Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Umbria i Toscana: 490din i 95€, 2 noćenja sa doručkom i prevoz!

Fakultativni izleti Perugia, Assisi, Arezzo

 • Super cena
 • 490 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 6

 • Nova Italija - Umbria i Toskana
 • 2 noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Polasci: 08.11.2019. - 12.11.2019

 

NOVA ITALIJA - UMBRIA i TOSCANA MONTEPULCIANO I CHIANCIANO TERME

UMBRIJA - Jedna od 20 regija Italije.Poznata kao ,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto…

TOSKANA- Regija Italije u kojoj su uključena sva čula.Brežuljkasti predeli,aleje čempresa,neprocenjivo blago samo su neki od razloga zbog kojih preporučujemp posetu Toskane.

PERUĐA- Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe).

ASIZI- Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv.Franja Asiški.

MONTEPULCIANO-Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulcianu.Karakteristika grada su uske uličice I prelepa arhitektura,a njegov pečat je svakako vinoMontepilciano d'Abruzzo.

AREZZO-Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca.Rodni grad Frančeska Petrarke.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: BEOGRAD –CHIANCIANO TERME
Sastanak grupe u 17:00 h na glavnoj Beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ . Polazak u 17:30h . Ulaz na perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN: MONTEPULCIANO -CHIANCIANO TERME
Dolazak u Montepulciano-gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Noćenje.

3.DAN : CHIANCIANO TERME-PERUGIA-ASSISI- CHIANCIANO TERME
DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano. Noćenje.

4. DAN : CHIANCIANO TERME – AREZZO – BEOGRAD
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Arezzo - rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vrem.Povratak u Chianciano. Nastavak putovanja za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN : BEOGRAD.
Očekivani dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd.,audio oprema) prema program putovanja,
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
 • Usluga predstavnika agencije/vodiča,
 • Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Stanični vaučer 50 din po osobi ( plaća se u agenciji)
 • Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 0.5eur /danu i 4* 1 eur/danu)
 • Fakultativne izlete:
 • Peruđa i Asisi 30€/deca do 12 god.20€
 • Arezzo-25 €/deca 15 €
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu 40%
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Eta Tours

Obilićev Venac, City Passage,
Beograd, Srbija

www.etaturs.rs

Dodatno predlažemo i...