Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Svilajnac, Sokobanja: 100din i 1790din, za izlet i prevoz!

Svilajnac, Sokobanja jednodnevni izlet

 • Super cena
 • 100 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 6

 • Prirodnjački centar Svilajnac
 • Sokobanja
 • Autobuski prevoz
 • Jednodnevni izlet

 

Turistička agencija Flamingo Travel Klub je specijalizovana za putovanja po Srbiji.

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 8h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put).
Vožnja auto putem do Svilajnca. Poseta Prirodnjačkom centru u Svilajncu.
Prirodnjački centar Svilajnac predstavlja spoj nauke, obrazovanja, zabave i turizma na jednom mestu, na vrlo specifičan način. Takav koncept čini ga jedinstvenim u ovom delu Evrope. Otvoren je 29. juna 2015. Atraktivnost Prirodnjačkog centra Srbije ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog (muzejskog) prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom. Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 8 tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana.Izložba "Geološki vremeplov" jedna je od najatraktivnijih izložbi i predstavlja nastanak planete Zemlje i njen razvoj kroz epohe sve do postanka čoveka. Posetioci doživljavaju svojevrsno putovanje u prošlost kroz prikaze geološke istorije Zemlje od Velikog praska do pojave savremenog čoveka. To je prikaz evolucije planete Zemlje kroz ilustrativne primere geoloških era i perioda kao i ključnih događaja u evoluciji živog sveta. Značaj ove izložbe je u tome što populariše geologiju i različite geološke discipline: paleontologiju paleobotaniku, paleozoologiju, paleoekologiju, paleogeografiju, tektoniku ploča, vulkanologiju, seizmologiju. Ima i veliki edukativni potencijal, jer upoznaje širu publiku sa ključnim događajima u geološkoj istoriji i edukuje sve ciljne grupe posetilaca.Dino park je smešten u parku Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu. Prestavlja pravu oazu zabave i razonode. Sadrži dino izložbu, vulkan, suvenirnicu, restoran i igraonicu za decu a sve je smešteno u autentično okruženje i atmosferu. Poseta Prirodnjačkom centru uz priču kustosa i slobodno vreme za obilazak Dino parka i osveženje u kafeu.

Nastavak putovanja do Sokobanje.
Soko Banju su posećivali i Rimljani, a 1398. godine u Sokobanju su stigli i Turci. Banju pominje još Konstantin Filosof u biografiji despota Stefana Lazarevića, a opisivali su je i Evlija Čelebija, turski geograf Hadži Kalfa, Vuk Karadžić, Feliks Kanic…Sokobanja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji u kotlini, između planina Ozren (1117m) i Rtanj (1560m) na obalama reke Moravice, na nadmorskoj visini od 400 metara. Soko Banja je autoputem udaljena od Beograda 230 kilometara, od Niša 60. Jedno je od najposećenijih mesta u zemlji i spada u red renomiranih turističkih centara sa najdužom tradicijom organizovanog turizma od punih 170 godina. Soko Banja ima oko 9500 stanovnika i sedište je opštine sa 24 seoska naselja. Ukupno na području ove opštine živi oko 20000 stanovnika.“Sokobanja ima nešto što se odmah ne zapazi, o čemu čovek ne vodi računa, ali što doprinosi opštem osećanju prijatnosti, pa je svako brzo zavoli” /Ivo Andrić/.
Sokograd. Niko ne zna tačno kada je ovaj drevni grad na uspravnoj steni iznad reke Moravice nastao, ali se pretpostavlja da je sagrađen u vreme vladavine Rimskog cara Justinijana u periodu između I i VI veka n.e. i da je služio za odbranu od Avara i Slovena. Pominje se i u vreme Stefana Nemanje oko proterivanja Bogumila kada je prvi put razaran. Obnovljen je ostao u sastavu srednjevekovne Srbije. Prvi trag o njemu potiče iz 1413. godine. Ovaj drevni grad pao je u ruke Turaka 1459. godine, kada ga je Bajazitov sin Musa Kesadžija sa svojim nedelnicima razorio i kad je i Srbija prestala da postoji kao država. Onda su u njemu svoje oružje oštrili i koristili Austrijanci, i to prilično dugo: od 1690. do 1737. godine. Njegove utvrde upoznao je, 1808. godine, i nadaleko poznati Hajduk Veljko Petrović.
Izvesno je da je Sokograd, kao srednjovekovna građevina, podignut na ostacima nekih prethodnih temelja. Zna se da je to bio grad neobčno jakih zidova, velikih razmera i nepravilne osnove na koju je uticao sam oblik stenovitog uzvišenja. Činila su ga dva dela: donji, kome se lakše prilazilo i koji je služio da okolnom stanovništvu pruži zaštitu pred neprijateljem i gornji, koji je bio utočište velmoža, najsigurniji zaklon pred nastupajućom opasnošću.Kako arheolozi kažu, u Gornji grad ulazilo kroz veliki donžon ili kulu motrilju. Na drugom kraju, onom prema brdu, bio je izgrađen visoki zaštitni zid s otvorima za topove. Ispod njega, u donjem delu utvrđenja u tim vremenima bujao je život o čemu svedoče i ostaci cisterne, zasvedene kamenom i uklesane u stenu. Današnji Sokograd dostupan je samo najupornijim s obzirom da se nalazi na velikoj visini u odnosu na basen reke Moravice. Sokograd je narod zvao i Sokolac i sačuvao je nekoliko lepih legendi, a najtužnija je ona o Lepteriji, kako se danas zove park prirode u čijem se sklopu i sam Sokograd nalazi.Obilazak Sokobanje sa vodičem. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, moguća je pešačka tura do Sokograda. Slobodno vreme do polaska za Beograd.
.Povratak u Beograd oko 21h.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice za lokalitete, Prirodnjački muzej -500 rsd, deca od 3-12-350rsd
 • Ručak


 

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...