Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Holter EKG ili Holter pritiska!

Holter po izboru u Zavodu Gaj

  • VREDNOST4,500 din
  • POPUST34%
  • UŠTEDA1510 din
 • 2990 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 9

 • Holter EKG ili
 • Holter krvnog pritiska
 • Holtera sa čitanjem nalaza.
 • Zavod Gaj

Holter po izboru!

Ponuda obuhvata 24h EKG holter ili holter krvnog pritiska. Holter EKG snimanje izvodi se tako što se pacijentu na grudni koš postave elektrode, koje su povezane sa malim aparatom. Sam aparat, nešto veći od mobilnog telefona, beleži elektrokardiogram pacijenta sve vreme, najčešće u periodu od 24h. Pacijent tokom nošenja holtera obavlja uobičajene dnevne aktivnosti koje beleži u dnevnik i saopštava kardiologu radi što preciznijeg tumačenja nalaza. Nakon 24 sata nošenja medicinsko osoblje skida sa pacijenta holter. Podaci se sa aparata prebacuju u kompjuter i kardiolog analizira EKG pacijenta za čitav period nošenja (prati se srednja srčana frekvencija, depresija ST segmenta, poremećaji srčanog ritma, pauza, QTc interval i varijabilnost srčane frekvencije kao samostalan dijagnostički pokazatelj). Kardiolog na osnovu analize EKG-a, uočava da li postoje poremećaji srčanog ritma, poremećaji provođenja srčanog impulsa, epizode ishemije i predlaže dalju dijagnostiku ili lečenje.

Indikacije za Holter EKG-a su: poremećaji srčanog ritma (aritmija), krize svesti, vrtoglavice… Holter pritiska je aparat koji nezavisno od vaše psihe, svesnog ili podsvesnog uticaja pokazuje tačne vrednosti krvnog pritiska tokom dana, noći, tj. fiziološke oscilacije. Sve u cilju ranog otkrivanja hipertenzije, odluke o uvođenju antihipertenzivne terapije, praćenju terapijskog efekta na vrednosti krvnog pritiska i određivanju doze i vremena uzimanja leka.

Kome je namenjen ovaj pregled: ukoliko je visok klinički krvni pritisak izmeren kod osoba sa inače niskim ukupnim kardiovaskularnim rizikom, ako je primećeno značajno odstupanje između vrednosti krvnog pritiska kliničkog i kućnog merenja, ako sumnjate u rezistentnost na terapiju, ukoliko sumnjate na hipotenzivne epizode, posebno kod starijih i dijabetičara, ako ste trudnica i imate povećan klinički krvni pritisak i sumnja se na preeklampsiju.

Zavod Gaj

Djoka Vojvodića 10a,
Beograd, Srbija

zavod-gaj.business.site

Dodatno predlažemo i...