Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Kolonoskopija u analgosedaciji!

Bezbolan pregled (u analgosedaciji) debelog creva

 • Super cena
 • 14500 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 8

 • Kolonoskopija u analgosedaciji
 • Najbolja metoda pregleda debelog creva
 • Obavezna najava unapred
 • Pregled u poliklinici Bonadea

Pregled debelog creva!

Mala je verovatnoća da će nam odlasci doktoru postati ikada dragi, ali najbitnije je da ih se ne bojimo, da ih ne preskačemo i da verujemo svojim lekarima. Zato pogledajte svoj kalendar, pronađite vreme za kompletan pregled i nakon toga se opustite i osećajte se odgovorno prema svom zdravlju i sebi!

Kolonoskopija je metod koji omogućava doktoru da pregleda debelo crevo uz pomoc fleksibilnog instrumenta debljine prsta kroz čmar i potom lagano kroz celo debelo crevo. Instrument kojim se obavlja pregled naziva se kolonoskop i on ima sistem sočiva, kameru i izvor svetla koji omogućavaju da se unutrašnjost creva vidi kao slika na video monitoru. Kolonoskopija može biti metod sprečavanja i ranog otkrivanja (screening) raka debelog creva. Rak debelog creva je treći vodeći uzrok smrtnosti medju malignim bolestima u Srbiji. Godišnje oboli oko 4000 ljudi od raka debelog creva i, nažalost, 2300 njih umre od posledica bolesti.Kolonoskopski pregled može biti preporučen od strane Vašeg lekara ukoliko postoje simptomi koji ukazuju na moguće oboljenje debelog creva, kao što su pojava krvi u stolici ili dugotrajni proliv.

Zašto se ide na kolonoskopiju?
Najčešći razlozi za vršenje kolonoskopije su:

 • Promenjena boja stolice (krvava, tamno obojena)
 • Uporna dijareja (proliv)
 • Hronični, neobjašljiv bol u stomaku
 • Anemija usled nedostatka gvožđa (smanjeni broj eritrocita zbog nedostatka gvožđa)
 • Ukoliko već postoje ili su postojali polipi
 • Ako je već postojao rak debelog creva
 • Ispitivanje zbog sumnje na rak debelog creva kod osoba starijih od 50 godina (kao deo skrining programa u cilju prevencije ovog oboljenja)
 • Ukoliko je neko u porodici već bolovao od karcinoma debelog creva (preventivno)

Ukoliko je pregled obavljen u analgosedaciji, provešćete neko vreme (do 2h) u prostorijama predvidjenim za oporavak dok dejstvo sedativa ne prođe. Možete osećati grčeve i nadutost. Oni su posledica upumpavanja vazduha u crevo tokom pregleda i prolaze brzo nakon puštanja vetrova. Doktor će Vam saopštiti rezultate odmah po završetku pregleda ili ćete morati sačekati nekoliko dana ukoliko su uzeti uzorci za histopatološku analizu. Ukoliko je pregled obavljen u analgosedaciji, neko će morati da Vas odvede kući i ostane sa Vama. Bez obzira na svo uzbuđenje u vezi sa pregledom, Vaše rasuđivanje i refleksi mogu biti usporeni tokom ostatka dana. Što se ishrane tiče, možete jesti neposredno nakon pregleda izuzev ukoliko Vam doktor nije uklanjano polip ili zaustavljao krvarenje kada Vam može ograničiti ishranu i fizičku aktivnost u izvesnoj meri o čemu će Vas detaljno obavestiti.

Kolonoskopija i polipektomija su u principu bezbedne procedure kada ih obavljaju doktori koji su za to obučeni i iskusni u njihom izvodjenju. Jedna od mogućih komplikacija je perforacija, ili nastanak rascepa kroz zid creva koje može zahtevati hiruršku intervenciju. Pored toga, na mestu uzimanja uzoraka (biopsija) ili mestu uklanjanja polipa (polipektomija) može se javiti krvarenje, koje je obično manjeg intenziteta.

Poliklinika Bonadea

Specijalistička ordinacija Bonadea osnovana je 2003. godine, da bi 2006. godine prerasla u polikliniku. Nalazi se u centru Novog Sada, u ulici Jovana Đorđevića broj 11. U poliklinici se obavljaju specijalistički pregledi iz više oblasti. Put do bržeg ozdravljenja je kraće vreme za postavljanje dijagnoze, što će Vam u poliklinici Bonadea, savremenom medicinskom opremom, stručan tim sigurno obezbediti.

Poliklinika Bonadea

Jovana Đorđevića 11,
Novi Sad, Srbija

poliklinikabonadea.com

Dodatno predlažemo i...