Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Ulaznica za Muzej Automobila u Beogradu!

Za ljubitelje i kolekcionare bogata zbirka od preko 50 automobila u beogradskom Muzeju Automobila

  • VREDNOST200 din
  • POPUST50%
  • UŠTEDA100 din
 • 100 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!

 • Ulaznica za posetu Muzeju
 • Preko 50 automobila 
 • Stari i retki automobili
 • Prvi saobraćajni propisi i zakoni
 • Registarske tablice, alati

Zbirka Muzeja Automobila u Beogradu broji preko 50 automobila, a najstariji automobil je iz 1897. godine. Sedište Muzeja je u zgradi koja je pod nazivom Moderna garaža izgrađena davne 1929. godine. Bila je to tada prva javna garaža u centru grada.

Osnivači Muzeja su Skupština grada Beograda i Bratislav Petković, kolekcionar iz Beograda, vlasnik zbirke istorijski značajnih automobila i arhivske građe o razvoju automobilizma.

Pretvaranjem Moderne garaže u Muzej automobila zadovoljeno je jedno od osnovnih načela zaštite kulturnih spomenika: spomenik upotrebiti samo za svrhe bliske prvobitnoj nameni. Na taj način nastala je idealna celina koja ima svoje kulturno-tehničke poruke i istorijsku vrednost. 

U zbirci se nalaze stari i retki automobili, koji su istorijsko svedočanstvo i imaju poseban značaj za upoznavanje primene naučnih dostignuća, razvoja i tehničkog napretka automobilizma kod nas i u svetu. Zbirka sadrži pedeset vozila, od kojih je najstariji Maro Gardon iz 1897. godine. Predmet zaštite su i naprave, uređaji, naučna i stručna literatura, vozačke dozvole, prvi saobraćajni propisi i zakoni, registarske tablice, alati, filmski i fotografski zapisi, umetnička dela i dela primenjene umetnosti, koji doprinose izučavanju istorije automobilizma. 

U želji da bude više od kolekcije istorijskih automobila, jer automobil je pronalazak koji u sebi sadrži sve izume čovečanstva - od onih najranijih, kao što su vatra ili točak, do najsavršenijih, koji sadrže mikroprocesore - Muzej organizuje snimanje obrazovnih emisija i filmova, predavanja, scenske događaje i druge prigodne oblike kulturno-obrazovne delatnosti u cilju popularizacije istorije automobilizma. Postao je mesto okupljanja legendi automobilizma, ljubitelja i kolekcionara muzejskih automobila.

Muzej automobila

Majke Jevrosime 30,
Beograd, Srbija

www.automuseumbgd.com

Dodatno predlažemo i...