Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Sarajevo: 480 din i 81€, 2 noćenja sa doručkom i prevoz!

Putovanje u Sarajevo u organizaciji turističke agencije Petrović Worldwide

 • Super cena
 • 480 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 20

 • Putovanje u Sarajevo
 • 2 noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Polazak 14.02.2023.

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona. Grad je poznat po reci Miljacki, koja protiče kroz njega, a u blizini je i izvorište reke Bosne. Grad je oivičen planinama Trebevič, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija. Sarajevo je grad sa burnom istorijom, a za njega se pročulo 1914. godine kada je upravo tu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat. Godine 1984. u Sarajevu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre.

Baščaršija je dobro očuvani stari trgovački deo grada i jedno od najatraktivnijih mesta. Nastala je u periodu osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Poznata je po brojnim potkupolnim džamijama, konacima, hanovima i bezistanima. U svojoj istoriji pretrpela je razaranja ali je i obnovljena.

Jedna od najlepših i najviših kula u Bosni i Hercegovini je Sahat kula koja je izgrađena u 17. veku. Tokom svoje istorije često je bila žrtva velikih požara ali je i uspešno obnavljana. Sat na kuli doneli su sarajevski trgovci iz Londona. Najstarija kuća u Sarajevu je kuća Alije Sagrdžija i ona je tip bogate esnafske kuće. Danas možete obići ovu izuzetnu kuću koju okružuju dve avlije.

Sarajevo je idealno mesto za ljubitelje dobre kuhinje i grad poseduje puno mesta gde možete uživati u specijalitetima, bilo da ste ljubitelj domaće ili međunarodne kuhinje. Bosanska hrana je mešavina orijentalne, mediteranske i centralno-evropske tradicije, a preovladavaju jela sa mesom i povrćem.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN : POŽAREVAC/BEOGRAD
Polazak iz Požarevca -parking kod Dis-a u 22.30h h iz Beograda polazak u 22.45h parking kod hale sportova Novi Beograd Noćna vožnja sa kraćim odmorima.

2. DAN : SARAJEVO
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Razgledanje Sarajeva sa lokalnim vodičem : Stup, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Baščaršija, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga…Fakultativno odlazak do vrela Bosne . Slobodno vreme za šetnju .Smestaj u hotel. Noćenje

3.DAN : SARAJEVO
Doručak. Fakultativni odlazak na Jahorinu.Slobodno vreme. .Povratak u centar grada Sarajeva u popodnevnim časovima . Slobodno vreme. Noćenje

4.DAN: SARAJEVO –VIŠEGRAD- POŽAREVAC-BEOGRAD
Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima , .Dolazak u noćnim časovima

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (audio, video opremljenosti, klima)
 • smeštaj u Sarajevu na bazi 2 noćenja – noćenje sa doručkom - švedski sto u hotelu “WALTER “ 4****1/2, 1/3sobama
 • obilaske prema program putovanja,
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana, I usluge lokalnog vodiča
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA :

 • Izlet na Jahorinu 20 €
 • izlet na vrelo Bosne  5 €

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA

Hotel  WALTER 4* se nalazi na liniji gradskog prevoza. Tramvajem je povezan sa centrum grada .Sobe poseduju TWC, TV ,klimu, Sobe su ½ I ½+1 -treći ležaj je pomoćni ležaj manjih dimenzija. Doručak je n abazi švedskog stola. Stari naziv do skoro je bio hotel Emiran. -walterhotel.com

USLOVI PLAĆANJA: *Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu NBS, na dan uplate.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PETROVIĆ WORLDWIDE, Licenca br. 160 /2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23,
Požarevac, Srbija

petrovicworldwide.rs

Dodatno predlažemo i...