Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Trebinje, Mostar, Sarajevo: 690 din i 89€, 3 noćenja sa doručkom i prevoz!

Putevima behara i sevdaha - Drvengrad, Višegrad, Trebinje, Mostar, Blagaj, Sarajevo

 • Super cena
 • 690 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 8

24.10.2019    1

 • Trebinje, Mostar, Sarajevo
 • 3 noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Polazak: 24.10.2019.

 

Trebinje, najjužniji i daleko najlepši grad u Republici Srpskoj predstavlja mali i kompaktan centar sa okružen zidinama i zelenilom. Ceo ambijent upotpunjuje reka Trebišnjica i njene obale okružene plažama, planine i brda. Ovo je grad Jovana Dučiće, Vasilija Ostroškog, Tvrdoša, platana, sunaca i vinarija. Ovaj pravi biser Hercegovine odiše istinskim šarmom gde će vas sigurno opiti gostoprimstvo lokalnog stanovništva.

Sarajevo, intrigantna i kosmopolitska prestonica Bosne i Hercegovine, okružen planinama i sa posebnom vibrom Istoka i Zapada privlači sve veći broj turista. Ovaj grad je nekada nosio epitet “Jerusalim u Evropi“ jer ga okružuju katoličke i pravoslavne katedrale, sinagoge i džamije. Sarajevo je divno mesto za obilazak zbog svoje intrigantne arhitektonke mešavine, živahnog uličnog života i neukrotivog duha.

PROGRAM PUTOVANJA

DAN 1. (24.10.) BEOGRAD – DRVENGRAD – VIŠEGRAD (ANDRIĆGRAD) – TREBINJE

Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima, oko 6h. Vožnja prema etno selu Drvengrad, izgrađeno po zamisli poznatog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja filma „Život je čudo”. Ovo selo smešteno između sve srpske planine, Zlatibora i Tare, na brdu Mećavnik, u svetu je poznato kao „Kustendorf“. Prošetaćemo ulicama sela koja nose imena poznatih ličnosti iz sveta kulture i nauke, pored male drvene pravoslavne crkve sa drvenim zvonikom, izgrađene po uzoru na ruske crkve brvnare, posvećenu Svetom Savi. U ovom bajkovitom mestu možemo videti galeriju slika, biblioteku, bioskop „Andergraund“, poslastičarnicu, restoran i prodavnicu suvenira. Nakon obilaska nastavljamo prema Višegradu gde posećujemo čuveni most „Ćuprija na Drini“, spomenik Ive Andriću i čuveni Andrićgrad, smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzave. Ovaj kompleks je izgradio Emir Kusturica sa idejom da oživi kameni srednjovekovni grad inspirisan delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Nakon kraće pauze nastavak putovanja. Dolazak u Trebinje, smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 2. (25.10.) TREBINJE – DUBROVNIK (fakultativno) – TREBINJE

Doručak i nakon doručka odlazak u razgledanje Trebinja u pratnji vodiča. Obilazimo Hercegovačku Gračanicu, mesto gde je sahranjen Jovan Dučić, manastir Tvrdoš, Arslanagića most, šetnja starim gradom na Trebišnjici, prolazimo pored Sat kule, gradskih zidina, Trg-a Pesnika i spomenika Dučiću. Nakon obilaska grada organizovan je fakultativni izlet za Dubrovnik, grad koji nosi epitet „Biser Jadrana“. U pratnji vodiča obilazimo ovaj pravi dragulj za turiste. Tokom svoje duge istorije mnogi vladari su ostavljali svoj neizbrisiv trag. Danas je ovo dom hrvatske umetničke i intelektualne elite. Videćemo stare gradske zidine iz 10-og veka, koje se protežu u dužini oko 2 kilometara, sa kojih se pruža pogled na more i na stari centar grada. Ovde se nalaze i kule Minčeta i Bokar, kao i dva utvrđenja, Lovrenac i Revelin. Prošetaćemo čuvenim Stradunom, omiljenim mestom okupljanja lokalnog stanovništva i turista. Ovo je jedna od najlepših pešaćkih zona u Evropi. Nastavljamo do dubrovačke katedrale, poznate kao Katedrala Uspenja presvete Bogorodice, izgrađena u baroknom stilu na mestu stare katedrale iz 6-og veka koju je uništio zemljotres. Potom obilazimo gradsku kapiju, vrata od Pila, nekadašnji glavni ulaz u grad. Laganom šetnjom dolazimo do trga Ruža, gde se nalazi Orlandov stub kao i čuveni zvonik koji se koristio nekada kao svojevrsni alarm. Trgom dominira crkva svetog Vlasija, sahat kula iz 15og veka i mala fontana. Nastavljamo do zapadnih gradskih zidina, do takozvanog „dubrovačkog Gibraltara“, poznate tvrđave Lovrenac. Ovde se danas održavaju koncerti i manifestacije i čuveni Dubrovački letnji festival. Nakon obilaska slobodno vreme za individualna razgledanja. Povratak za Trebinje. Noćenje.

