Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Sicilija: 5062din i 386€, 8 noćenja sa doručkom!

Leto na Siciliji sa agencijom Eta Turs

 • Super cena
 • 5062 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 8

 • Leto na Siciliji
 • 8 noćenja sa doručkom 
 • Hotel  LA RIVA 3*
 • Termin: 15.07.2022. - 27.07.2022.

LETOVANJE NA  SICILIJI 2022 SA POSETOM RIMU, NAPULJU I OSTRVU KAPRI

RIM - glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novčić  u fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Katanijii oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno  sa  susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo  ili ukusan sladoled.

MASCALI u senci Etne, na istoku Sicilije lociran je grad Mascali, na samoj obali Jonskog mora,  na 30 km od Catanie i 15km od Taormine, nudi bogat turistički sadržaj. Nadaleko poznato vino iz Mascalija takođe treba da se nađena Vašoj „to do list“. Šarmantni Mascali će Vas razoružati i naterati da mislite o ponovnom povratku na Siciliju i njenim prelepim plažama.

NAPULJ  “Mia bella Napoli” grad koji ćevam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan / BEOGRAD –  Polazak iz Beograda sa parking Sava centra u 16:30. Polazak  u 17h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 2. dan / RIM

Dolazak u večni Rim, grad star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne šetnje ”upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem. Noćenje.

 3. dan / RIM – ANTIČKI RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Coloseumu i forumima. Sinonim za  Colloseum “teatar flavijevaca”  su svakako gladijatorske borbe ali Colloseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. je mnogo više od toga…  činjenica da je bio jedno od svetskih čuda je dovoljna za da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan / SICILIJA /GIARDINI NAXOS

U jutarnjim  časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim  časovima. Smeštaj u  hotel. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne  izlete...Noćenje.

5.dan / SICILIJA-ETNA - KATANIJA

Doručak. Fakultativni  izlet na vulkan ETNU. Simboli zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Sicilijii najveći ekonomsko i centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjavaUrsino, trg Duomo, , ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan / SICILIJA- TAORMINA

Doručak. Najposećeniji turistički centar Sicilije. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i ne zaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu ( 300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan / SICILIJA-SIRAKUZA  

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u  jedan od najlepših gradova Sicilije - SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedukogasu u Sirakuzi ubili rimskil egionari. Obilazak grada: Arhimedovtrg, Pešačko razgledanje grada: Apolonovhram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja u najlepšem zalivu Sirakuze. Povratak u hotel. Noćenje. 

8.dan / SICILIJA-PALERMO-MONREALE  

Doručak.  Celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije - PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U posle podnevnom razgledanju posećuje se katedrala posveće na sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan / SICILIJA-SICILIJANSKA SELA 

Doručak.  Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forcad’ Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom  tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10.dan / SICILIJA-NAPULJ  

Doručak. Napuštanje hotela. U večernjim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11.dan / - NAPULJ

Prepodnevni dolazak u Napulj, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, gradskakuća, srednje vekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni  areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno  vreme u poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja  fakultativnog izleta u Pompeju, odlazak vozom do Pompeje. Ovaj grad je bio najveći  i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obićićemo ulice na kojima su se nekadana lazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak vozom u Napulj. Noćenje.

12.dan / NAPULJ - KAPRI
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuveno po svojim lepotama od 19. veka počelo je da mami književnike, slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri: Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

13. dan / BEOGRAD – Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema,)
 • Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
 • Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u hotelu Vila Athena 3* u 1/2 i 1/3 sobama i u hotelu La Riva u Giardini Naxosu 3* u 1/2 i 1/3 sobama),
 • Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
 • Obilaske prema programu putovanja,
 • Usluge licenciranog vodiča grupe,
 • Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne izlete i ulaznice.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –zaboravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi,a za boravak u hotelima sa 4 *–6€ po noćenju / po osobi po noćenju;
 • gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3 € po noćenju / po osobi, 4 € za boravak u hotelima sa 4* se na to ime plaća recepciji hotela.
  - gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –4 € po noćenju / po osobi.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu 140€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • “Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 20€, za decu 10€ ( u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
 • Antički Rim sa posetom Koloseumu i rimski forumima- Cena za odrasle 40€/za decu 20€( u cenu je uračunata rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice)- prijave u agenciji
 • Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 25€/deca 15€
 • Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
 • Celodnevni izlet - Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€
 • Celodnevni izlet- Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€
 • Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
 • Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 65€/ za decu do 11.godina 45€ ( cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom)poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 40€/za decu 25€ ( cena uključuje ulaznicu, lokalni vodič, povratna vozna karta)
 • PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 170€ SA POPUSTOM :150€
  (NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)
Hotel la Riva 3* http://i53479.wixsite.com/hotellariva
Nalazi se u Giardini Naksosu preko puta plaže, na idealnoj poziciji za obilazak ostrva. Sobe su opremljene u tradicionalnom sicilijanskom stilu imaju kupatilo, tv, telefon klimu. Upotreba sefa uz doplatu na recepciji. WI FI uz doplatu. Hotel poseduje restoran sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking ( uz doplatu). Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Eta Turs

Obilićev venac 18-20, TC City Passage lokal 6.09,
Beograd, Srbija

www.etaturs.rs/letovanje-italija-sicilija.html

Dodatno predlažemo i...