Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Istanbul: 600din i 79€, za 2 noćenja sa doručkom i prevoz!

Putovanje u Istanbul na bazi 2 noćenja sa doručkom i smeštaj u hotelu 3*

 • Super cena
 • 600 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 5

 • Istanbul 
 • Dva noćenja sa doručkom 
 • Termin putovanja: 06.03-10.03.2019
 • Autobuski prevoz

 

ISTANBUL

Otkrijte sa nama bogatu istorijsku i kulturnu baštinu carskog grada koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, Istok sa Zapadom; grad u kome su "stolovali" brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom; zasladite se tradicionalnim poslasticama poput baklava, tulumbi uz šoljicu čaja sa pogledom na prelepi Bosfor!
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan, 29.XI'18. NOVI SAD-BEOGRAD
Polazak autobusa u 14:00 časova sa parkinga kod hotela Sajam, Novi Sad. Iz Beograda u 15:00 časova sa turističkog terminala kod Lastine garaže. . Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora do Istanbula.
2. dan, 30.XI'18. ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski deo Istanbula. Smeštaj grupe u hotel. U poslepodnevnim časovima fakultativni obilazak raskošne palate u stilu baroka – Dolma Bahče, poslednjeg utočišta turskih sultana. Noćenje.
3. dan, 01.XI'18. ISTANBUL
Doručak – švedski sto. Nakon doručka fakultativan obilazak: Plave džamije ( jedne od najvećih i najlepših džamija u islamskom svetu), Aja Sofije (danas muzej a nekada najveća pravoslavna crkva koja datira iz vremena cara Justinijana), Topkapi palate (nekadašnje rezidencije sultana sa vrlo bogatom riznicom), Hipodroma... šetnja do Kapali čaršije. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel. U večernjim časovim mogućnost fakultativnog odlaska u jedan od nacionalnih restorana na Tursko veče! Uživajte u programu ispunjenim orijentalnom tradicijom! Trbušni ples, turski folklor i pevači upotpuniće Vaš boravak u ovom gradu. Noćenje.
4. dan, 02.XII'18. ISTANBUL
Doručak – švedski sto. Odjavljivanje iz hotel i slobodno vreme u shopping-u ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom u, gde ćete uživati u pogledu na ovaj divni grad sa vode uz priču stručnog vodiča na srpskom jeziku, nakon čega sledi odlazak u kvart Fener i obilazak Vaseljenske patrijaršije. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja preko Bugarske do Srbije.
5. dan, 03.XII'18. BEOGRAD- NOVI SAD
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DvD)
 • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u htl 3*
 • Obilaske prema programu
 • Troškove vodiča iz Srbije
 • Usluge turističkog vodiča koji je licenciran od strane TURSAB-a

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Troškove fakultative (Top Kapi, Hipodrom, Plava džamija i Aja Sofija–45 €; palata Dolma Bahče –35 €, dnevno krstarenje Bosforom –20 €)
 • Tursko veče – (35 €)
 • Individualne troškove
 • Dodatne hotelske usluge

Za putnike koji putuju sopstvenim prevozom potrebni su još:
• REZERVACIJA HOTELA - VOUCHER (dobija se u Agenciji)
• POLISA OSIGURANJA (može se dobiti u Agenciji)

NAPOMENA: CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOZNE PROMENAMA I ZAVISE OD BROJA PRIJAVLJENIH OSOBA. MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 25 PUTNIKA.

OPISI HOTELA:Metro lux Hotel Hotel se nalazi u starom delu grada Laleli, u blizini najznačajnijih znamenitosti grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klima, TWC. DoruČak – Švedski sto.

 

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA:
AJA SOFIJA; TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.
Aja Sofija (obilazak 2.5h) najveća hrišćanska bogomolja. Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva…..:
Top kapi palata (obilazak 3.5h) - izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga
KRSTARENJE BOSFOROM – Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci, nedaleko od istoimene Železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja odlazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.
RESTORAN GAR– restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turski specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.
DOLMA BAHČE PALATA– poslednje sedište sultana, izgradjena je između 1842. i 1856. godine. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imerijalnog turskog stila. Enterijer i namještaj palete je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 09:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu i usluge vodiča.

ORGANIZATOR PUTOVANJA PRESTIGE CONSULTING RESEARCH DOO Licenca OTP 46/2017 

 

Union Tours, ogranak Prestige Travel

Radnička 51a,
Beograd, Srbija

Dodatno predlažemo i...