DAN 3. (26.10.) TREBINJE – BLAGAJ – MOSTAR – SARAJEVO

Doručak i napuštanje hotela. Polazak za Blagaj, malom mestu smeštenom na reci Buni koje predstavlja pravu oaza mira i prirodne harmonije. Ovo mesto krasi srednjovekovno islamsko zdanje Tekija, ušuškano u liticama i debeloj hladovini. Sa obe strane reke možete uživati u nekom od kafića ili restorana koji su skladno uklopljeni u prirodni ambijent. Nakon kraće pauze nastavljamo ka Mostaru gde obilazimo stari most, kulu Kelebija, kulu Herceguša, Sahat Kulu i Krivu ćupriju. Potom odlazimo do stare mostarske čaršije na obali Neretve, Kujundžiluk. Slobodno vreme za individualno razgledanje i nastavak puta ka Sarajevu. Dolazak u hotel, smeštaj i noćenje.

DAN 4. (27.10.) SARAJEVO – VRELO BOSNE (fakultativno) – BEOGRAD

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak u obilazak Sarajeva u pratnji vodića gde posećujemo Saraj, Vjećnicu, Inat Kuću i Latinsku ćupriju. Šetnja glavnom pešačkom zonom do katedrale i srpske Saborne crkve i Gazi Husref begova džamije. Nakon toga odlazimo do čuvene Baščaršije gde je predviđeno slobodno vreme ili fakultativni obilazak vrela Bosne, park smešten u podnožju planine Igman. Ceo ambijent upotpunjuju izvor reke Bosne, prelepa jezera u kojima plivaju ribe i plove labudovi, potočići obrasli bujnim zelenilom. Kratko vreme za individualno uživanje u prelepoj prirodi. Povratak za Sarajevo i nastavak putovanja ka Beogradu u kasnijim popodnevnim časovima. Vožnja sa usputnim kraćim pauzama radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj usluge.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

 • Autobuski prevoz na navedenim relacijama, autobusi visoke turističke klase (klima, audio-video oprema),
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2, 1/2+1, 1/1 sobama - tačan naziv hotela biće poznat par dana pre polaska,
 • Obilaske i razgledanja prema programu,
 • Usluge stručnog vođenja putovanja i predstavnika agencije,
 • Troškovi realizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

 • Ulaznica za Drvengrad – 250 rsd (cena je podležna promeni, plaćanje na licu mesta)
 • Putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi tokom boravka,
 • Fakultativni izleti.

NAČIN PLAĆANJA:

- 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana. Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate

- Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12.2019. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%. Čekove datumirati isključivo na 1., 5., 10. ili 15. u mesecu.

- Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak najkasnije do 15.12.2019.

- Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.2019. uz mesečno uvećanje svake rate za 2%.

DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 sobu – na upit

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Dubrovnik – 20 € za odrasle / 15 € deca (prijava do 7 dana pre polaska u agenciji, plaćanje na licu mesta)
 • Vrelo Bosne – 8 €

Barcino Tours

Desanke Maksimovic 2/1,
Beograd, Srbija

www.barcino.travel

Dodatno predlažemo i...