Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Rumunija: 1.760din i 199€, 4 noćenja sa doručkom i prevoz, 09.03.!

Sinaja, Jaši i Bukurešt u organizaciji turističke agencije Petrović Worldwide!

 • Super cena
 • 1760 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 5

 • Rumunija - Sinaja, Jaši i Bukurešt
 • 4 noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Polazak: 04.-10.10.2022

 

RUMUNIJA - SINAJA-JAŠI-BUKUREŠT 

Rumunija je država u jugoistočnoj, delimično u srednjoj Evropi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči se na jugu sa Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na severozapadu sa Mađarskom, na severu sa Ukrajinom i na severoistoku sa Moldavijom. Glavni i najveći grad Rumunije je Bukurešt, a ostali veći gradovi su Jaši, Temišvar, Kluž-Napoka, Konstanca, Krajova i Brašov.
Moderna Rumunija je nastala kao personalna unija ujedinjenjem kneževina Moldavije i Vlaške za vreme kneza Aleksandra Joan Kuze 1859. Posle Berlinskog kongresa 1878. dobila je nezavisnost od Osmanskog carstva. Posle Prvog svetskog rata Transilvanija, Bukovina i Besarabija su se ujedinile sa Rumunijom. Posle Drugog svetskog rata, delove Rumunije (što grubo odgovaraju današnjoj Republici Moldaviji) je okupirao Sovjetski Savez, a Rumunija je postala socijalistička republika i članica Varšavskog pakta. Posle revolucije 1989. Rumunija je postala parlamentarna republika.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: BEOGRAD -TEMIŠVAR – SINAIA – /620km/
Polazak autobusa u 20,00 h iz Beograda, ispred hale sportova na Novom Beogradu. Noćna vožnja sa kraćim odmorima.

2. dan: SINAJA
Dolazak u Sinaju u prepodnevnim časovima. Pre Drugog svetskog rata i abdikacije kraljevske porodice grad je bila letnja destinacija za odmor rumunske aristokratije. To je turisticki centar koji je smešten u dolini reke Prahovo u podnožju karpatskih planinskih vrhova. Sinaja leži na 767 i 860m nadmorske visine i nudi zimi raznovrsne mogucnosti za zimske sportove. Fakultativni obilazak manastira Sinaja (XII vek), nakon toga fakultativni odlazak do dvorca Peleš, jednim od najlepših dvoraca Evrope, letnjoj rezidenciji prvog rumunskog kraljevskog para. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: SINAJA – JAŠI – /350km/
Doručak. Dnevna vožnja za Jaši.koji se nalazi iza Karpata u severoistočnom delu Rumunije, u istorijskoj pokrajini Moldaviji, uz samu granicu sa današnjom državom Moldavijom. Grad je bio prestonica Kneževine Moldavije od XVI veka do 1861 god, kada je stvorena Rumunija. Obilazak grada starog jezgra grada, sa Gradskim trgom, i Palatom kulture koja je danas Muzej regije /panoramski/. Slobodno vreme u centru grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: JAŠI – /50 km/
Doručak. Odlazak do Saborne crkve posvećenoj Sretenju Gospodnjem, gde se nalaze mosti Svete Petke. Ovo je mesto gde dolaze na stotine hiljada vernika. Nakon toga odlazak do crkve Svetog Nikole, iz XV veka, najstarijoj crkvi čiji je ktitor moldavski knez Štefan ćel Mare /Stefan Veliki/, slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: JAŠI – BUKUREŠT – /400km/
Dorucak. Napuštanje hotel. Polazak za Bukurešt. Dolazak u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Odlazak u centar grada. Panoramski obilazak: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta, /druga gradjevina sveta/, šetnja centrom grada – Kraljevska zadužbina, /danas centralna univerzitetska biblioteka/, zdanje Senata, bivša kraljevska palata /danas Muzej umetnosti/ panoramski…. Slobodno vreme gradu…. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: BUKUREŠT – CURTE DE ARGES – BANJA HERKULANE – BEOGRAD /600 km/
Dorucak. Napuštanje hotela. Polazak za grad Kurtja de Ardješa /Curte de Arges/ u kome se nalazilo sedište prve Vlaške mitropolije. Poseta dobro očuvanom kompleksu. Nastavak za Banju Herkulane. Slobodno vreme za setnju… Polazak za Beograd u večernjim časovima. Dolazak u Beograd oko ponoći.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turisticke klase (tv,dvd,klima), 
 • 1 noćenje sa doručkom u SINAJI,
 • 2 noćenja sa doručkom u JAŠI,
 • 1 noćenje sa doruckom u BUKUREŠTU
 • usluge stručnog vodiča tokom puta
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete (minimum 25 osoba)
 • ulaznice
 • medjunarodno putno osiguranje
 • doplata za 1/1 sobu – samo na upit

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA - MINIMUM 25 OSOBA PO IZLETU :

 • Dvorac Peleš i manastir Sinaja – 30 eur

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PETROVIĆ WORLDWIDE
Organizator putovanja PETROVIC WORLDWIDE , Licenca OTP 160/2021 Kategorija A

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23,
Požarevac, Srbija

petrovicworldwide.rs

Dodatno predlažemo i...