Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Kapadokija: 800din i 189€, 4 noćenja sa doručkom i prevoz!

Putovanje u prelepu Kapadokiju, 2 noćenja u Istanbulu i 2 noćenja u Kapadokiji u organizaciji turističke agencije Petrović Worldwide!

 • Super cena
 • 800 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 11

 • Predivna Kapadokija!
 • 4 noćenja sa doručkom (2 u Istanbulu i 2 u Kapadokiji)
 • Autobuski prevoz
 • Polazak 17.10.2020.

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: BEOGRAD/POŽAREVAC/KRAGUJEVAC

Polazak iz Beograda u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan: ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Panoramski razgled grada: Valensov akvadukt, Teodosijeva cisterna, Sulejmanija, Zlatni rog, odlazak do Taksima. Silazak do Bosfora, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, Nakon panoramskog obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: PLAVA DŽAMIJA – AJA SOFIJA – TOPKAPI PALATA – HIPODROM – KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem. Obilazak Plave Džamije ili Sultan Ahmetove džamije, jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu, Hipodroma, Aja Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja, Topkapi palate – velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim satima polazak za Kapadokiju. Noćna vožnja.

4.dan: KAPADOKIJA

Jutarnji dolazak u Kapadokiju. Panoramski obilazak grada, odlazak do Učisara, grad tvrđava i vidikovac odakle se najbolje vide predeli Kapadokije. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Noćenje.

5.dan: KAPADOKIJA

Dorucak –lunch paket .U ranim jutarnjim satima, pre izlaska sunca, odlazak do mesta odakle poleću baloni. Let balona zavisi od vremenskih uslova. Putnicu koji budu želeli da samo posmatraju veličanstven prizor moći će da prate pripremu sa vidikovca a ostali putnici fakultativno let balonom/prijave u agenciji. Povratak u hotel. Nakon povratka, fakultativni izlet, obilazak muzeja na otvorenom Goreme, poznat je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Nastavak putovanja ka selu Čavušin, napušteno selo, gde se nalaze grčke kuće unutar pećina. Obilazak zanatske radnje gde ćete moći da vidite, a i naučite kako se pravi grnčarija. Slobodno vreme za . Povratak u hotel. Slobodno vreme. .. Noćenje.

6.dan: KAPADOKIJA – ISTANBUL

Doručak. Napustanje hotela. Fakultativni odlazak do Derinkuju, nestvarni grad ispod zemlje u kome je sklonište nalazilo oko 20.000 ljudi. Nastavljamo naše putovanje ka Istanbulu i usput svraćamo do jezera Tuz Golu. Količina soli koja se izvadi iz jezera podmiruje 70% stanovnika Turske. U Istanbul stižemo u večernjim satima. Smeštamo se u hotel. Noćenje.

7.dan: ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak prvo u Vaseljensku patrijarsiju i obilazak crkve Sv. Djordja i na krstarenje Bosforom . Obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu. Mogucnost fakultativnog obilaska Dolmabahče palate. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju.

8.dan: KRAGUJEVAC/POŽAREVAC/BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, video opremljenosti, klima)
  * smeštaj u Istanbulu hotelu u 1/2 ili 1/3 sobama , na bazi 2 noćenja sa doručkom /švedski sto U Istanbulu I 2 nocenja sa doruckom/svedski sto u Kapadokiji-siri centar-periferija – u okolini
  *obilaske prema programu putovanja,
  * usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
  *troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 910 din za osobe do 70 god. starosti
 • individualni troškovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA- MINIMUM 20 OSOBA PO IZLETU :

 • Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (ulaznice i vodic) – 35€ /uračunate ulaznice, lokalni vodič,
 • Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji – 25 €
 • Komplet ulaznica sa vodicem – Kapadokija 50 €
 • Let balonom naknadna cena 125-190 € po osobi – prijava u agenciji.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA :

HOTEL “ BUYUK PARIS” HOTEL “GRAND GROSS” , HOTEL “DINAR” se nalaze u centru starog dela grada Istanbula-LALELI. U Kapadokiji Hotel VIVA hotel Nevsehir

U hotelima je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2 i 1/3 .Svaka soba poseduje klimu I zasebno kupatilo, TV U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje I kafe bar. * U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.

Petrović Worldwide

Sinđelićeva 23,
Požarevac, Srbija

petrovicworldwide.rs

Dodatno predlažemo i...