Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Bosanske piramide: 290 din i 25€, izlet i autobuski prevoz!

Jednodnevni izlet u Visoko sa obilaskom Bosanskih piramide i Sarajeva

 • Super cena
 • 290 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 6

 • Bosanske piramide
 • Jednodnevni izlet
 • Autobuski prevoz
 • Termini: 10.09./15.10.2022.

Već nekoliko godina neobične piramide privlače brojne turiste iz celog sveta u jedan mali bosanski grad nedaleko od Sarajeva. Od početka ove godine, Bosanske piramide su imale rekordan broj poseta, uključujući poznate sportiste – tenisere, košarkaše, odbojkaše. U mestu Visoko smeštene su ove neobične građevine čije je istraživanje započeto 2005.godine. Smatra se da su graditelji koristili lokalne prirodne materijale koji se nalaze u neposrednoj blizini. Priča o brdu Visočici kao pravilnom geometrijskom obliku piramide je poznata već neko vreme. Postojanje četiri strane piramide i njihovo poklapanje sa stranama sveta je bilo sasvim dovoljno da se postavi hipoteza da ovo brdo nije prirodna formacija, već delo ljudskih ruku, nalik na egipatskim piramidama.

Ispod Bosanske doline piramida izgrađena je kompleksna mreža prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemnih vodenih akumulacija. U tunelima Ravne nisu očitana negativna zračenja: kosmička, prirodna radioaktivnost ili negativna energija iz podzemnih vodenih tokova. Stoga se ova lokacija smatra jednom od najsigurnijih na planeti i omogućava zaštitu zdravlja i revitalizaciju tela.

Pozivamo vas da krenete sa nama na jedinstven izlet, na kome ćemo zajedno istraživati čudesne piramide Sunca, Meseca, Zmaja, Ljubavi – na mestu za koje se veruje da je među najstarijim monumentalnim kompleksima na planeti…

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa iz Beograda je sa dogovorenog mesta u 01.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska) Noćna vožnja kroz Srbiju prema mestu Visoko sa usputnim pauzama zbog odmora.

Kratka pauza u Sarajevu a zatim oldazak do Bosanskih Piramida i tunela Ravne. Ovo je najveći svetski kompleks prirodnih piramidalnih građevina. Otkrivene su slučajno, kada je čuveni arheolog i antropolog dr.sci. Semir Osmanagić dolazeći u muzej u mestu Visoko, primetio čudan oblik brda koje liče na piramide. On je brdo Visočica nazvao Bosanskom “Piramidom Sunca” (sa visinom od 220 metara, veća je od Keopsove piramide), a brdo Plješevica postalo je “Piramida Meseca” (190 metara). Dolinu piramida čine i “Piramida Zmaja” (Buci) od 90 metara, uzvišenja “Hrama Majke Zemlje” (Krstač) i “Piramida Ljubavi” (Cemerac).

Istraživanje podzemnog lavirinta “Ravne”, koji obuhvata mrežu podzemnih tunela i prostorija. Može se reći da pravu vrednost tunela čine visoke koncentracije negativnih jona i originalna Šumanova rezonanca od 7.83Hz. Joni omogućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje, zbog čega je napravljen izolovani prostor u kome je posetiocima dozvoljen boravak u cilju poboljšanja zdravlja.

Posetioci takođe mogu boraviti u posebnim energetsko-potentnim tačkama, Mega – keramičkom bloku K2, kao i u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona. Temperatura u tunelima ne prelazi 12 stepeni, tako da ne zaboravite da ponesete jaknu.

Obilazak arheoloških iskopina na severnoj strani “Piramide Sunca”.

Slobodno vreme za šetnju po uređenom šumskom predelu Ravne 2, na kome su smeštene platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina sa prirodnim amfiteatrom, kameni geometrijski krugovi, megalitni blokovi, park kugli, spiralni vrt i mnogi drugi neobični sadržaji, koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Polazak sa dogovorenog mesta oko 18 h za Beograd . Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. (Kraj usluga)

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • individualne troškove
 • međunarodno putno osiguranje (1 eur po osobi)
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI
Bosanske piramide – podzemni lavirint Ravne i Bosanska piramida Sunca (severna strana) -15€ – plaća se vodiču u autobusu

Program putovanja Izlet Bosanske piramide broj programa 04/2022 od 18.07.2022
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije AQUA TRAVEL BGD
Organizator putovanja je T.A. AQUA TRAVEL BGD Ul. Beogradska br. 46 Beograd
Licenca OTP broj 166/2021 kat.A od 01.10.2021

 

Aqua Travel Bgd

Beogradska 46, stan 2,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...