Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

ZA DECU: Karta za predstavu po izboru u Akademiji 28!

Karta za predstave: Robin Hud, Guliverova putovanja, U svetu bajki, Čudesna šuma, Ivica i Marica ili Bez dometa na kraj sveta

  • Super cena
  • 299 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 26

  • Predstava po izboru u Akademiji 28
  • Robin Hud, Guliverova putovanja, U svetu bajki
  • Čudesna šuma, Ivica i Marica ili Bez dometa na kraj sveta
  • Predstave subotom od 17h i nedeljom od 12h

ROBIN HUD
 
Legendarnu šumu Šervuda proslavio je samo jedan junak – neustrašivi Robin Hud. Iako je Robin Hud priča o odmetniku, koji živi u šumi jer je utekao od zakona, ovo je u stvari prastara, uvek aktuelna tema o borbi između dobra i zla. Na jednoj strani imamo pohlepnog i zlog princa Džona, a na drugoj junaka koji se odriče svog staleža zarad borbe za istinu i pravdu i života u čistoj i netaknutoj prirodi.
Robin uzima od bogatih i daje siromašnima, bori se za pravdu i jednakost za sve, ali i za očuvanje prirode. Zli princ Džon, osim što pljačka siromašne, želi da poseče sve šume, a Robin je svestan koliko je suživot sa prirodom važan za sve nas. Kroz priču o borbi dobra i zla, provlači se i priča o pravoj ljubavi koja uvek nadvlada sve prepreke. Priča je ispričana tako da je deca i danas razumeju i podsete se na prave vrednosti.
 
GULIVEROVA PUTOVANJA
 
Priču Džonatana Svifta o Guliverovim putovanjima svi vrlo dobro znamo – to je priča o avanturama, čudnim bićima i neverovatnim mestima, priča o nemogućem, upoznavanju i pobeđivanju tog nemogućeg. U ovoj igrano-lutkarskoj predstavi sa plesanjem i pevanjem Guliver putuje u Liliput, a nakon toga u zemlju džinova. Probleme na koje tamo nailazi primoran je da rešava, a pored svega toga on ima i još jedan problem – problem svoje veličine i snage zbog čega ga svi osuđuju pre nego i vide kakav je zaista. U tim avanturama on će upoznati i manje i veće od sebe da bi naučio: bio veliki ili mali uvek će nešto da ti fali, a hrabrost piše redove čitke i dobija sve bitke!
 
U SVETU BAJKI
 
Svet bajki je u velikom problemu. Pojavila se čudna bolest zaboravitis. Bolest se jako brzo širi. Mnogi likovi iz bajki su se izgubili i završili u „stvarnom svetu“ kod naše drugarice Nevene koja mora da im pomogne. Da li će Nevena uspeti da im pomogne da se sete ko su i gde su pošli? Da li će princ Filip poverovati da je Nevena princeza koja se probudila bez njegovog poljupca i šta su to odluke „Saveta čarobnjaka“ sveta bajki? Odgovori na ova pitanja se nalaze u našoj predstavi.
Predstava „U svetu bajki“ namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 3. do 12. godine, sa živopisnom scenografijom, maštovitim kostimima i maskama. U predstavi se pojavljuju čarobnjak Merlin, princ Filip (lik iz Uspavane lepotice), Snežanina zla Maćeha, Mačak u čizmama, devojčica Nevena iz stvarnog sveta.
Predstava je edukativna, zabavna, sa mnogo originalnih songova i koreografija. Predstava  „U svetu bajki“ je do sada odigrana preko 500 puta, igrana je u mnogim gradovima Srbije i Crne Gore. Odigrana je na festivalu Herceg-fest, kao i na Barskim ljetopisima i Tivatskom kulturnom ljetu.
 
