Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Kompletan endokrinološki pregled!

Pregled lekara, ultrazvuk štitne žlezde i analiza hormona TSH, FT3, FT4

  • Super cena
  • 3990 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 8

  • Zakažite svoj pregled endokrinologa
  • Proverite ultrazvukom svoju štitastu žlezdu
  • Hormoni TSH, FT3, FT4 imaju jake kontrolne mehanizme

Provera žlezde je od velikog značaja!

Muči vas umor ili zamagljen vid, naglo ste se ugojili, počeli ste da gubite kosu? Nažalost, ovu su samo neki od simptoma da nešto nije u redu sa vašom štitnom žlezdom.

Tiroidna žlezda je žlezda u obliku leptira u prednjem delu vrata. zadužena za proizvodnju hormona koji kontrolišu brzinu metabolizma.

Budući da do poremećaja u radu tiroidne žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.

Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava.

Ultrazvučni pregled može da pokaže da li se štitnjača možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića.

TSH, FT3, FT4

Na raspolaganju su jednostavni i sigurni testovi za odredivanje slobodnih frakcija tiroidnih hormona. Kod prvog pregleda, opravdano je da se traži određivanje slobodnog tiroksina (FT4) i TSH. Tek ako se dobije vrednost normalnog FT4 a klinička slika i nizak TSH ukazuju na hipertiroidizam, opravdano je odredivanje slobodnog tri-jodtironina (FT3) zbog retkih slučajeva izolovanog porasta trijodtironina bez istovremene hipertiroksinemije. Neki lekari traže samo odredivanje TSH jer je on najpouzdnija mera tiroidne funkcije ali ima više razloga da se određuje i FT4. Na prvom mestu, za praćenje efekta terapije bar u početku je neophodan FT4 jer se TSH relativno sporo menja i nije sasvim pogodan parametar za prilagodavanje doze leka. Osim toga, snižen TSH nije uvek dokaz hipertiroidizma i mnoga stanja koja utiču na nivo TSH u cirkulaciji prikazana su napred u delu o laboratorijskoj dijagnozi. Konačno, sekrecija TSH je ipak funkcija hipofize tako da hipofizni poremećaji utiču na koncentraciju tirotropina u krvi. Ako nema mogućnosti za određivanjem slobodnih frakcija tiroidnih hormona, relativno pouzdani su i testovi odredivanja ukupnih hormona (slobodna i vezana frakcija).

TSH- štitna žlezda pomaže u regulisanju mnogih važnih procesa u telu, uključujući i metabolizam. Ona je pod kontrolom tireostimulišućeg hormona. TSH test meri količinu TSH u krvi. Visok TSH, odnosno, vrednost iznad normalnih vrednosti obično znači da je štitna žlezda premalo aktivna. Ovo ukazuje na hipotireozu. Kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona, hipofiza otpušta više TSH hormona u pokušaju da je stimuliše.

Poliklinika Bonadea

Specijalistička ordinacija Bonadea osnovana je 2003. godine, da bi 2006. godine prerasla u polikliniku. Nalazi se u centru Novog Sada, u ulici Jovana Đorđevića broj 11. U poliklinici se obavljaju specijalistički pregledi iz više oblasti.

Put do bržeg ozdravljenja je kraće vreme za postavljanje dijagnoze, što će Vam u poliklinici Bonadea, savremenom medicinskom opremom, stručan tim sigurno obezbediti.

Poliklinika Bonadea

Jovana Đorđevića 11,
Novi Sad, Srbija

poliklinikabonadea.com

Dodatno predlažemo i...