Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Rafting na Tari, 2 noćenja, takse i prevoz u toku aranžmana za 600 din i 30€!

Vaučer kojim ostvarujete mogućnost kupovine aranžmana za Rafting na Tari radnim danima u nedelji

  • Super cena
  • 600 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 104

  • Rafting na Tari sa dva noćenja u kampu
  • Taksa za rafting, boravišna taksa, prevoz u toku aranžmana
  • U kampu možete doplatiti za obroke
  • Kuponi se mogu koristiti radnim danima

Kanjon Tare je drugi po veličini u svetu, a ovu reku zbog svoje bistre i pitke vode mnogi nazivaju i „suza Evrope”, ali tek kada zaplovite na njenim talasima i zaronite u njene bukove znaćete da je ona nešto najlepše što ste doživeli u životu. Zato ne propustite ovu ponudu, izaberite trodnevni rafting aranžman na Tari sa Highlander Timom i upustite se u avanturu koja će vas ostaviti bez daha. Avanturu nakon koje ćete imati mnogo novih prijatelja i još lepših uspomena. Bogatstvo koje nema cenu. Rezervišite svoje mesto u čamcu po ovoj neverovatnoj ceni.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: Dolazite u kamp Highlander do 18h (neobavezujuća satnica), a nakon što se smestite u rezervisani planinski bungalov ukoliko želite možete poručiti večeru (oko 20h). Potom sledi druženje kraj logorske vatre uz muziku.

2. DAN: Nakon što gosti kampa završe doručak (oko 8h) sledi preuzimanje opreme za rafting (sigurnosni prsluk, kaciga, neoprensko odelo i obuća, veslo). Već oko 10h krećemo našim terenskim vozilima do Brštanovice koja je polazna tačka za rafting. Vodiči prave raspored sedenja na čamcu i drže kratak kurs/brif o pravilnom sedenju, ponašanju u čamcu i tehnikama veslanja divljom i brzom rekom. Nakon toga sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za fotografisanje, plivanje i osveženje. Nakon Tare sledi još 5km raftinga rekom Drinom (kod Šćepan polja, reke Tara i Piva se sastaju i nastavljaju kao Drina) sve do kampa Highlander gde je oko 15h organizovan ručak. Ukoliko želite ručak dovoljno je da ga poručite pre odlaska na rafting. Nakon ukusnog tradicionalnog ručka gosti mogu uživati u šetnji pored reke, društvenim igrama ili u nekoj sportskoj aktivnosti u kampu (odbojka, badminton, mali fudbal..). Večera za sve zainteresovane je oko 20h, a potom druženje uz logorsku vatru i muziku.

3. DAN: Nakon što se naspavate možete poručiti doručak. Uz sumiranje utisaka i planove za nove avanture aranžman se završava nakon doručka. Prema želji i u dogovoru sa gostima moguće je produži boravak i iskusiti neku novu avanturu – džip safari, pecanje, jahanje konja, brdski biciklizam, izlete do Sarajeva, Višegrada, Trebinja ili Dolinu heroja.

Turističko splavarenje na reci Tari novijeg je datuma, počelo je 1964. proširenim programom turističkog splavarenja, koje je do tada vršeno, i to povremeno samo na reci Drini sa drvenim splavovima. Do tada, kroz kanjon Tare vršeno je samotriftanje balvana sve do 1970. godine. Danas je rafting na Tari spoj avanture i odmora koji je za svakog čoveka nezaboravan doživljaj i spoznaja iskonske vrednosti i lepote prirode. Po stepenu atraktivnosti za rafting Tara je kategorisana od III-IV stepena (po međunarodnoj skali kategorizacije reke), čime je svrstava u sami vrh najatraktivnijih svetskih reka, uz Kolorado I Zambezi.

Trajanje raftinga zavisi od visine vode, vremenskih uslova i od posade u čamcu. U maju, kada je nivo vode najveći, spust traje oko 45 minuta a u avgustu i septebru 3-4 sata. Rafting se izvodi gumenim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 8-10 osoba. Turisti koji dođu na rafting dobijaju rafting opremu: neoprensko odelo I čizme, pojas za spasavanje, kacige i veslo, a u slučaju kiše dobijaju I kabanice. Važnu ulogu u raftingu ima skiper, osoba koja upravlja čamcem I koja je ujedno i vodic na raftingu. Skiperi su prosli obuku I imaju sertifikat IRF-a (Internacionalna Rafting Federacija)

Pre starta skiper održava kratak kurs o raftingu. U toku raftinga turisti mogu nositi foto aparate i kamere koji se čuvaju u specijalnim kesama ili buradima koja su hermetički zatvorena. Na najatraktivnijim mestima prave se pauze za fotografisanje i osveženje. Rafting na divljim vodama predstavlja uzbudljivu promenu svakodnevnice. To je spoj avanture, sporta i aktivnog odmora i takav izazov svakako ne treba propustiti.

Highlander kamp

Bastasi bb,
Foča, Bosna i Hercegovina

www.highlandertim.com

Dodatno predlažemo i...