Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Pregled lekara opšte prakse sa EKG -om

Lekarska Ordinacija Safe-Medical

  • VREDNOST3,000 din
  • POPUST60%
  • UŠTEDA1800 din
 • 1200 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 6

 • Lekarska ordinacija Safe-Medical
 • Pregled lekara opšte prakse
 • EKG
 • Obavezna najava

Lekarska ordinacija Safe-Medical osnovana je kao ustanova koja se primarno bavi opštom medicinom i unapredjenjem zdravlja. U prijatnoj atmosveri naše ordinacije možete obaviti pregled lekara opšte prakse. Takodje uz opšti pregled lekara, možemo obezbediti konsultativne preglede specijalista svih oblasti medicine. Ordinacija Safe-Medical takodje nudi usluge patronažne službe, kućnog lečenja. Ova usluga je namenjena za nepokretne osobe ili osobe koje imaju otežano kretanje, ili zdravstvo stanje jednostavno ne dozvoljava dolazak u našu ordinaciju na pregled. Za nepokretne pacijente ili pacijente sa otežanim kretanjem nudimo uslugu sanitetskog prevoza savremenim sanitetskim vozilima uz medicinsku pratnju. Vaša ordinacija Safe-Medical

Pregled lekara opšte prakse i EKG

EKG je neinvazivno snimanje električne aktivosti srca, kroz kožu grudnog koša, pomoću standardizovanih elektroda ili odvoda, koji se postavljaju na grudni koš i ekstremitete, i predstavlja zapis srčane aktivnosti u realnom vremenu. 

Gotovo svako od nas je barem jednom u životu radio EKG pregled srca i to je jedna od dijagnostičkih procedura, a može da se obavlja i preventivno, da bismo znali u kakvom smo fizičkom stanju.

Srce je najvažniji mišić u telu, i to je jedna pumpa koja neumorno radi od trenutka rođenja, odnosno i pre toga, pa sve do smrti. Zbog toga je jako važno da o svom srcu vodimo računa kako bi ono moglo da nas služi što duži niz decenija i omogućilo nam kvalitetan život. 

Ako primetite, na primer, da se zamarate kada idete uz stepenice, i to do drugog sprata, sve može ukazivati da imate problem sa srcem, pa bi trebalo da obavite pregled. Takođe, ljudi osećaju nekada lagana preskakanja u kucanju srca, kada ono kuca ujednačeno pa odjednom kucne jače.

Nekada čak imaju osećaj da je zastalo na par sekundi ili da doživljavaju tahikardije, a to je jak i brz rad srčanog mišića. 

Pregled lekara opšte specijalnosti je nešto sa čim smo se svi susreli još kao deca, kada nas zaboli grlo ili stomak, na primer. Ovaj lekar je naša prva stanica, koja će nam pomoći ako su jednostavnije dijagnoze u pitanju, dok za komplikovanije oblike bolesti, doktor opšte prakse upućuje dalje, kod određenog specijaliste, ili više njih.

Takođe, ovi pregledi mogu biti zahtevani radi provere opšteg fizičkog i psihičkog stanja pre polaska u školu, na fakultet, prilikom zasnivanja radnog odnosa i slično.


Ovo je ordinacija gde ćete najpre zatražiti pomoć i onda krenuti dalje, ako za tim postoji potreba, tj. na dalja ispitivanja i dijagnostiku.

Kada dođete kod lekara opšte prakse nakon dužeg vremena, gotovo je sigurno da će on naložiti da uradite laboratorijske analize krvi i mokraće (urina), jer će to dati sliku stanja vašeg tela. 

Ono što je najvažnije, to je da u našoj ordinaciji opšte prakse nema čekanja, zakazujete jednostavno putem telefona, i dolazite u određeno vreme, ili po vašoj želji, lekar dolazi do vas.

Ambijent je prijatan, i moguće je da u jednom danu i na jednom mestu rešite svoj zdravstveni problem. Naši stručnjaci su posvećeni vašem zdravlju, protumačiće analize, pružiće vam savete i propisati terapiju koju ćete koristiti kod svoje kuće. Nakon toga, zakazaće vam kontrolni pregled da bi se videlo kako napreduje lečenje.


Možda vas zanima šta pregled lekara opšte prakse podrazumeva?

To je: klinički pregled, dijagnoza, prepisivanje terapije i savet. 

Kada se radi o kliničkom pregledu, to je auskultatorni pregled srca i pluća, merenje pulsa i krvnog pritiska, pregled grla, merenje temperature, palpacija žlezda i stomaka.


Postoje dodatne analize, koje se rade kao prevencija bolesti, što tačnije dijagnostike i uspešnijeg lečenja.

Ako tako želite, lekar opšte prakse može da dođe do vaše adrese, kao što smo već naveli. Postoje pacijenti koji su teško pokretni ili su sasvim nepokretni, usled onemoćalosti zbog starosti ili zbog neke prethodne operacije ili stanja. 

 

Lekarska Ordinacija Safe-Medical

Bulevar Kralja Aleksandra 87,
Beograd, Srbija

www.lekarskaordinacija.rs

Dodatno predlažemo i...