Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Ljubljana: 890 din i 105€, 2 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz!

Škocjenska jama, Lokev, Piran, Koper, Vrba, Bled i Škofja Loka

 • Super cena
 • 890 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 7

08.11.2019    1

 • Ljubljana - riznica prirodnih lepota
 • 2 noćenja sa doručkom, hotel Bit Center 2*
 • Autobuski prevoz
 • Škocjenska jama, Lokev, Piran, Koper, Vrba, Bled i Škofja Loka 

Slovenija je jedna od najstarijih država Slovena u Evropi. Preci današnjih Slovenaca su naselili područje severozapadnog Balkana još u 6. veku. U 14. veku Slovenci padaju pod vlast Habzburške monarhije pod čijom upravom opstaju 5 vekova. U to vreme je podeljena na 3 celine (regije): Štajersku, Gorenjsku i Korušku. Jedan od nastarijih pisanih dokumenata svih Slovena na latiničnom pismu bili su Brižinski spomenici, napisani još u 10. veku, pa stoga možemo reći da je kulturna svest Slovenaca utemeljena od samog početka naseljavanja današnjih teritorija. Bogatstvo kulture, prirode, mnoštvo nacionalnih parkova, rezervata prirode, prelepih reka, nadaleko poznatih jezera, mnoštvo svetski poznatih pećina, kulturno-istorijskih spomenika, gradova pod zaštitom UNESCO-a, jadranske obale, prelepih Julijskih alpskih planina, čine ovu malu zemlju izuzetno turistički privlačnom kako za kraće izlete tako i za letovanja, a posebno za zimovanja.. 

Ljubljana je glavni i najveći grad u Sloveniji, njen kulturni, ekonomski, naučni i politički centar. Pre nekoliko godina, Ljubljana je osvojila titulu najzelenijeg grada Evrope. Ekološka svest i ljubav prema prirodi je na najvišem nivou među zemljama EU. Ljubljana je poznata i po velikom broju studenata i najveći je univerzitetski centar Slovenije. Kroz Ljubljanu protiče reka Ljubljanica koja deli stari deo - srednjevekovni grad od moderne, savremene Ljubljane. Ljubljanica, Tromostovlje, Prešernov trg, barokna katedrala, Zmajev most, srednjevekovna ljubljanska tvrđava samo su neki od značajnih lokaliteta koje ćemo posetiti na našoj maloj slovenačkoj turi za vreme boravka u divnoj Ljubljani. 
 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. DAN 08.11.2019 (petak): BEOGRAD - LJUBLJANA 
Sastanak grupe pola sata pre polaska (mesto polaska ćemo naknadno objaviti). Polazak u 22:00h. Noćna vožnja auto-putem prema Hrvatskoj. Usputna zadržavanja radi graničnih formalnosti i kraćih pauza.
 
2. DAN 09.11.2019 (subota): LJUBLJANA
Dolazak u Ljubljanju u jutarnjim satima. Oko  09:30h obilazimo grad sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obići ćete najvažnije znamenitosti kao što su Prešernov Trg, Tromstovlje, Franjevačka katedrala (Vavedenje Presvete Bogorodice), Zmajev most, srednjevekovni zamak. Obilazak grada traje oko dva sata - do 11:30h . 
U 12:00h smeštamo se u hotel. Fakultativno: posete Ljubljanskom gradu,   Virtualni dvorac, izložba Slovenska povijest, Kaznionica, kapela, Vidikovac, Lutkarski muzej, Peterokutna kula, Galerija "S". Slobodne aktivnosti. Noćenje.
 
3. DAN 10.11.2019 (nedelja): LJUBLJANA - ŠKOCJANSKE JAME - PIRAN – KOPER - LJUBLJANA 
Doruĉak. Slobodno vreme. Fakultativno: Polazak u 08:15h polazak za Škocjanske jame. Dolazak na lokalitet oko 09:30h. Obilazak pećine po redu obilaska – 10:00h, uz pratnju vodiča. Nakon obilaska, slobodno vreme za kupovinu suvenira. U 12:15h polazak prema slovenačkom primorju. Dolazak u Piran oko 13:00h. Pauza u trajanju od dva sata, za šetnju gradićem, odmor uz kafu ili pak ručak. Nakon šetnje po Piranu, vreme je za obilazak i šoping u Kopru. Obilazimo grad, a potom odlazimo do Park centra gde pravimo pauzu za šoping. U 19:00h povratak u hotel u Ljubljanu, gde stižemo oko 20:00h. Slobodno vreme. Noćenje. 
 
