Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Transilvanija, Uskrs: 590 din i 119€ Drakula tura

Nezaboravno putovanje u Transilvaniju i Bukurešt autobusom, 7 dana, 4 noćenja sa doručkom

 • Super cena
 • 590 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 5

 • Putovanje u Bukurešt i Transilvaniju, Drakula tura
 • Sedmodnevno putovanje
 • 4 noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom
 • Polazak 26.04.- 02.05.2019.

 

Transilvanija se nalazi u središtu Rumunije. Ako želite da obiđete Transilvaniju ne treba vam mnogo novca, a Rumunija nije tako daleko. Sigišoara se nalazi u centralnoj Rumuniji, oko četiri sata od Bukurešta. Ovaj dobro očuvani srednjevekovni grad pod zaštitom je UNESCO-a, a poseta ovoj destinaciji jedinstven je doživljaj koji se pamti čitavog života. Vratite se u vremena okrutnog vladara Vlada Cepeša, po kome su snimani mnogobrojni filmovi i koji je postao simbol Vampirizma. Zamak na steni izgrađen od strane tevtonskih vitezova bio je tamnica svirepom grofu Drakuli.

Brašov se nalazi u središnjem delu Rumunije u istorijskoj pokrajini Transilvanija i sa pravom predstavlja najposećeniji turistički centar Rumunije. Osnovan je davne 1252 godine. Ovde se svake godine održava najveći muzički festival u Rumuniji pod nazivom-Cerbul de Aur.

Najveća znamenitost u ovoj pokrajini je svakako Crna crkva (BisericaNeagra) najveća gotska crkva između Carigrada i Beča. Ime je dobila po požaru koji je izbio 1689 godine pa su usled posledica požara, zidovi crkve ostali crni. Ono što će vas svakako oduševiti jesu stare crkve na čijim zidinama i danas postoje ostatci borbe mačevima. Brašov je takođe specifičan po najužoj ulici u čitavoj Evropi. Ona nosi naziv Strada Sfori i široka je svega 130cm. Legenda kaže, da parovi-ukoliko prođu ulicom a da se ne posvađaju ili ne dodirnu zidove-imaće uspešan brak i sreću u ljubavi.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan   BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 20 časova, sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja.

2. dan  SIGISOARA  ~ BRAŠOV 
Pre podne dolazak u  Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije i rodno mesto Vlada Tepeša, poznatijeg kao Drakula. Obilazak starog centra grada iz 14 veka, rodna kuća Drakule, crkve u kojoj je kršten. Fakultativni obilazak  Istorijskog muzeja, stare kule i muzeja mučenja. Slobodno vreme za setnju i individualno razgledanje. U popodnevnim časovima nastavak  putovanja za Brašov . Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

3. dan  BRAŠOV ~ BRAN ~ PELEŠ ~  SINAJA ~ BRAŠOV
Doručak. Fakultativno mogucnost odlaska na izlet na Sinaju - posete manastiru Sinaja,  obilazak  kraljevog dvorca Peleš, nekadašnje rezidencije prvog kraljevskog rumunskog para. Slobodno vreme za setnju i razgledanje. Nastavak  putovanja za Bran, obilazak  pograničnog utvrđenja  Bran i dvorca grofa Drakule. Povratak u Brašov u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan BRAŠOV 
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na razgledanje grada sa vodicem: Glavni gradski trg, Stara gradska većnica, Crna crkva, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Evropi. Slobodno vreme za setnju, slikanje i  individualno razgledanje grada. Preporučujemo vožnju  žičarom u slobodno vreme. U 19h polazak za Beograd

5. dan  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim  časovima. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti);
 • smeštaj u hotelu 2* ili 3* u 1/2 ili 1/3  sobama, na bazi dva noćenja sa doručkom;
 • usluge vodiča pratioca za vreme trajanja aranžmana;
 • troškove organizacije putovanja.

CENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika;
 • fakultativne obilaske;
 • međunarodno zdravstveno osiguranje – NAŠA PREPORUKA

FAKULTATIVNI PROGRAM:

Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

 • Zamak Bran, Dvorac Peleš i manastir Sinaja 35€
 • Pešačka tura Brašov sa vodičem 5€

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI PUTOVANJA TURISTICKE AGENCIJE FALCON (YUTA STANDARD) LICENCA BR.OTP 09 OD 27.02.2013 GODINE

Falcon d.o.o

Strahinjića Bana 73a,
Beograd, Srbija

www.falcon.rs

Dodatno predlažemo i...