Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Sremska Mitrovica, Zasavica, Nova Ravanica: izlet i prevoz za 120 din i 1290 din!

Sremska Mitrovica - Zasavica - Nova Ravanica - etno selo Vrdnička kula jednodnevni izlet

 • Super cena
 • 120 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 7

 • Sremska Mitrovica,Zasavica,
 • Nova Ravanica
 • Vrdnička kula
 • Jednodnevni izlet i prevoz

Turistička agencija Flamingo Travel Klub je specijalizovana za putovanja po Srbiji. Garantovani polasci za sve objavljene izlete.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h. Mesto polaska: stara Glavna železnička stanica, Savski trg.

Vožnja do Sremske Mitrovice, koji je u vreme Rimljana bio jedna od četiri prestonice poznog Rimskog carstva u kome je stanovalo čak sto hiljada ljudi. Najznačajnije zdanje antičkog Sirmijuma je Carska palata, o čijem luksuzu danas svedoče fragmenti fresaka, mozaici, kamena plastika. Pored Carske palate, lokaliteti antičkog Sirmijuma su: deo starog gradskog jezgra na Žitnom trgu, Bazilika Svetog Dimitrija, Muzej Srema. U lapidarijumu Muzeja Srema izložena je jedinstvena skulptura Atlasa, Herkulesa i Ifikla sa sunčanim satom. Muzej Srema Ime Mitrovica grad je dobio po manastiru Sv. Dimitrija iz 13.veka.
Poseta Carskoj palati, Muzeju Srema i Bazilici Svetog Dimitrija. Slobodno vreme. Pešačka tura do Žitnog trga i prelazak preko peščanog mosta do Mačvanske Mitrovice.
Nastavak putovanja do specijalnog rezervata prirode Zasavica, koji je nastao preplitanjem tokova Save i Drine. Zasavica je carstvo ptica močvarica i starih rasa domaćih životinja-vitoroga koza, čuvema mangulica karasteristična po mesu sa niskim nivoom , podolsko goveče ogromnih rogova, balkanski magarac, golovrata kokoš. Zaštitni znak rezervata je retka riba Umbra, poznata kao pas koji pliva. Vizitorski centar ima toranj sa pogledom na najlepši deo reke. Vožnja brodićem Umbra (fakultativno).

Napomena: u slučaju niskog vodostaja i nemogućnosti vožnje brodićem Umbra po rezervatu prirode Zasavica, predviđeno je kraće zadržavanje u Zasavici.

Nastavak putovanja do manastira Vrdnik-Nove Ravanice.
Crkva manastira Vrdnika ( Nove Ravanice) posvećena je prazniku Vaznesenja Hristovog (40. dan posle Uskrsa), a manastirska slava je na Vidovdan (15/28. jun). Manastir je izgrađen na južnim obroncima Fruške gore. Jedan je od najznačajnijih fruškogorskih manastira, nekada je bio i najbogatiji (1905. je posedovao 1.696 jutara zemlje). Sad ga čine crkva, tri krila konaka i ogradni zid sa istočne strane, gde je i ulaz u portu.
Legenda kaže da je osnovan za vreme sremskog mitropolita Serafima pre 1521. Pominje se kada su došli prebegli kaluđeri u Velikoj seobi Srba 1690. iz manastira Ravanice u Srbiji, kada su ravanički monasi naselili smanastir Vrdnik 1697, donevši i mošti kneza Lazara i ravaničku riznicu. Od tada manastir Vrdnik nazivaju Ravanica. Po dolasku, monasi su zatekli napušten i razoren manastir. Za kratko vreme su obnovili crkvu i uspostavili novo posvećenje - Vaznesenje Hristovo. U ovu crkvu položili mošti Svetog kneza Lazara i tako je povezali sa Lazarevom Ravanicom u istočnoj Srbiji.
Nastavak putovanja do etno sela Vrdnička kula. Izolovano od urbanog i ušuškano u dubokoj, netaknutoj prirodi, na samoj granici sa Nacionalnim parkom „Fruška gora“ izgrađen je etno kompleks „Vrdnička kula“.
Čist vazduh, miris lipove i borove šume koje okružuju ovo naselje i pogled na predivnu prirodu pružiće gostima mir i opuštanje za sva čula. Etno kompleks je dobilo naziv po istorijskoj građevini iz 12.veka, Vrdničkoj kuli, koja je prema podacima podignuta u periodu kada su Rimljani bili naseljeni na ovom području. Do ovog istorijskog lokaliteta se može doći „stazom zdravlja“ za svega 20 minuta lagane šetnje.Na površini od 3 ha, sagrađeni su bungalovi za smeštaj gostiju, različitih veličina, od dvokrevetnih za mladence, pa do onih velikih, koji mogu da prime čak i šestostočlanu porodicu. Bungalovi su građeni u etno stilu od drveta i drugih prirodnih materijala.Kako bi gosti mogli da uživaju u specijalitetima domaće kuhinje tipične za ovo podneblje, u rakiji i u vinu iz obližnjih vinograda, sagrađen je Etno restoran i vinski podrum. Sa terase se pruža prelep pogled na Vrdnik i Frušku goru.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice za Carsku palatu-150rsd, Muzej Srema-150rsd, ulaznica u Zasavicu sa uključenom vožnjom brodićem 500rsd po osobi
 • Ručak u Zasavici

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...