Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Umbria i Toscana: 490din i 95€, 2 noćenja sa doručkom i prevoz!

Fakultativni izleti Perugia, Assisi, Arezzo

 • Super cena
 • 490 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 5

 • Nova Italija - Umbria i Toskana
 • 2 noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Polasci: 08.11.2019. - 12.11.2019

 

NOVA ITALIJA - UMBRIA i TOSCANA MONTEPULCIANO I CHIANCIANO TERME

UMBRIJA - Jedna od 20 regija Italije.Poznata kao ,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto…

TOSKANA- Regija Italije u kojoj su uključena sva čula.Brežuljkasti predeli,aleje čempresa,neprocenjivo blago samo su neki od razloga zbog kojih preporučujemp posetu Toskane.

PERUĐA- Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe).

ASIZI- Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv.Franja Asiški.

MONTEPULCIANO-Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulcianu.Karakteristika grada su uske uličice I prelepa arhitektura,a njegov pečat je svakako vinoMontepilciano d'Abruzzo.

AREZZO-Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca.Rodni grad Frančeska Petrarke.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: BEOGRAD –CHIANCIANO TERME
Sastanak grupe u 17:00 h na glavnoj Beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ . Polazak u 17:30h . Ulaz na perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN: MONTEPULCIANO -CHIANCIANO TERME
Dolazak u Montepulciano-gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Noćenje.

3.DAN : CHIANCIANO TERME-PERUGIA-ASSISI- CHIANCIANO TERME
DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano. Noćenje.

4. DAN : CHIANCIANO TERME – AREZZO – BEOGRAD
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Arezzo - rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vrem.Povratak u Chianciano. Nastavak putovanja za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN : BEOGRAD.
Očekivani dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd.,audio oprema) prema program putovanja,
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
 • Usluga predstavnika agencije/vodiča,
 • Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Stanični vaučer 50 din po osobi ( plaća se u agenciji)
 • Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 0.5eur /danu i 4* 1 eur/danu)
 • Fakultativne izlete:
 • Peruđa i Asisi 30€/deca do 12 god.20€
 • Arezzo-25 €/deca 15 €
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu 40%
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Eta Tours

Obilićev Venac, City Passage,
Beograd, Srbija

www.etaturs.rs

Dodatno predlažemo i...