Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Kovačica, Idvor, Kaštel Ečka: 100din i 1100 din, za izlet i prevoz

Kovačica - Idvor - Kaštel Ečka-Zrenjanin

 • Super cena
 • 100 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 8

 • Kovačica - Idvor - Kaštel Ečka-Zrenjanin
 • Jednodnevni izlet i prevoz
 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog vodiča

 

Turistička agencija Flamingo Travel Klub je specijalizovana za putovanja po Srbiji.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h (tačno mesto polaska biće objavljeno dva dana pred put).
Vožnja do Kovačice, u blizini Pančeva.
Kovačica predstavlja centralno mesto života Banatskih Slovaka, a poznata je po naivnom slikarstvu njegovih žitelja koji slikaju čarobne prizore iz svog detinjstva i mladosti, svoju okolinu, ovdašnje ljude za vreme rada i odmora u raznim seoskim prilikama, koje se vezuju za navike i običaje, duboko uronjene u narodni slovački folklor. Poseta Galeriji naivne umetnosti i Spomen domu Martina Janoša, jednog od najznačajnijih autora naivnog slikastva.

Polazak ka Idvoru. Idvor je rodno mesto poznatog srpskog naučnika Mihajla Pupina. Poseta muzeja Mihajla Pupina i njegove rodne kuće. Danas se u Idvoru nalazi zavičajni kompleks Mihajla Pupina koja obuhvata njegovu rodnu kuću, muzejsku zbirku i narodni dom, kao i crkva u kojoj je kršten Pupin. Pupinovi nаjznаčаjniji pronаlаsci su izloženi u stаroj zgrаdi osnovne škole u Idvoru u koju je Pupin išаo, а kojа dаnаs predstаvljа muzej. Svoje najznačajnije otkriće Pupin je kao patent prijavio 19. 6. 1900. godine. Ovaj njegov pronalazak odnosi se na poboljšanje prenosa telefonske komunikacije na velike daljine. Prijavljen pod naslovom “Tehnika smanjenja električnih talasa i aparata za to”, danas poznat kao PUPINIZACIJA, označio je revoluciju u telefonskim prenosima na velike daljine.. Za svoja otkrića iz oblasti fizike Pupin je 1920. godine primio najveće američko priznanje - Edisonovu medalju. Kolumbija univerzitet odužio se Pupinu tako što je 1958. godine ustanovio nagradu sa njegovim imenom.


Nastavak putovanja do kaštela Ečka. Na 60 kilometara severno od Beograda i svega 7 km od Zrenjanina, u selu Ečka, nalazi se dvorac „Kaštel“, građen u engleskom stilu, u periodu od 1816. do 1820. godine.Dvorac je podigla porodica Lazar, a na svečanom otvaranju dvorca 29. avgusta 1820. svirao je čuveni Franc List.Danas je ovo staro zdanje potpuno renovirano i pretvoreno u objekat koji će svojim gostima pružiti nezaboravan odmor u autentičnom ambijentu inspirisanom aristokratskom prošlošću.Obilazak kaštela i slobodno vreme za kafu ili ručak.
Nastavak putovanja do Zrenjanina, najvećeg i glavnog grada Banata, smeštenog na obali reke Begej. Najstarije vesti o Bečkereku u pisanim izvorima potiču iz 14. veka. Tačnije, ostalo je zapisano da je naselje Bečkerek postojalo već tada, o čemu svedoči diploma budimskog kaptola od 10. jula 1326. godine. Sudeći Bečkerek je tridesetih godina XIV veka bio osrednje selo.
Od nastanka pa do sredine 16. veka je bio pod Ugarima i srpskim despotima, Stefanom Lazarevićem i Đurđem Brankovićem. Turci su gospodarili tvrđavom sve do njenog rušenja 1701. godine, a proterani su iz Bečkereka 1716. godine, od strane austrijske vojske. Nakon toga, Austrija pristupa kolonizaciji ovih krajeva naseljavajući Srbe iz Potisja, Mađare i Nemce. Na našem izletu čućete zašto se i od kada Banaćani nazivaju lale.
Na centralnom Trgu uočićete ponos grada, nekadašnji Županijski dvor, koji danas predstavlja Gradsku kuću. Ovo reprezentativno zdanje iz 1820. godine delo je Josipa Fišera. Hol zgrade čine vitraži koji personifikuju Moć, Pravdu i Mudrost.Većinu zgrada u starom jezgru grada početkom 20- tog veka izgradili su bogati trgovci poput velelepne Bukovčeve palate iz 1905. Godine. Centrom dominira višespratna zgrada "Vodotoranj" izgrađena 1964. godine.
Pešačka tura centralnim gradskim trgom i slobodno vreme do polaska za Beograd.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice u Kovačici – Galerija naivne umetnosti i spomen dom Martina Jonaša-300,00
 • Spomen kompleks Mihajla Pupina -150,00
 • Kaštel Ečka-150,00

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...