Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Istanbul: 600din i 79€, za 2 noćenja sa doručkom i prevoz!

Putovanje u Istanbul na bazi 2 noćenja sa doručkom i smeštaj u hotelu 3*

 • Super cena
 • 600 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 5

 • Istanbul 
 • Dva noćenja sa doručkom 
 • Termin putovanja: 06.03-10.03.2019
 • Autobuski prevoz

 

ISTANBUL

Otkrijte sa nama bogatu istorijsku i kulturnu baštinu carskog grada koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, Istok sa Zapadom; grad u kome su "stolovali" brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom; zasladite se tradicionalnim poslasticama poput baklava, tulumbi uz šoljicu čaja sa pogledom na prelepi Bosfor!
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan, 29.XI'18. NOVI SAD-BEOGRAD
Polazak autobusa u 14:00 časova sa parkinga kod hotela Sajam, Novi Sad. Iz Beograda u 15:00 časova sa turističkog terminala kod Lastine garaže. . Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora do Istanbula.
2. dan, 30.XI'18. ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski deo Istanbula. Smeštaj grupe u hotel. U poslepodnevnim časovima fakultativni obilazak raskošne palate u stilu baroka – Dolma Bahče, poslednjeg utočišta turskih sultana. Noćenje.
3. dan, 01.XI'18. ISTANBUL
Doručak – švedski sto. Nakon doručka fakultativan obilazak: Plave džamije ( jedne od najvećih i najlepših džamija u islamskom svetu), Aja Sofije (danas muzej a nekada najveća pravoslavna crkva koja datira iz vremena cara Justinijana), Topkapi palate (nekadašnje rezidencije sultana sa vrlo bogatom riznicom), Hipodroma... šetnja do Kapali čaršije. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel. U večernjim časovim mogućnost fakultativnog odlaska u jedan od nacionalnih restorana na Tursko veče! Uživajte u programu ispunjenim orijentalnom tradicijom! Trbušni ples, turski folklor i pevači upotpuniće Vaš boravak u ovom gradu. Noćenje.
4. dan, 02.XII'18. ISTANBUL
Doručak – švedski sto. Odjavljivanje iz hotel i slobodno vreme u shopping-u ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom u, gde ćete uživati u pogledu na ovaj divni grad sa vode uz priču stručnog vodiča na srpskom jeziku, nakon čega sledi odlazak u kvart Fener i obilazak Vaseljenske patrijaršije. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja preko Bugarske do Srbije.
5. dan, 03.XII'18. BEOGRAD- NOVI SAD
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DvD)
 • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u htl 3*
 • Obilaske prema programu
 • Troškove vodiča iz Srbije
 • Usluge turističkog vodiča koji je licenciran od strane TURSAB-a

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Troškove fakultative (Top Kapi, Hipodrom, Plava džamija i Aja Sofija–45 €; palata Dolma Bahče –35 €, dnevno krstarenje Bosforom –20 €)
 • Tursko veče – (35 €)
 • Individualne troškove
 • Dodatne hotelske usluge

Za putnike koji putuju sopstvenim prevozom potrebni su još:
• REZERVACIJA HOTELA - VOUCHER (dobija se u Agenciji)
• POLISA OSIGURANJA (može se dobiti u Agenciji)

NAPOMENA: CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOZNE PROMENAMA I ZAVISE OD BROJA PRIJAVLJENIH OSOBA. MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 25 PUTNIKA.

OPISI HOTELA:Metro lux Hotel Hotel se nalazi u starom delu grada Laleli, u blizini najznačajnijih znamenitosti grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, klima, TWC. DoruČak – Švedski sto.

 

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA:
AJA SOFIJA; TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.
Aja Sofija (obilazak 2.5h) najveća hrišćanska bogomolja. Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva…..:
Top kapi palata (obilazak 3.5h) - izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga
KRSTARENJE BOSFOROM – Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci, nedaleko od istoimene Železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja odlazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.
RESTORAN GAR– restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turski specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.
DOLMA BAHČE PALATA– poslednje sedište sultana, izgradjena je između 1842. i 1856. godine. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imerijalnog turskog stila. Enterijer i namještaj palete je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 09:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu i usluge vodiča.

ORGANIZATOR PUTOVANJA PRESTIGE CONSULTING RESEARCH DOO Licenca OTP 46/2017 

 

Union Tours, ogranak Prestige Travel

Radnička 51a,
Beograd, Srbija

Dodatno predlažemo i...