Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Srpska sveta gora: 100 din i 1190 din, izlet sa autobuskim prevozom!

Manastir Novo Hopovo, Krušedol, Velika Remeta, Grgeteg i Sremski Karlovci

 • Super cena
 • 100 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 7

 • Srpska sveta gora
 • Manastir Novo Hopovo, Krušedol, Velika Remeta, Grgeteg i Sremski Karlovci
 • Jednodnevni izlet
 • Autobuski prevoz 

 

Fruška gora nije posebna samo po tome što je jedina planina u Vojvodini – ona ima još mnogo toga da ponudi, ispriča, pruži i dočara. Jedna od tih jedinstvenih priča je baš priča o manastirima koji krase beskrajno zelenilo njenih listopadnih šuma. Spremni da je čujete? Pođite sa nama u obilazak svetinja “srpske Svete gore”!

Fruška gora je prelepa ostrvska planina smeštena u zagrljaju mirnih vojvođanskih ravnica i najstariji nacionalni park u Srbiji. Njene skrivene doline nekada su čuvale čak 35 srpskih pravoslavnih manastira , od kojih je danas, usled osvajanja, ratova i razaranja, sačuvano njih 16. Istorijski izvori svedoče da su manastiri nastali u prvoj polovini XVI veka, dok legende kažu da su nastali u periodu između XII i XV veka.Fruškogorske manastire podizala je despotska porodica Brankovića, nastavljajući kult stare Nemanjićke države. Ova grupa sakralnih objekata nekada je predstavljala stub duhovnog i političkog života Srba, a danas reprezentuje verske, istorijske i kulturne objekte od velike vrednosti i značaja.

Pođite sa nama u obilazak svetinja “srpske Svete gore”!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja autoputem, preko Rume u pravcu manastira Novo Hopovo. Obilazak manastira Novo Hopovo, jedan od najznačajnijih srpskih manastira na ovim prostorima sa crkvom posvećenom Svetom Nikoli. Manastir je bio i prosvetni centar tokom više vekova i zabeleženo je da su Srbi iz Beograda dolazili u ovaj manastir da uče da čitaju i pišu. Dositej Obradović se ovde zamonašio i boravio oko tri godine. Još u XVI veku ovde su prenete mošti svetog Todora Tirona. Manastir je poznat po svojoj monumentalnoj arhitekturi, fresko dekoraciji, kulturno prosvetnoj i istorijskoj ulozi. Nastavak putovanja i obilazak manastira Krušedol. Zbog bogatstva riznice, čuvenog ikonostasa i živopisa,značajne uloge kao središta duhovnog života i očuvanja srpskog identiteta posle Velike seobe, Krušedol zaslužuje status jednog od najznačajnijih fruškogorskih manastira. Sagrađen je u periodu između 1509. i 1514. godine.

Ovde su živeli vladika Maksim i njegova majka Angelina. Predstavlja zadužbinu porodice Branković, čiji se posmrtni ostaci, kao i patrijarha Arsenija Trećeg Čarnojevića i Arsenija Četvrtog Jovanovića Šakabente i kralja Milana Obrenovića, nalaze upravo ovde. Nastavak puta i obilazam manastira Velika Remeta. Prema predanju, osnovao ga je kralj Dragutin krajem XIII veka, a u zvaničnim istorijskim spisima se prvi put pominje u XVI veku. Manastir je muški i posvećen je Svetom Dimitriju. Sa sve četiri strane okružen je konacima, a u središtu se izdiže najviši zvonik u Sremu visine 38,6 metara. Na manastirskom posedu, očaraće vas rajski vrt igumana Stefana. Odmah sa leve strane se nalazi malo etno- selo sa nekoliko brvnara i letnjikovac koji su tu napravljeni za sve ljude koji žele da roštiljaju i uživaju u prirodi. Sa desne strane manastira je izgrađena i replika Vitlejemske pećine i brda Sion sa kapelom. Tu se još nalazi i izvor Ubavac, koji je čuven po vodi koja bistri vid. Zbog svega toga ovaj skriveni manastir u dolini daleko od puteva danas posećuje sve više ljudi koji žele da uživaju u prirodi. Slobodono vreme. Fakultativno: ručak u obližnjem restoranu.Nastavak putovanja i obilazak manastira Grgeteg. Prema predanju, despot Zmaj Ognjeni Vuk je 1471. godine osnovao manstir Grgeteg, da bi u njega smestio slepog oca Grgura Brankovića, hilandarskog monaha Germana. Pošto je krajem 17. veka napušten, mitropolit Isaija Đaković je odlučio da ga 1708. obnovi, a šest decenija kasnije je stara kamena crkva zamenjena baroknom građevinom, kada je dobila i zvonik. Obnovljena je 1901. godine, a na osvećenju su prisustvovala velika imena tog vremena, među kojima je bio i pesnik Laza Kostić. Jakov Orfelin i Uroš Predić su ovde ostavili večni trag svojim ikonostasima. Slobodno vreme. Fakultativno: odlazak do Sremskih Karlovaca, živopisnog malog gradića koji leži na obroncima Fruške gore i spušta se do same obale Dunava.

Polazak za Beograd sa usputnim zadržavanjima radi odmora . Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • fakultativni odlazak do Sremskih Karlovaca – 200 rsd – obavezna prijava uz rezevaciju
 • ručak u restoranu – rsd –obavezna prijava uz rezervaciju

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da
prihvate.

Aqua Travel

Čumićevo sokače lok.138,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...