Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Magična Istočna Srbija: 100 din i 1390 din, izlet sa autobuskim prevozom!

Rajkova pećina, Rajačke pimnice, Narodni muzej Zaječara i Felix Romulijana, Gamzigradska banja, Velika Plana i etno selo Moravski konaci

 • Super cena
 • 100 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 9

 • Magična Istočna Srbija, izlet
 • Rajkova pećina, Rajačke pimnice, Narodni muzej Zaječara i Felix Romulijana
 • Gamzigradska banja, Velika Plana i etno selo Moravski konaci
 • Jednodnevni izlet sa autobuskim prevozom 

 

Podjite sa nama, doživite magiju i osetite lepote Istočne Srbije, posetite Rajkovu pećinu,čujte priču o tajanstvenim Rajačkim pimnicama , obiđite rodnu kuću Stevana Mokranjca, i muzej Hajduk Veljka. Posetite arheološko nalazište Felix Romulijana i predahnite u Gamzigradskoj banji...

Pođite sa nama, doživite magiju i osetite lepote Istočne Srbije, posetite Rajkovu pećinu, jednu od najlepših i najvećih u Srbiji, čujte priču o tajanstvenim Rajačkim pimnicama – neobičnom gradu vina,okusite najbolje specijalitete tradicionalne kuhinje i nadaleko poznata čuvena vina Negotinske krajine. i saznajte o mističnim legendama ovoga kraja začinjenih vlaškom magijom.

Obiđite rodnu kuću Stevana Mokranjca, našeg najpoznatijeg kompozitora, i muzej Hajduk Veljka, legendarnog branioca Negotina. Posetite arheološko nalazište Felix Romulijana, zadužbinu imperatora Gaja Valerija Galerija Maksimijana i predahnite u Gamzigradskoj banji poznatoj po svojim termo mineralnim vodama i lekovitim svojstvima i uživajte u najlepšim etno selima Srbije poput Moravskih konaka.

PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan Beograd-Rajkova pećina– Rajačke pimnice-ručak -Narodni muzej Zaječara i Felix Romulijana-Gamzigradska banja-Velika Plana-etno selo Moravski konaci

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja sa usputnom pauzom u pravcu Majdanpeka.

Faklativno: Obilazak Rajkove pećine Rajkova pećina se ističe lepotom i bogatstvom nakita, pre svega izrazito belih, iskričavih stalaktita, stalagmita, stubova i bigrenih saliva kojih je malo u pećinama u Srbiji. Pećina je dobila ime po Rajku Vojvodi, mehandžiji iz ovog kraja, koji je živeo u XIX veku. Rajko je noću pljačkao turske karavane, a plen sakrivao u ovoj pećini, koja je po njemu i dobila ime. Rajkova pećina je nastala radom Rajkove, Jankove i Paskove reke, koje su se probijale i ponirale kroz krečnjak izgradivši složene pećinske sisteme kanala i dvorana bogatih pećinskim nakitom. Ukupna dužina istraženih pećinskih kanala iznosti 2304 m. i podeljena je na rečni i suvi horizont. Betonska staza vodi kroz prostranu Koncertnu i Ježevu dvoranu, pored Malih i Velikih orgulja, Obešenog hajduk Rajka do Dvorane kada. Zatim su tu i Žrtvenik, Duhovi, Dvorana vodopada, Sala stećaka, Zimska bajka i Kristalna dvorana. U njoj su se mogli naći i paleontološki ostaci pećinskog medveda, divlje svinje i jelena. Rajkova pećina je zbog svojih lepota stavljena pod zaštitu kao spomenik prirode.

Nastavak putovanja ka selu Rajac i fakultativno: obilazak Rajačkih pivnica uz degustaciju vina, ručak i priču o tajanstvenim pivnicama i čuvenom vlaškom groblju.
Rajačke Pimnice, u svetu jedinstveni kulturno-istorijski spomenik je podignut u čast vinu i vinovoj lozi. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti. Monumentalni tajanstveni “grad vina” – Rajačke Pimnice, sa preko 270 rustičnih kamenih zdanja, starih duže od dva veka, centralnom fontanom i trgom posvećenim Svetom Trifunu i uzanim ulicama koje vode do sledećeg reda kamenih vinskih podruma, pokrivenim specifičnim krovovima, nastao je na mestu po volji majke prirode i time namenjen proizvodnji, čuvanju i nezi prirodnih rajačkih vina. U skoro svakom od podruma Rajačkih Pimnica možete probati raznovrsna vina, ili posetiti izložbu ručnih radova i starih zanata. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtraženije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko. Staro vlaško groblje u Rajcu, odnosno Rajačkim Pimnicama je takođe izuzetno zanimljivo i misteriozno, jer ćete na njemu pronaći mnoštvo veoma starih,fantastično i čudnovato isklesanih kamenih ploča, koji su jedinstveno kulturno obeležje ovog malenog sela istočne Srbije, i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!

Ručak sa tradicionalnom kuhinjom u etno ambijentu jedne od rajačkih pimnica uz degustaciju vina i rakije. Nastavak putovanja i obilazak znamenitosti Zaječara: narodni muzej i arheološko nalazište Felix Romulijana Obilazak Narodnog muzeja u Zaječaru, u kom se čuva većina mozaika sa arheološkog nalazišta Felix Romulijana. Nakon obilaska nastavak puta i obilazak Felix Romulijane. Ostaci gorostasnih kula i bedema carske palate Felix Romuliana ukazuju na moć njenog graditelja, rimskog imperatora Galerija, jednog od sedamnaest rimskih imperatora rođenih na teritoriji današnje Srbije a sahranjenog na brdu iznad svog doma u današnjoj istočnoj Srbiji. Arheloško nalazište, poznato pod nazivom Gamzigrad od 2007. godine se nalazi na listi svetske baštine UNESCO. Monumentalna carska palata Felix Romuliana nastala je kada je rimski imperator Gaj Valerije Galerije Maksimijan, pred kraj svoje vladavine odlučio da se povuče u svoj rodni kraj i majci u čast sazidao grandiozni dvorski kompleks, opasan bedemom od 20 odbrambenih kula, koji je sam car nazvao Romuliana. Nastavak putovanja ka Gamzigradskoj banji i obilazak postrojenja hidroelektrane koju je 1909. konstruisao Đorđe Stanojević prema Teslinim patentima i projektima.Slobodno vreme.
Nastavak putovanja ka Velikoj Plani i poseta prelepom etno selu Moravski Konaci. Pauza za individualno osveženje i okrepljenje u restoranu pored jezera.

Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • ulaznica za Rajkovu pećnicu – 250 rsd – obavezna prijava uz rezervaciju
 • ulaznice za znamenitosti Zaječara: 400 rsd – obavezna prijava uz registraciju
 • ručak u Rajačkim pimnicama sa tradicionalnim specijalitetima uz degustaciju vina i rakije (švedski sto) -1200rsd – obavezna prijava uz rezervaciju

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da
prihvate.

Aqua Travel

Čumićevo sokače lok.138,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...