Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Sarajevo: 190 din i 39€, 1 noćenje i autobuski prevoz!

Obilazak Sarajeva i Mostara, 1 noćenje sa doručkom i autobuski prevoz

 • Super cena
 • 190 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 33

 • Sarajevo i Mostar
 • Jedno noćenje sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Termin 04.09.//25.09.

Sarajevo je glavni i najveći grad, ujedno i ekonomsko, univerzitetsko i kulturno središte Bosne i Hercegovine. Smešten je tik uz obronke planine Trebević, dok kroz grad protiče čuvena reka Miljacka. Ako želite da  predahnete od ubrzanog tempa života, upoznajte se sa laganim i opuštajućim ritmom Sarajeva. Gostoljubive i prijatne Sarajlije, šetnja Baščaršijom, čuveni sarajevski ćevapi i ukusne pite ispod sača, baklave, urmašice, ali i tradicionalna bosanska kafa poslužena u fildžanima sa ratlukom, samo su mali deo onoga što ćete doživeti na ovom putovanju, jer prava avantura tek sledi…
 
Mostar je zaista čudesan grad, jedan od onih vanvremenskih kutaka koji mame turiste da ih posete. Želimo da vas upoznamo sa mestom u kome živi oko sto hiljada stanovnika. Grad je uglavnom turistički nastrojen, s tim što se ne mogu zaobići raznolikosti leve i desne obale. U Mostaru je jedna gradska kuća, jedan gradonačelnik i nadaleko čuveni simboli poput Starog mosta koji je sagrađen daven 1566.godine prema zahtevu tadašnjeg sultana Sulejmana Veličanstvenog. Osim toga, grad dodatno krase Neretva, stari duh čaršija i dućana…

Hajde da zajedno počnemo ovo putovanje, na kome ćemo hodati kroz istoriju, umetnost, mitove i legende dva večna balkanska grada – Sarajevo i Mostar.

 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. Dan NOVI SAD/BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda je sa dogovorenog mesta u 23.30h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 00.30h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama zbog odmora.
 
2. Dan SARAJEVO-VRELO BOSNE
Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce):
Baščaršija – stara sarajevska čaršija iz XV veka koju je izgradio Isa Beg Isaković kada je osnovan i ceo grad.
Mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor – jedan od najznačajnijih primera Austrougarske palate sa skrivenim dvorištem, koji je nominovan za evropsku nagradu za javni gradski prostor.
Skenderija, Narodno pozorište – velelepna zgrada Kulina Bana iz 19. veka, čiji je jedan od prvih direktora bio čuveni srpski pisac Branislav Nušić, Gradska većnica – najlepši i najreprezentativniji objekat iz austrougarskog perioda i zaštitni znak tog vremena , Inat kuća – izmeštena za potrebe gradnje gradske većnice, danas pretvorena u restoran sa neobičnom pričom i nazivom za koji mnogi veruju da predstavlja dokaz bosanske tvrdoglavosti, Trg Sebilj – prepoznatljivi simbol grada na Baščaršijskom trgu (javna česma u obliku kioska) i jedini sačuvani od nekadašnjih stotinu, čiji stil izgradnje su u Bosnu donele Osmanlije.
Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija- izgrađena pre XVI veka i proglašena nacionalnim spomenikom, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga.
Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode koji se prostire na čak 603 hektara u podnožju planine Igman. Poznata turistička atrakcija i omiljeno izletište za lokalne posetioce, sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka vrela Bosne, parka u kome se nalaze patke i labudovi i preko 20 biljnih i životinjskih vrsta (ali i autohtone vrste – potočna pastrmka), velika aleja sa stablima kestena I platana zasađenim još u austrougarskom periodu, brojne zanimljivosti poput fijakera za vožnju, restorana, natkrivenih odmorišta I igrališta očekuju Vas u ograđenom spomeniku prirode magične lepote. Raj prirode očekuje Vas u parku ispresecanom izvorima, jezercima I potočićima.
Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Noćenje.
 
3. Dan SARAJEVO-MOSTAR
Doručak. Utovar prtljaga u autobus. Fakultativno: odlazak do Mostara. i obilazak grada (stari most, kriva ćuprija, kujundžiluk-stara čaršija, tursko kupatilo…) Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo.

Polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Dolazak u Beograd /Novi Sad u kasnim večernjim časovima – oko ponoći (Kraj usluga)

ARANŽMAN OBUHVATA:
 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 1 noćenja sa doručkom u Sarajevu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 • obilaske prema programu (Sarajevo)
 • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
 • individualne troškove
 • medjunarodno putno osiguranje ( 3 eur po oosbi )
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • transfer Novi Sad (5 eur po osobi)
 • boravišna taksa (1,5 eur po osobi
 
FAKULTATIVNI IZLETI:
- Vrelo Bosne - 5 €
- fakultativni izlet mostar 15 
 
Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.
 
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTEL GRAND SARAJEVO *** http://www.hotelgrand.com/o-hotelu/
Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju,parking, wifi internet  a svaka soba ima tuš/wc/tv. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.

Aqua Travel

Čumićevo sokače lok.138,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...