Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Madlenianum: Opera Pajaci 27.05.!

Karta za operu Pajaci u ponedeljak 27.05.2019. u 19:30h na Velikoj sceni

  • VREDNOST1,100 din
  • POPUST40%
  • UŠTEDA440 din
 • 660 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 23

 • Opera Pajaci
 • Ponedeljak 27.05.2019. u 19:30h
 • Velika scena Madlenianuma
 • Kupon je potrebno zameniti za kartu na biletarnici 

Sezona koja je pred nama, 2018/2019, donosi nove premijere, ali i obnove starijih predstava koje je publika volela, a koje sticajem okolnosti nisu imale dovoljno dug scenski život. Započinjemo premijernom obnovom opere Pajaci Ruđera Leonkavala, u režiji i inscenaciji proverenog i priznatog ruskog reditelja Jurija Aleksandrova, sa osveženom ekipom izvođača.

Pajaci su pravi primer verističke opere, sa velikim arijama, koje su pevali vrhunski svetski solisti od Karuza do Pavarotija, ujedno snažnom, uzbudljivom dramskom radnjom visokog naboja. Radnja prepliće fikciju i stvarnost donoseći scenu u sceni, mešajući privatnost protagonista i njihove uloge u naročitoj vrsti renesansnog pozorišta zvanog commedia dell’arte. Strast, ljubav, ljubomora, žestina emocija vode u tragediju.

Modernu, erotizovanu, dramatičnu, uzbudljivu i likovno raskošnu inscenaciju uradio je stari poznanik Madlenianuma, gost reditelj iz Sankt Peterburga Jurij Aleksandrov koji je u Madlenianumu već postavio modernizovanu verziju Verdijeve Travijate, a imali smo prilike da gledamo i njegove postavke opera Ne samo ljubav Ščedrina i Veridba u manastiru Prokofjeva, kada je pre dve sezone gostovala Opera Sankt Peterburga u našoj Kući.

U eksplikaciji svoje režije Jurij Aleksandrov kaže: “Rukovodim se, pre svega, svojim odnosom prema teatru, kome sam posvetio život. Teatru koji je predmet mržnje i predmet obožavanja, koji je ciničan i ranjiv, koji ugnjetava i koji oslobađa, teatru robova i bogova! Teatru umetnika i pajaca! Može da se nabraja u nedogled. U predstavi Pajaci sadržana su moja razmišljanja o teatru iznutra, o teatru koga publika ne poznaje. To je na neki način proizvod moje borbe, mojih razočaranja i ushićenja, pobeda i poraza...Jedna od tema ove predstave su odnosi između teatra i publike, a još preciznije rečeno - odnosi s onima koji stoje između teatra i publike.”

Libreto: Ruđero Leonkavalo
Dirigent: Stanko Jovanović 
Inscenacija i režija: Jurij Aleksandrov
Scenograf i kostimograf: Vjačeslav Okunjev
Asistent reditelja: Tatjana Karpačeva
Pomoćnik reditelja i inspicijent: Vesna Ćurčić- Petrović
Asistent režije: Tadija Miletić

Solisti:

Kanio........ Hon Li, Janko Sinadinović
Neda .......Sofija Pižurica, Olga Malević-Đorđević
Tonio....... Aleksa Vasić
Silvio .......Vasa Stajkić, Nenad Nenić
Bepo....... Goran Strgar, Tibor Heveši
Hor - seljaci, seljanke: 
Nevena Djordjević, Aleksandra Andjelković, Jelisaveta Cvjetković, Maja Tomašević, Milica Marjanović, Nataša Bogdanović,  Ana Pavlov, Jovana Bjelić, Dragana Radovanović, Aleksandra Branković, Svetlana Krstić, Jovana Ćirić, Marko Živković, Bojan Manojlović, Ivan Debeljak, Nikola Piperski, Vanja Biserčić, Igor Marinković, Sava Vemić, Stefan Hadžić, Srdjan Miletić, Nenad Milanović, Ivan Plazačić, Svetozar Vujić Orkestar MADLENIANUMA, koncertmajstori  Balint Varga i Vesna Janssens

 

Madlenianum Opera&Theatre

Glavna 32,
Beograd, Zemun, Srbija

Dodatno predlažemo i...