Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Profesionalno čišćenje rashladnog sistema i zamena antifriza!

Pripremite Vaš auto za zimu

  • VREDNOST8,400 din
  • POPUST55%
  • UŠTEDA4600 din
 • 3800 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 6

 • Čišćenje rashladnog sistema
 • Zaštitu rashladnog sistema
 • Zamenu antifriza
 • Master servis

 

Tokom sagorevanja unutar motora dostižu se temperature između 1700° C i 2500°C, a deo toplote se prenosi na zidove cilindara, klipove, glavu motora i ventile. Ako se ovi delovi ne ohlade dovoljno, mogli bi dostići toliko visoke temperature da nanesu štetu motoru, dovodeći njegovu funkciju u pitanje. Toplotna energija se odvodi pomoću rashladne tečnosti, koja se zagreva cirkulišući kroz delove motora. Rashladna tečnost takođe može direktno hladiti motorno ulje, ili čak menjačko ulje u vozilima sa automatskim menjačem. Rashladna tečnost preuzima toplotu iz motora odvodi je u okolinu pomoću posebnog razmenjivača toplote: hladnjaka.

Rashladni sistem mora obezbediti:

- efikasnu razmenu toplote između rashladnog sredstva i vazduha;
- optimalnu radnu temperaturu motora, i u slučajevima kada radi punom snagom.

Tretman čišćenja rashladnog sistema i zamene antifriza se preporučuje na svake 4 godine, a OBAVEZNO nakon kvarova na vozilu, koji su prouzrokovali prodor ulja u vodeni prostor, kao što su izgoreli dihtung glave motora, pucanje kulera ulja, dotrajale gumice i sl.

KUHLER REINIGER – aditiv za zaštitu i čišćenje celog rashladnog sistema! Odstranjuje nečistoću i naslage, te osigurava idealnu temperaturu motora. Uklanja i rastvara naslage masti i uljni mulj. Potpuno neškodljiv za gumu, plastiku, te materijale od kojih je izgrađen rashladni sistem. Kompatibilan sa antifrizom. Ne sadrži kiseline ni bilo koje druge agresivne elemente. Za sve tekuće rashladne sisteme. Pogodan za sve rashladne sisteme u motornim vozilima, autobusima i komercijalnim vozilima.

Antifriz se često posmatra samo kao sredstvo za zaštitu od smrzavanja, mada ponašanje vezano za koroziju ima daleko veći značaj, jer u sistemu za hlađenje vladaju idealni uslovi za razvoj korozije. Ukoliko inhibitori korozije nisu u dovoljnoj meri zastupljeni ili nisu međusobno usaglašeni, može doći do oštećenja rashladnog sistema pa i samog motora. Hemijski sastav je odlučujući za kvalitet rashladnog sredstva. Osnovna struktura rashladnog sredstva je: BAZNI FLUID + ADITIVI + VODA

Bazni fluid - monoetilenglikol (MEG), ili ređe propilenglikol
Aditivi - inhibitor korozije, kavitacije i taloženja, antipenušavac, stabilizator i pufer
Voda - mora biti destilovana ili demineralizovana, a pH vrednost na 200C = 7-8, kod novih tipova, zbog odsustva silikata i fosfata, može se koristiti i tvrda voda.
Nerazblaženo rashladno sredstvo (koncentrat) treba da sadrži najmanje 90% MEG-a, najviše 4% vode, a ostale komponente su aditivi. Rashladna tečnost mora ispuniti čitav niz protivrečnih zahteva kao što su: niska temperatura mržnjenja, visoka temperatura ključanja, mali koeficijent zapreminskog širenja, minimalna viskoznost, nezapaljivost, da ne pene i ne izazivaju promene konstruktivnih materijala, dobra provodljivost toplote, visoka specifična toplota itd.

Tokom vremena, antifriz gubi navedena svojstva, zbog čega je zamena neophodna. Period zavisi od kvaliteta, odnosno proizvođača rashladne tečnosti.

U MASTERS AUTO SERVISU, svojim mušterijama obezbedili smo antifriz renomiranog nemačkog proizvođača „Febi“, koji preporučuje da se ova tečnost koristi u vozilima ne duže od 5 godina.

U cenu su uključeni tretman preparatom Liqui Moly Kuhler Reiniger i antifriz Febi G11 ili G12 (koliko staje u sistem).
Za antifriz G13, doplata iznosi 1000 dinara na promo-cenu, a plaćanje se vrši u servisu.

 

Masters Auto servis

Bulevar Milutina Milankovića 25b,
Beograd, Srbija

www.mastersservis.com

Dodatno predlažemo i...