Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Sarajevo: 2 noćenja sa doručkom za dvoje u Hotelu Aziza za 1.920 din i 91€!

Provedite 3 dana u prelepom Sarajevu, u hotelu koji zrači toplinom i domaćom atmosferom

 • Super cena
 • 1920 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 10

 • Hotel „Aziza“ - porodična tradicija stara više od 90 godina
 • Smešten u jednoj od starih sarajevskih mahala
 • Baščaršija se nalazi na 5 minuta hoda
 • 2 noćenja sa doručkom i pićem dobrodošlice

Posetite srce Sarajeva i Hotel Aziza i stvorite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života!

Hotel Aziza ****se nalazi u srcu starog grada, Baščaršije. Smešten iznad Kovača, kod Vratničke kapije, i nudi panoramski pogled na staru čaršiju, a delimično i grad.

Priča o ljubavi Mehmeda i Azize, o porodici koju neguju, o voljenoj ženi čije ime nosi – to je priča o Hotelu Aziza, smeštenom u jednoj od starih sarajevskih mahala.

Priča počinje sada već davne 1967. godine, kada je žena po imenu Aziza igrom sudbine došla da radi kao trgovkinja u neposrednoj blizini Mehmedove pekare na Baščaršiji. Dovoljno je bilo da se jednom oči sretnu u prolazu, pa da se zavole Mehmed i Aziza. Nakon tri slatke godine ašikovanja, skrivenih osmeha i tajnih pogleda, ljubav su krunisali brakom 1970. godine. U godinama što su sledile, Aziza i Mehmed postali su bogatiji za tri kćerke, tri zeta i šest unuka.

Svu ljubav jednog prema drugom, prema kćerkama Ameli, Selmi, Elmedini i porodici koja danas ima četrnaest članova, utkali su u hotel u koji stranci dođu kao gosti a odu kao prijatelji.

Ovaj hotel, koji je odraz njihove ljubavi, zrači toplinom i osećajem doma kad ste daleko od svog. Hotel je njihova porodica, koja će vas dočekati kao da je vaša, kad ste daleko od svojih najdražih. 

Dio grada u kojem je smešten Hotel turistima omogućava da štetajući starim sokacima, i danas osete kako se nekad živelo u Sarajevu – uske ulice, mali dućani, mentalitet i komšiluk koji su zadržali svoju formu i danas.

U okolini hotela nalazi se:

 • Gradska vijećnica Sarajevo 0,5 km
 • Sarajevska Inat kuća 0,6 km
 • Baščaršija 0,6 km
 • Vječna vatra u Sarajevu 1,8 km
 • Reka Miljacka 0,4 km

SMEŠTAJ

Svih sedamnaest soba je jedinstveno, prostrano i svetlo..
Prozori su veliki i sigurni – puštaju sunce i svetlost unutra, a hladnoću i pomrčinu zadržavaju napolju, tako da se gosti osećaju zbrinutim, sigurnim i srećnim. Baš kao što to porodica čini.

Mnogo je simbolike u svakom kutku Hotela koji priča Azizinu i Mehmedovu priču. Ovde i brojevi na vratima soba pričaju o njihovoj porodici. Od sobe do sobe, cea istorija je tu, godine koje su po nečemu bile važne za porodicu Poričanin.

RESTORAN:

U restoranu hotela možete popiti jutarnu kafu ili čaj, i uživati u ukusnom doručku. Udobnost je na prvom mestu, pa ćete se u ugodnoj porodičnoj atmosferi ovog hotela osećati kao u svom domu.

UTISCI GOSTIJU:

"Hotel sa dušom, u svakom pogledu gotovo savršeno, od uređenosti pa do zaposlenika. Na samom dolasku osjeti se dobrodošlica i pristupačnost. Ne znam što bi čovjek više mogao poželjeti. Za svaku pohvalu, svakome bih preporučila upravo ovaj hotel. Idući put kad dođemo u Sarajevo svakako se vidimo!" - Marija D.

"Izvrstan hotel!! Osoblje hotela mu daje dušu. Pristupačni, prijateljski uvijek raspoloženi, puni ljubavi prema gostima. U svakom trenutku su tu za vas što god da vam treba u vidu informacija." - Petar Š.

"Najbolji hotel i zaposleni u kojem smo ikada odseli. Toliko ljubaznosti i srdačnosti je nemoguće naći. Hotel je predivno uređen, moderan je i ima dušu, žena i ja smo uživali u svakom trenutku. Poseban pozdrav Ismaru koji je duša hotela i koji nam je boravak učinio najljepšim mogućim. Jedva čekamo opet doći " - Josip B.

Hotel Aziza

Saburina 2,
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

www.hotelaziza.ba

Dodatno predlažemo i...