz!

Uvac, El Paso City i Zlatibor

 • Super cena
 • 250 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 8

 • Uvac, Sjenica, El Paso City i Zlatibor
 • 1 noćenje u Sjenici
 • Autobuski prevoz
 • Termini: 22.08.2020, 26.09.2020.

Specijalni rezervat Uvac nalazi se na jugozapadu Srbije, okružen planinama Zlatar, Murtenica Čemernica, Javor i Jadovnik. Ovde se izdvaja i prisustvo oko 130 vrsta ptica od kojih je najznačajniji beloglavi sup. Kanjon je poznat i po svojim meandrima. Rezervat Uvca bogat je prirodnim dobrima što ga i svrstava u jedan od specijalnih rezervata prirode. Pođite sa nama i upoznajte čari prirode ovog kraja…
Specijalni rezervat prirode Uvac je prirodno dobro od izuzetnog značaja tj. prirodno dobro prve kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško – raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik i zahvata površinu od 7543 hektara. Minimalna nadmorska visina rezervata je 760 m, a maksimalna 1322 m.

Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri. Specijalni rezervat prirode Uvac izdvaja prisustvo oko 130 vrsta ptica. U najznačajnije spada beloglavi sup – jedna od dve preostale vrste lešinara koje se danas gnezde na području Srbije. Beloglavi sup je vrsta orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do 3 metra što ga čini moćnim letačem čiji let su istraživali i naučnici – aeronautičari primenjivali pri konstrukciji letelica. Njegova uloga, u lancu ishrane, u ekosistemu je jedinstvena i nezamenljiva – isključiva hrana su mu uginule životinje čime sprečava širenje zaraza i na taj način čini prirodnu reciklažu.

Meandri Uvca su već prepoznatljiva slika iz jugozapadne, ali i cele Srbije – sigurni smo da će ih, u godinama koje slede, upoznati i brojni posetioci iz celog sveta, a sada zovemo Vas da pođete sa nama i otkrijete čari jugozapadne Srbije!

PROGRAM PUTOVANJA:

BEOGRAD - UVAC - SJENICA

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja Ibarskom magistralom u pravcu Uvca i Sjenice sa usputnim pauzama radi odmora.

Po dolasku do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac slobodno vreme na obali Uvca ili fakultativni odlazak na krstarenje meandrima Uvca u dužini od 12-13 km uz razgledanje gnezdišta beloglavog supa i ostalih ptica. Krstarenje kanjonom i širokim prostranstvima. U toku krstarenja fakultativni obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Nakon krstarenja odlazak na fakultativni ručak u prirodi. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (sir, kajmak, paprika u pavlaci, sudžuk, med…) Slobodno vreme.

Fakultativno: odlazak na vidikovac Molitva, jedan od nesumnjivo najlepših vidikovaca u Srbiji sa najlepšom panoramom na kanjon Uvca, čudesne meandre i ogromne lešinare u letu. Slobodno vreme. Povratak na mesto ukrcavanja u autobus.

Nastavak putovanja ka Sjenici. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

SJENICA – ZLATAR - EL PASO CITY – ZLATIBOR - BEOGRAD

Doručak. Nastavak putovanja u pravcu Zlatara. Odlazak na vidikovac na obroncima planine (oko 450m od parkinga). Slobodno vreme za kafu ili šetnju. Nastavak putovanja u pravcu Zlatibora i fakultativni obilazak: tematski park El Paso City. Ova turistička avantura je dobila naziv po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovom mestu se susreću dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnom zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta sveta.

Nakon zavšene posete nastavak putovanja do centra Zlatibora i slobodno vreme do polaska za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 1 noćenje u Sjenici u hotelu 1*/odmaralištu u 1/2 i 1/2+1 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 • usluge licenciranog turističkog vodiča
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Vožnja čamcima na Uvcu i ulaznica za Ledenu pećinu – 1250 din
 • Ručak u prirodi na Uvcu – 600 din
 • Odlazak na vidikovac“Molitva” – 700 din
 • Ulazak na teritoriju rezervata – 100 din
 • Ulaznica za El Paco city – 250 din
 • Doplata za doručak u privatnom smeštaju – 100 din

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da
prihvate.

OPIS I LOKACIJA SMEŠTAJA:VANILLA http://www.vanillasjenica.rs/
Smeštaj će biti u nekom od navedenih ili sličnom:  Svaka soba ima tuš/wc/.

Aqua Travel Bgd

Beogradska 46, stan 2,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...