Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Dani ludaje u Kikindi: 100din i 999din, jednodnevni izlet i prevoz!

Jednodnevni izlet u Kikindu u 21.09.

 • Super cena
 • 100 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 6

21.09.2019    1

 • Dani ludaje u Kikindi
 • Jednodnevni izlet
 • Usluge pratioca grupe i prevoz
 • Polazak 22.09.2018.

Svake godine, Kikinda postane na nekoliko dana centar Evrope i to zahvaljujući jednoj zdepastoj, pomalo i nezgrapnoj biljci ludaji. Na bivšim južnoslovenskim prostorima ona je znana još kao tikva, bundeva, misirača, ali samo u ovom delu Vojvodina zovu je ludajom. Sve je krenulo još u davnoj prošlosti kada su ljudi, da bi opisali koliko je Kikinda ravna, govorili: "Popneš se na ludaju i vidiš Kekendu". Postojala je izreka, a onda je grupa entuzijasta 1986. napravila prve Dane ludaja. Tih početnih nekoliko godina radilo se o lokalnoj svetkovini, koja je svakog sledećeg održavanja prerastala okvire najvećeg severnobanatskog grada, da bi krajem 90-tih prošlog veka, postala bitna srednjoevropska svečanost. A na Danima ludaje Lale, i sada ne samo oni, se nadmeću čija je ludaja najduža i najteža.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 08.00h sa parking preko puta Sava centra. Vožnja preko Zrenjanina do Kikinde. Dolazak u Kikindu u jutarnjim časovima . Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Subotom je centralna svečanost. Već u ranim jutanjim satima počinje takmičenje u spremanju različitih jela od ludaje. Ovde se pokazuju sva kuvarska umeća i maštovitost u pripremi i aranžiranju hladnih i toplih, te slanih jela i poslastica od "Banatske banane". Potom sledi, a šta bi drugo – kada su Vojvođani u pitanju, fruštuk i to Banatski. Naravno, u obilnoj ponudi najvažnije mesto ima ludaja. "Banatski fruštuk" je zapravo nadmetanje žena gradskih i seoskih mesnih zajednica, ( poslednjih nekoliko godina prisutne su i gošće iz čitave Srbije i susednih država: Mađarske i Rumunije ), u pripremanju tradicionalnog doručka. I da nije "Banatskog fruštuka" na Danima ludaje u Kikindi, verovatno da bi do sada, već mnoga tradicionalna jela bila zaboravljena poput: krompira u čakširama, pečene ludaje u kriškama, čorbe od ludaje i krkljuša – pekmeza od bundeve. U toku subote organizuje se i takmičenje u pravljenju maski od bundeve , spotrske igre kao i maskembal.

Povratak za Beograd oko 19h.

Uslovi plaćanja i način plaćanja:

 • Plaćanje prilikom rezervacije

U cenu aranžmana su uračunati:

 • prevoz autobusima turističke klase (AC, dvd)
 • usluge turističkog pratioca grupe
 • usluge agencije

U cenu aranžmana nisu uračunati:

 • individualni troškovi

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni. ONLINE rezervacija se smatra ugovorom. Slanjem svojim podataka prihvatate Opste uslove putovanja agencije Lavli travel koje možete pogledati ovde.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lavli travel,licenca OTP br.10-2013 od 27.02.2013.

 

Lavli Travel

Budimska 7,
Beograd, Srbija

www.lavli.rs

Dodatno predlažemo i...