Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Palić: 150 din i 1790 din, prevoz i izlet!

Subotica-Palićko jezero-Hajdukovo,vinarija

 • Super cena
 • 150 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 9

 • Provedite 1 maj na Paliću
 • Subotica-Palićko jezero-Hajdukovo,vinarija
 • Autobuski prevoz

Subotica-Palićko jezero-Hajdukovo,vinarija


Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 8h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put).
Vožnja autoputem do Subotice. Pešačka tura -razgledanje grada uz pratnju vodiča - Gradska kuća, Narodno pozorište, Rajhlova palata, Sinagoga…Slobodno vreme.
Subotica se prvi put spominje u drugoj polovini 13. veka. O životu ljudi na ovom području govore arheološki nalazi stariji od 3000 godina. Subotički posed često je menjao vlasnike, od kralja Alberta, Janoša Hunjađija, Matije Korvina, Janoša Pongraca (koji je sagradio tvrđavu 1470) do kralja Vladislava II i porodice Török.
Pod vlast Austro-Ugarske vratila se 1686. 1743. je Subotica proglašena slobodnim gradom, a 1779. i slobodnim kraljevskim gradom. Taj se datum pokazao kao jedan od najvažnijih u istoriji grada, od kada se grad zove Maria-Theresiopolis.Poseban procvat doživela je krajem 19. veka. U to vreme izgrađena je većina građevina koje i danas čine lepotu grada. Pošto je to bilo doba kulminacije secesije, te građevine su gotovo bez izuzetka građene u tom stilu, a prepoznatljive su kao vredni primeri Mađarske varijante.
Nastavak putovanja do Palića. Slobodno vreme za individualnu posetu Zoo vrtu.
Palić se nalazi 8 km istočno od Subotice, 20 km od graničnog prelaza Horgoš, 170 km od Beograda. Palić se prvi put pominje 1462. godine pod imenom Palij. Početak turizma na Paliću se računa od 1845. godine, kada je izgrađeno prvo banjsko kupatilo - gostionica u kojoj su postavljene drvene kade u kojima se moglo kupati u zagrejanoj vodi. U godinama koje slede izgrađena su nova kupatila, objekti za smeštaj i letnjikovci imućnijih trgovaca i veleposednika. Voda Palićkog jezera je sumporovita, alkalna i murijatična, temperature 25°C, sadrži litijum i rubidijum, koji pomažu u lečenju reumatičnih i nervnih oboljenja. Palić je poznat po "Velikom parku", koji je 1842. godine, sađenjem bagremova i kanadskih topola i uređen po uzoru na engleske vrtove, sa vijugavim stazama, umesto tradicionalno ravnih i simetričnih. Na glavnom ulazu u park je Vodotoranj, a na centralnom mestu je "Velika terasa", višenamenski objekat, prvobitno namenjen zabavi, a kasnije je prepuštena sportistima. U blizini su "Letnja pozornica", gde se održava "Međunarodni filmski festival" i "Muzički paviljon", namenjen promenadnim koncertima subotičkih muzičara. Zoološki vrt je još jedno od mesta po kome je Palić prepoznatljiv, gde se životinje čuvaju bez klasičnog kaveza, sa sistemom suvih i vodenih kanala.
Nastavak putovanja do Vinarije u Hajdukovu.

Poseta vinariji u Hajdukovu. Vina vinogradara i vinara Lasla Huperta iz Hajdukova, mesta nadomak Subotice, na odličan način pokazuju kvalitet vina proizvedenih u subotičko-horgoškoj peščari, čiji su pitomi vinogradi i dobri podrumi simboli tih peskovitih terena. Vinarija Vinski dvor poseduje sedam hektara kvalitetnih plantažnih vinograda na kojima se gaji deset sorti grožđa, među kojima i retke kadarka, kevidinka, ezerjo, šasla i portugizer. Čak četiri sorte su autohtone i od davnina se uzgajaju oko Palića. Kao diplomirani inženjer agronomije i nosilac titule „viteza Vinskog reda“, Laslo Hupert pokušava da dugu istoriju ovdašnjih vinogradara i vinara pretoči u posao za 21. vek i prilagodi zahtevima savremenog tržišta. Posetioci vinarije mogu da probaju devet vrsta vina u starom podrumu sa hrastovim bačvama, uz svetlost sveća, dok vlasnik daje detaljne informacije o svakom vinu i vrsti hrane uz koju se ono slaže.

Povratak u Beograd u večernjim satima, oko 20h.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice za posete u Subotici-Gradska kuća-150rsd, Zoo vrt Palić-250rsd
 • Degustacija vina
 • Ručak

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...