Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Grožđebal Vršac: 100din i 850din, za jednodnevni izlet i prevoz!

Grožđebal u Vršcu, 62. Dani berbe grožđa

 • Super cena
 • 100 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 9

22.09.2019    1

 • Grožđebal u Vršcu
 • Prevoz turističkim autobusom
 • Usluge pratioca grupe
 • Polazak 22.09.

Vršac i njegova okolina poznati su kao vinogradarski kraj još od vladavine Rimljana. Prvi pisani podatak o vršačkom vinu potiče iz 1494. godine, kada je dvorski ekonom Budima platio bure vršačkog vina 10,5 zlatnih forinti, za ugarskog kralja Ladislava. U 19. veku, Vršačko vinogorje bilo je među najvećima u Evropi i prostiralo se na 17.000 jutara (10.000 ha). Značaj vinogradarstva za vršački kraj ogleda se i u činjenici da je, od 1804. godine, vinova loza sastavni deo grba grada Vršca.

O Grožđebalu:

Manifestacija poznata u narodu kao "Grožđebal" ima dugu tradiciju, održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru.

Prva izložba vina u Vršcu održana je u kafani "Kod dva ključa" 1857. godine. Prvi pisani dokument je iz 1494. godine (kada je za bure vršačkog vina, dvor mađarskog kralja Vladislava II platio 10,5 dukata). Maskota - zaštitna ličnost "berbe" je: Vinko Lozić, koga je stvorio naš veliki pisac Sterija, a koji je "direktni potomak boga Bahusa". On je prva ličnost i komandant trodnevne parade i svečanosti, jer na svečanom otvaranju gradonačelnik predaje ključeve grada, koje vraća na svečanom zatvaranju. Tih dana možete posetiti mnogobrojna kulturna, komercijalno-sportska dešavanja, kao i razne izložbe grožđa i vina.

Od zanimljivosti interesante su: nagradna igra "Grožđe iz aviona", zatim veliki broj izložbi grožđa, voća i vina, pa biciklistički karavan "U pohode vinogradima", karnevalska povorka, Dečji maskenbal i vrlo raznovrstan i bogat kulturno-umetnički i zabavni program, kao i niz sportskih takmičenja, a najatraktivnije je "Ispijanje vina na metar". Atrakcija su veliki plinski roštilji na kojima se peku kobasice.
Na otvaranju "Berbe" uvek učestvuju poznati estradni umetnici, a redovno se vrši i izbor lepotice "Berbe". Atmosfera je vesela, opuštena, zanimljiva i zabavna - uvek ima od svega po malo i za svakog po nešto!

Program putovanja:

Polazak u 09:00 časova sa parkinga preko puta Sava Centra. Dolazak u Vršac. Slobodno vreme .U 14.00 h početak Karnevala a potom bacanje grožđa iz aviona...Fakultativno odlazak na obilazak Puteva vina , obilazak vinograda i podruma Vršačkih vinograda uz degustaciju vina . Povratak za Beograd oko 20 h.

U cenu aranžmana uračunati:

 • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • turistički pratilac-vodič tokom putovanja
 • troškovi organizacije

U cenu aranžmana nisu uračunati:

 • individualni troškovi

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni. ONLINE rezervacija se smatra ugovorom. Slanjem svojim podataka prihvatate Opste uslove putovanja agencije Lavli travel koje možete pogledati ovde.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Lavli Travel, licenca OTP 10/2013 od 27.02.2013.
Cenovnik br. 1 od 24.08.2018.

Lavli Travel

Budimska 7,
Beograd, Srbija

www.lavli.rs

Dodatno predlažemo i...