Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled!

Glaukomatološki pregled u Lensopticu

  • VREDNOST13,000 din
  • POPUST35%
  • UŠTEDA4500 din
 • 8500 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!

 • GLAUKOM - kompletan specijalistički oftalmološki pregled
 • OCT (Optička koherentna tomografija), Kompjuterizovano vidno polje
 • Merenje očnog pritiska, Pahimetrija, Pregled specijaliste glaukomatologa, Gonioskopija
 • Specijalistička oftamološka ordinacija Lensoptic

Kompletan glaukomatološki pregled obuhvata :

 • OCT (Optička koherentna tomografija)
 • Kompjuterizovano vidno polje
 • Merenje očnog pritiska
 • Pahimetrija
 • Pregled specijaliste glaukomatologa
 • Gonioskopija

GLAUKOM

Glaukom je hronična, progresivna bolest oka koja može dovesti do slepila ukoliko se ne dijagnostikuje na vreme. Kod glaukoma dolazi do oštećnja vlakana vidnog živca i tako se oštećuje vidno polje.

Glaukom uzrokuje smanjen izlazak očne vodice iz oka, I samim tim rastu vrednosti očnog pritiska i tako se oštećuje očni živac.

U početku su simptomi skoro potpuno neprimetni, tako da prve primetimo tek kada dođe do oštećenja vida. Same predmete ispred sebe ćemo i dalje videti dobro, ali će periferni vid biti zamagljen. Kako ne bi došlo do većih oštećenja, savetujemo redovne godišenje kontrole očnog pritiska i pregled očnog dna, kao i sledeće dijagnostičke metode po savetu oftalmologa.

Optička koherentna tomografija (OCT)

Predstavlja neinvazivnu, neškodljivu metodu koja omogućava najsavremeniji način snimanja struktura zadnjeg i prednjeg segmenta oka. Jedna je od najnaprednijih i najpreciznijih metoda koja je dovela do revolucije u dijagnostikovanju bolesti mrežnjače i praćenja učinka terapije. OCT omogućava da se upotpuni dijagnostika monogobrojnih oboljenja mrežnjače (dijabetične retinopatije, senilne degeneracije makule i ostalih degenerativnih oboljenja...) i glaukoma.

OCT snimanja se vrše na najnovijem uređaju (TOPCON 3D OCT-1 MAESTRO) 

Kompjuterizovano vidno polje (KVP)

Dijagnostička procedura pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije. Bazira se na ranom otkrivanju ispada u vidnom polju kojih pacijent često nije ni svestan, a koja se javljaju kao posledica visokog intraouklarnog pritiska.

Merenje očnog pritiska

Vrednosti očnog pritiska, koje su ispod ili iznad normalnih vrednosti, često je teško prepoznati. Naime, postoje neki simptomi povišenog očnog pritiska koji Vam mogu ukazati da je vreme za oftalmološku kontorolu: “težina” u očima, odnosno osećaj umornih očiju, kao kada radite dugo za računarom, zato je često jako teško raspoznati da li je u pitanju povišeni očni pritisak ili samo zamor.

Povišeni očni pritisak najčešći je uzročnik pojave glaukoma, hronične bolesti koja se ne leči, i ukoliko uznapreduje, preti potpunim gubitkom vida.

Pahimetrija - (CCT – Central Corneal Thickness)

Metod merenja debljine rožnjače. Jednostavnom upotrebom pahimetra (koristi se ultra-zvuk visoke frekvencije) precizno merimo debljinu rožnjače. Pahimetrija je izuzetno značajna - primenjuje se za određivanje debljine rožnjače kod glaukoma i bolesti rožnjače. Debljina rožnjače utiče na preciznost merenja očnog pritiska, a kod nekih oboljenja rožnjača je zadebljana ili istanjena.

Gonioskopija (Komorni ugao)

Pregled je izuzetno koristan u određivanju tipa glaukoma i pružaju se smernice u daljoj terapiji. Prilikom gonioskopije koristisimo Goldmanovo ogledalo ili sam pregled na OCT-u.

Pregled specijaliste

Oftalmolog terapiju prilagođava shodno Vašem zdravstvenom stanju i stadijumu glaukoma. Najvažniji cilj jeste sprečiti napredovanje bolesti, a najbolja kontrola jeste redovno merenje očnog pritiska i ponavljanje OCT-a u dogovorenom terminu. Terapija nije nepromenljiva i ona se može menjati ukoliko se kod pacijenta ne manifestiju očekivani rezultati.

Specijalistička oftamološka ordinacija Lensoptic, koja se nalazi u samom centru grada, Svetogorska 50, II sprat  kao savršeno uigran tim visokoobrazovanih stručnjaka sa velikim iskustvom i potpunom posvećenošću poslu i klijentima. Ono što ćete na prvi pogled zapaziti je njihov ljubazan, neposredan i prijatan odnos sa svim kupcima. Na drugi pogled primetićete da svakom pristupaju na jedinstven način, upravo u skladu sa vašim, jedinstvenim i specifičnim potrebama. Najzad, na treći pogled, nakon što vas detaljno pregledaju i posavetuju, uverićete se u njihovu kompetentnost i znanje.

Od 1995. godine nastoje da vam pruže najbolje iz dva vremena – prošlog i budućeg, i to ovde i sada. Da budu kao starovremenski porodični lekar, ali koji u svojoj torbi nosi najsavremenija dostignuća oftalmologije i optike. Najnoviji rezultat tog pristupa jesu i individualne naočare.

 

Lensoptic

Svetogorska 50,
Beograd, Srbija

www.lensoptic.com

Dodatno predlažemo i...