Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Uvac: 290 din i 3200 din, prevoz i izlet!

Krsarenje meandrima Uvca

 • Super cena
 • 290 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 15

 • Uvac jednodnevni izlet
 • Krsarenje meandrima Uvca
 • Krstarenje i ulaznice u rezervat ukljuceni u cenu
 • Autobuski prevoz

Turistička agencija Flamingo Travel Klub je specijalizovana za putovanja po Srbiji.

Program putovanja:
Polazak iz Novog Sada 4.30h kod Lokomotive, iz Beograda u 6h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.
Vožnja Ibarskom magistralom sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak do mesta u specijalnom rezervatu prirode Uvac odakle se kreće do vidikovca Molitva, organizovanim kombi prevozom (uz doplatu). Slobodno vreme za uživanje u prelepim meandrima Uvca.
Posle posete vidikovcu, dolazak do mesta polaska na krstarenje. Krstari se meandrima Uvca u dužini od 12-13 km, gde će posetioci moći da vide Devojačku stenu, gnezdište beloglavih supova, Nemanjin grad, viseći most… Krstarenje kanjonom i širokim prostranstvima Uvačkog jezera traje između 2,5 i 3 sata. U toku krstarenja posetioci će imati priliku da posete i Ledenu pećinu.
Posle krstarenja organizovan je ručak u prirodi (fakultativno). U ponudi su dva menija: sveža pastrmka ili meso sa roštilja, uz čašicu domače rakije, vina, sokova…
Povratak u Beograd oko ponoći.
Specijalni rezervat prirode „Uvac“ je prirodno dobro od izuzetnog značaja, tj. prirodno dobro I kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško – raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik. Kanjon reke Uvac se smatra za jedno od najlepših mesta u Srbiji,poznat je po svojim uklještenim meandrima. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opštine Nova Varoš, dok se 1/3 nalazi na teritoriji opštine Sjenica. Minimalna nadmorska visina rezervata je 760 m, a maksimalna 1322 m.
Beloglavi sup je simbol kanjona reke Uvac. Beloglavi sup je vrsta orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do 3 metra što ga čini moćnim letačem čiji let su istraživali i naučnici – aeronautičari i primenjivali pri konstrukciji letelica. Njegova uloga u lancu ishrane u ekosistemu je jedinstvena i nezamenljiva – isključiva hrana su mu uginule životinje, čime se sprečava širenje zaraze i vrši prirodna reciklaža. Pre dvadeset godina ova retka vrsta je bila pred izumiranjem. Tada je u kanjonu boravilo svega 7 jedinki beloglavog supa, danas ih ima oko 300, zahvaljujući osnivanju fonda za zaštitu beloglavog supa. Ove prelepe ptice imaju jednog partnera za ceo život, ženka leže samo jedno jaje godišnje i imaju raspon krila od 2,7 metara. Uvac je stanište za još 100 vrsta ptica. Neke od njih su suri orao, planinski puzgavac, vodomar, buljina… Uvac izvire u selu Caričina, a uliva se u Lim.Izvor je helokrenog tipa i drenira deo severoistočne padine planine Ozren. Nizvodno, u njega se uliva veći broj manjih bezimenih potoka koji dreniraju ostatak Ozrena. Dužina toka reke Uvac je 119 km.Tok reke Uvac je pregrađen branama koje formiraju tri jezera koja ispunjavaju veći deo klisure:Uvačko (Sjeničko) jezero,Zlatarsko jezero i Radoinjsko jezero.
Ušački pećinski sistem je najveći dosad poznati pećinski sistem u Srbiji, odnosno najveći speleološki objekat u Srbiji. U sastav Ušačkog pećinskog sistema ulaze Ušačka pećina, Ledena pećina i jama Bezdana. Prolaskom kroz Ledenu pećinu, posetoci će moći da vide mnogobrojne visoke dvorane ukrašene prirodnim pećinskim ukrasima,visokim stubovima,bigrenim kadama ispunjenih vodom,kao i nebrojanim stalaktitima i stalagmitima koji vise sa vrha pećinskog masiva do dužine i od 10 metara,stvarajući tako prizor dugačkih draperija i saliva, tako da je nauivaju podzemnim ledenim dvorcem.Sama Ledena pećina je dugačka oko 2,5 km i ime je dobila zbog njene konstantne temperature koja ne prelazi, niti se spušta ispod 8 stepeni Celzijusa.

U CENU SU UKLJUČENI KRSTARENJE I ULAZNICE U REZERVAT I LEDENU PEĆINU

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Krstarenje meandrima Uvca sa ulaznicom u Ledenu pećinu i Specijalni rezervat prirode Uvac – 1250 rsd
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ručak u prirodi – 650 rsd
 • Vožnja kombi vozilima do vidikovca Molitva – 700 rsd

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...