Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Divčibare: 100din i 1100din, za izlet i prevoz!

Brankovina, Valjevo, Lelić i Divčibare jednodnevni izlet

 • Super cena
 • 100 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 10

 • Divčibare  jednodnevni izlet
 • Brankovina, Valjevo, Lelić
 • Autobuski prevoz
 • Jednodnevni izlet

 

Turistička agencija Flamingo Travel Klub je specijalizovana za putovanja po Srbiji

PROGRAM PUTOVANJA
Polazak iz Beograda u 8h kod Vaznesenjske crkve u ulici Admirala Geprata.

Vožnja do kulturno-istorijskog kompleksa Brankovina- sela punog istorije. Obilazak uz stručnog vodiča: Crkva Sv. Arhangela Gavrila iz 1830. - zadužbine Prote Mateje Nenadovića, gde se čuva dragocena riznica, u kojoj su, između ostalog, krst relikvijer iz 10. veka, Hadži Ruvimov krst u duborezu, Veliko jevanđelje koje je prota Mateja dobio od ruskog cara, ručni protin krst, ikone Svetog Arhangela Mihaila, Svetog Jovana i Svetog Nikole, brojne stare knjige, Sobrašice -  spomenika narodnog graditeljstva, grob desanke Maksimović – naše istaknute pesnikinje, stare Protine škole, nove Desankine škole i Vajat Nenadovića.

Polazak za Valjevo, grad u zapadnoj Srbiji koji je, prema legendi, ime dobio po valjanoj zemlji i valjanim ljudima koji su je obrađivali. Valjevci su imali značajnu ulogu u oslobođenju Srbije u Prvom srpskom ustanku. Jedno od najstarijih gradskih naselja u Srbiji, pored mnogih vojskovođa, dalo je srpskoj istoriji, mnoga velika imena iz sveta književnosti, nauke i umetnosti. Obilazak Centralne postavke Narodnog muzeja, Muselimovog konaka ( gde su prikazane figure zatočenih velikana Ilije Birčanina i Alekse Nenadovića, posečenih u surovoj Seči knezova u februaru 1804.-fakultativno) i šetnja starim delom grada-Tešnjarom, koji se nalazi na desnoj obali reke Kolubare. Glavna ulica širine jedva šest metara, stešnjena je između obale i padine brega, zbog čega je čitava četvrt dobila ime Tešnjar. Danas je Tešnjar jedinstvena gradska celina 19. veka sačuvana u Srbiji. Njegova arhitektura je vrlo skromna i ilustruje ekonomske prilike vremena u kome je nastala. Okosnicu današnjeg sačuvanog jezgra čini dvadesetak kuća građenih u bondručnoj konstrukciji koje su sačuvale svoj prvobitni oblik. Dvorišta su kaldrmisana, uzana, dugačka, sa dosta cveća i drveća.
Nastavak putovanja do manastira Lelić, zadužbine Svetog vladike Nikolaja. Zidan je u kombinaciji sige i opeke u tzv. srpsko-vizantijskom stilu gradnje, čime je dobijena je dekorativnost fasade.U južnoj apsidi crkve počivaju mošti vladike Nikolaja prenete 1992. god. iz manastira Svetog Save u Libertvilu (SAD). U okviru manastirskog kompleksa nalazi se i Crkveni muzej posvećen uspomeni na episkopa Nikolaja, jednog od najumnijih arhijereja Srpske pravoslavne crkve. Vladika Nikolaj je bio veliki prosvetitelj, doktor filozofije sa Oksforda, autor velikog broja religioznih i filozofskih dela. Obnovio je srpsko crkveno besedništvo i sam je bio najveći besednik u istoriji srpske crkve. Njegova dela do sada sabrana iznose 13 tomova.
Divčibare, poznato turističko mesto i visoravan na planini Maljen. Divčibare imaju blagu klimu, bogat biljni i životinjski svet i obilje izvora. Obilazak turističkog centra sa mnoštvom hotela i restorana. Poseta crkvi Svetog Pantelejmona, posvećenoj grčkom lekaru, svetom velikomučeniku Pantelejmonu, koji je ljude lečio molitvom. Slobodno vreme do polaska za Beograd oko 18h.
Povratak u Beograd oko 20h.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice za Brankovinu i Valjevski muzej – 330rsd
 • Ručak

Flamingo Travel Klub

Čitačka 39,
Beograd, Srbija

www.flamingotravelklub.rs

Dodatno predlažemo i...