Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Manastir Krušedol i dvorac Fantast: 100din i 1290din, za izlet i prevoz!

Krušedol-Sremski Karlovci-Dvorac Fantast-Novi Sad

 • Super cena
 • 100 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 11

 • Krušedol-Sremski Karlovci
 • Dvorac Fantast-Novi Sad
 • Autobuski prevoz
 • Flamingo Travel 

Turistička agencija Flamingo Travel Klub je specijalizovana za putovanja po Srbiji.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h. Mesto polaska: stare Glavna železnička stanica.
Vožnja do jednog od fruškogorskih manastira - manastira Krušedol, sagrađenog početkom 16. veka. Na Fruškoj gori postoji 17 pravoslavnih manastira, nastalih između 15.i 18.veka, zbog čega je čitav prostor dobio ime Severna Sveta Gora. Na južnim padinama Fruške gore, blizu varošice Irig, nalazi se manastir Krušedol. Okružen parkom i stablima kestenova,ovaj manastir je bio zadužbina Brankovića, poslednjih despota u Sremu. Hram je posvećen Blagovestima Presvete Bogorodice. Smatra se da je izgradnju manastira započeo despot Đorđe Branković (monah Maksim) početkom XVI veka i da je trajala 50 godina.Zbog bogate istorijske riznice, čuvenog ikonostasa i mnogih relikvija, ovo je bio jedan od najznačajnijih srpskih manastira. Danas manastir privlači pažnju i kao mauzolej – pored moštiju svetih Brankovića, tu počivaju i mošti patrijarha Arsenija III Čarnojevića, kneginje Ljubice Obrenović, kralja Milana Obrenovića i mnogih drugih.
Nastavak putovanja do Sremskih Karlovaca. Sremski Karlovci - Srpski, pravoslavni, duhovni centar sa najstarijom Gimnazijom i Bogoslovijom.U centru gradića nalazi se FontanaČetiri lava. Legenda kaže da će se onaj ko se napoji vodom sa ove česme vratiti u Karlovce i tu venčati. Bermet, desertno vino spravljeno sa lekovitim travama, zaštitni je znak ovog vojvođanskog mesta, koje je pila i čuvena Marija Terezija i koje se nalazilo na vinskoj karti zlosrećnog Titanika. Pešačka tura kroz ovaj predivni vojvođanski gradić. Fakultativna poseta Sabornoj crkvi i Gimnaziji. Posle obilazaka kratko slobodno vreme.
Nastavak putovanja do Dvorca Fantast, u blizini Novog Bečeja.
Malo je ljudi koji maštu mogu da pretvore u stvarnost. Jedan od tih retkih bio je Bogdan Dunđerski, pripadnik najbogatije porodice u Vojvodini s kraja 19. veka i početka 20. veka. Na svom imanju sagradio je, u sred ravnice, dvorac iz mašte. Kompleks dvorca se prostire na oko 65 ha i obuhvata, pored dvorca, i ergelu, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kaštel, park sa jezerom. Vlasnik imanja bio je veliki ljubitelj konja, priča se da ih je imao preko 1400, od kojih je najpoznatiji bio Fantast koji je često pobeđivao u trkama i osvajao titule. Kada je uginuo, Bogdan ga je sahranio na svom imanju, da bi po završetku gradnje dvorac dobio Fantastovo ime. Danas su kosti najlepšeg konja Bogdana Dunđerskog izloženi u jednoj vitrini dvorca (lobanja i butna kost).Ovde je snimana poznata serija Sva ta ravnica. Ručak u dvorcu (fakultativno, ukoliko uslovi u hotelu to dozvole).

Nastavak putovanja do Novog Sada. Novi Sad, panonski grad na obali Dunava i administrativni centar Vojvodine, odlikuju multikulturalnost i multinacionalnost. Njegovu arhitekturu i duh oblikovale su mnoge nacije, njih preko 25. Ležeran, okružen plodnom ravnicom, Fruškom gorom i Dunavom, nosi nazive Srpska Atina, Gibraltar na Dunavu. Centrom grada –Trgom Slobode dominiraju zdanje Gradske kuće, katolička Katedrala Imena Marijinog i monumentalni spomenik Svetozaru Miletiću. Uz Katedralu nalazi se vredno zdanje Plava banija i Kulturni centar grada. Zmaj Jovina i Dunavska ulica, sa kućama i palatama raznobojnih fasada i mrežom bočnih ulica i pasaža, najslikovitiji je deo pešačke zone grada. Tu se nalazi i raskošan Vladičanski dvor, Saborna crkva Sv.Đorđa i nedaleko, na Trgu Marije Triandafil, sedište Matice Srpske, slavne i najstarije srpske ustanove kulture. Na Dunavsku ulicu nadovezuje se zeleno ostrvo grada-Dunavski park, a na kraju parka nalazi se izvanredna izložbena postavka Muzeja Vojvodine.U blizini Trga Slobode nalazi se ulica Laze Telečkog, sinonim za dobar provod, mesto okupljanja i noćnog života grada. Pešačka tura centralnim delom grada. Slobodno vreme do polaska za Beograd.

Povratak u Beograd u večernjim časovima.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice u Sremskim Karlovcima-200rsd, ulaznica za Dvorac Fantast -200rsd
 • Ručak
   

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...