Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Solun: 150din i 26€, izlet i prevoz!

Izlet i shopping u Solunu

  • Super cena
  • 150 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 72

  • Izlet i šoping u Solunu
  • Autobuski prevoz
  • Polasci do decembra

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantskog i otomanskog razdoblja. Solun je vrlo važan univerzitetski centar jugoistočne Evrope i u njemu živi veliki broj studenata iz cele zemlje. U gradu se nalazi Aristotelov  univerzitet, najveći u Grčkoj, i Makedonski univerzitet.

Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je Bela kula. Ona je jedino preostala od stare tvrđave na obali zaliva. Nekada je korišćena kao zatvor za muslimanske vojnike. Jedno vreme je nosila naziv u “krvava kula” nakon velikog pokolja koji se ovde odigrao. Inače, zadnjih godina radial je kao Muzej istorije i umetnosti Soluna.

Ukoliko želite da doživite Solun na pravi način, morate posetiti neku od brojnih taverni. Jela su tradicionalna i čine ih razni riblji specijaliteti, ali i jela tradicionalne istočnjačke kuhinje. Najviše taverni ima u centru grada ali i duž Solunskog zaliva. U Solunu, naravno ima i dosta luksuznih resotrana koji ipak održavaju tradiciju lokalnog ukusa. U tavernama uvek možete probati dobra vina koja čine neodvojivi element grčke civilizacije

1. DAN - BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 20:00 h (tačno vreme i mesto polaska autobusa biće poznato dan pred putovanje). Noćna vožnja kroz Srbiju, Severnu Makedoniju ka Grčkoj sa usputnim pauzama za osveženje i granične formalnosti.

2. DAN – SOLUN
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Krećemo na panoramsko razgledanje grada da vidimo: Belu kulu, zaštitni znak i simbol Soluna, najstarije zdanje Soluna crkvu Sv. Dimitrija, zaštitinika Soluna......Zejtinlik- srpsko vojno groblje je vrlo tužno ali jako važno i sveto mesto za srpski narod. Nakon obilaska odlazak do prodavnice sa fabričkim cenama kožnih jakni i sličnih proizvoda. Zatim odlazak u tržni centar Mega. Slobodno vreme do polaska za Srbiju koji je planiran u večernjim časovima.

3. DAN –BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Web sajt www.barcino.travel i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

BG Turs Plus

Kneza Višeslava br. 63, prvi sprat, lok. 1.46,
Beograd, Srbija

www.bgtursplus.rs

Dodatno predlažemo i...