ČUDESNA ŠUMA
 
Devojčica Nada se budi u Čudesnoj šumi i od Šumske vile Lilezelenvile saznaje da je Sebični kralj Kerko zabranio svima u kraljevstvu da uživaju i da se zabavljaju. Zabranio je Suncu da sija i travi da klija. Zavladalo je carstvo mraka bez ijednog sunčevog zraka.
Nada je odlučna da pomogne stanovnicima Čudesne šume. Ubrzo se okuplja šašava i hrabra družina u nameri da oslobode Čudesnu šumu i vrate joj nekadašnji sjaj i lepotu. Nada, Lilezelenvila, Mrgud i Plačljivko, šumski vilenjak Tihomir, šumski mravci sakupljači i Sunce posle niza komičnih situacija stižu do palate Sebičnog kralja Kerka. Sledi susret sa njim i njegovim slugom, Smotajlom. Nada poziva decu da joj pomognu, a da bi uspeli moraju svi da budu složni.
Ova predstava nas vodi na jedno čarobno putovanje u kome mašta postaje stvarnost, a dobrota i prijateljstvo pobeđuju.
 
IVICA I MARICA
 
Predstava „Ivica i Marica“ nastala je na podlozi istoimene popularne priče Braće Grim, ali je tekst adaptiran tako da je prijemčiv i deci predškolskog uzrasta, jer se na šaljiv i maštovit način dočarava priča, a da pritom niko ne biva uplašen – naročito ne najmlađi gledaoci. Ivica i Marica bez straha i iz dečije radoznalosti ulaze u avanturu i tako odlaze dublje u šumu gde nailaze na čokoladnu kuću. Miris slatkiša ih uvlači u veštičiju zamku, ali dve pametne dečje glavice uspevaju da nadmudre pomalo zaboravnu bakicu.
Kroz interaktivnu glumačku igru deca postaju aktivni učesnici pozorišnog čina što samo izvođenje čini još uzbudljivijim za mališane. Svakako nam je cilj, da deci, pored igre i kvalitetne zabave, pružimo i neka nova saznanja: šta znači laž a šta istina, kako da se izbore sa iskušenjima, neprijatnim životnim situacijama i da naposletku shvate da su u životu najvažniji ljubav, prijateljstvo, istina i poštenje. Neizostavni deo predstave je, naravno, muzika, tako da će deca, uz duhoviti tekst, moći da se zabave i uz prepoznatljive pesmice.
 
BEZ DOMETA NA KRAJ SVETA
 
Radnja predstave odvija se u udaljenom kraljevstvu, na ostrvu Medenija, gde vlada kralj Bubuk. Njegova je velika briga što ljudi danas sve manje čitaju, a sve više po internetu skitaju. Čak i na dan Knjigijade za mlade svi njegovi podanici, pa i njegova kćerka Tara, vreme provode na međuostrvskoj dopisnoj mreži (internetu). Osim toga, kralj strepi i od piratske bande iz Ugande koja bi internet za džabe.
Opasni pirati smišljaju plan da otmu medenijsku princezu Taru, kako bi se domogli interneta i zavladali celom međuostrvskom mrežom. Ognjen, mali od palube, dobija zadatak da se dopisuje s princezom preko interneta i da je navede da dođe na mesto gde će je kidnapovati. Međutim, kada su se Tara i Ognjen sreli i isplovili na otvoreno more, zadesila ih je strašna oluja. Iako su preživeli oluju, našli su se na pustom, nepoznatom ostrvu. Po prvi put bez interneta, odsečeni od modernog sveta… odmah je izgledala veća planeta. Šta je sve tu moglo da se vidi i da se doživi, zaboravili su i da su se izgubili, a malo su se i zaljubili. Međutim, čim su signal uhvatili, opasni pirati su ih pronašli. Ognjen uspeva da pobegne s ostrva i da stigne do kralja Bubuka, a njih dvojica kuju plan da Taru oslobode. Da li će njihov plan uroditi plodom? Da li će Tara shvatiti koliko je dopisivanje s nepoznatim ljudima preko interneta opasno? Da li će kralj Bubuk priznati da internet može biti i koristan? Da li će Tara i Ognjen ostati zajedno? Odgovore na sva ova pitanja dobićete ukoliko pogledate novu predstavu u produkciji Akademije 28: „Bez dometa na kraj sveta“.
Predstava „Bez dometa na kraj sveta“ nastala je s ciljem da se deca edukuju o opasnostima koje vrebaju na internetu i daje doprinos u rešavanju ovog sve aktuelnijeg problema. Predstava podstiče na razmišljanje i kod dece razvija svest o kritičkoj upotrebi interneta i društvenih mreža.
 

Dečija scena Akademije 28

Nemanjina 28,
Beograd, Srbija

www.akademija28.com

Dodatno predlažemo i...