4. DAN 11.11.2019 (ponedeljak): LJUBLJANA - VRBA - BLED – ŠKOFJA LOKA - BEOGRAD 
Doruĉak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Fakultativno: Bled - Na putu do Bleda zaustavljamo se u selu Vrba, radi posete spomen-kuće u kojoj je rođen najveći slovenački pesnik, Franc Prešern. Nakon obilaska, polazak za Bled. U Bled dolazimo oko 11h i upoznajemo se sa najpoznatijim i najlepšim turističkim lokalitetom Slovenije. Imaćete  više od dva sata na raspolaganju za šetnju u sopstvenoj režiji: naša preporuka je šetnja oko jezera, šetnja po gradiću, odlazak do bledske tvrđave ili jednostavno pauza uz čuvene blejske kremšnite i kapućino. U 14:00h, nastavljamo put prema Škofjoj Loci, najlepšem i najbolje očuvanom srednjevekovnom gradu u Sloveniji i naše omiljeno mesto, u centralnoj Sloveniji, koje je svaki put na našoj ‘must visit’ listi, kada dolazimo u Sloveniju, bilo na kratku vikend turu, skijanje ili letnji odmor. U Škofju Loku dolazimo oko 15h. Popodnevna šetnja i odmor u Škofjoj Loci biće idealni za upoznavanjem sa bajkovitim gradićem i ispijanje popodnevne kafe, ali i za laganu zakusku. Nakon obilaska Škofje Loke, oko 18h nastavljamo put za Beograd. Pravimo kraće pauze na putu do Beograda, kako zbog graničnih prelaza i pasoških formalnosti, tako i zbog kraćeg odmora. 
5. DAN 12.11.2019 (utorak): BEOGRAD
Dolazak u Beograd, na mesto sa kojeg smo pošli u ranim jutarnjim satima (04-05h). Kraj programa.
 
CENA OBUHVATA: 
 • prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama, 
 • pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič, 
 • smeštaj u hotelu Bit Center 2*, koji uključuje dva noćenja sa doručkom (na bazi švedskog stola – samoposluživanje), u sobama strukture 1/2 ili 1/2+1 na upit,
 • usluge lokalnog turističkog vodiča u Ljubljani, 
 • troškovi organizacije putovanja. 
CENA NE OBUHVATA:
 • zdravstveno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 € (deca do 19 god – 338 din,  odrasli do 75 god – 490 din I osobe preko 75 god – 1177 din ),
 • boravišna taksa za hotel u Ljubljani, plaća se na licu mesta 3.13 €  za noć (cena za dva noćenja iznosi 6,26 € po osobi, deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu, dok deca 7-18 god plaćaju za 2 noćenja 3,14 €),
 • fakultativni izleti (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog rezervacije termina za grupe. Plaćanje vodiču na licu mesta. Ne možemo garantovati mogućnost naknadne prijave tokom putovanja)
 • individualni troškovi. 
POPUSTI I DOPLATE: 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 € - na upit
 • Deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe plaćaju 105 €
 • OBAVEZNO PUTNO OSIGURANJE: Svaki putnik sa srpskim pasošem je dužan da ima putno osiguranje za putovanje u zemlje Šengenskog sporazuma. 
FAKULTATIVNI OBILASCI: 
Fakultativni obilasci nisu obavezan deo programa i zavise od broja prijavljenih u grupi. Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika. Cena izleta uključuje prevoz, usluge vodiča, ulaznice u Škocjanske jame I spomen-kuću Franca Prešerna, obilaske ostalih gradova te spomenika kulture. Agencija Organizator zadržava pravo promene cena izleta u slučaju promene cena ulaznica na lokalitetima. U slučaju nedovoljnog broja putnika, turistička agencija Organizator putovanja može punuditi više cene u odnosu na ponuđene u programu, a putnik nije dužan to da prihvati. 
Od fakultativnih izleta u ponudi je poseta Ljubljanskom gradu, Bledu, selu Vrbi i Škofjoj Loci kao i Škocjanskim jamama, Piranu i Kopru (Primorju).
 
1. LJUBLJANSKI GRAD – prevoz žičarom, Virtualni dvorac, izložba Slovenska povijest, Kaznionica, kapela, Vidikovac, Lutkarski muzej, Peterokutna kula, Galerija "S" – 12 €
2. ŠKOCJANSKE JAME - PIRAN – KOPER - 30 € odrasli, 20 € deca do 10 god -  obuhvata posetu regionalnom parku prirode i ulaznice za Škocjanske jame, obilaske Pirana i Kopra, kao i šoping u Kopru
3. VRBA - BLED – ŠKOFJA LOKA  -  20 € odrasli, 10 € deca do 10 god - obuhvata obilazak, sela Vrba i kuće u kojoj je rođen Franc Prešern, grada Bleda i pauza za odmor ili šetnju na bledskom jezeru i čuvenu Škofju Loku. 
 
OPIS SMEŠTAJA: 
Hotel Bit Center 2* (www.bit-center.net) Objekat Bit Center Hotel se nalazi u mirnom i tihom delu Ljubljane pored reke Ljubljanice. Centar grada Ljubljane i najznačajnije turističke znamenitosti nalaze se na pola sata laganog hoda. Udobno opremljene sobe hotela imaju savremeno i toplo uređenje, besplatan WiFi. Glavna železnička i autobuska stanica nalaze se na 2,5 km. Pogodna lokacija gostima pruža mogućnost da izbegnu

Online Travel

Resavska 35,
Beograd, Srbija

www.onlinetravel.rs

Dodatno predlažemo i...