Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Nova godina, Atina: 490 din i 122€, 3 noćenja sa doručkom i prevoz!

Novogodišnje putovanje u Atinu sa agencijom Eta Turs

 • Super cena
 • 490 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 7

 • Doček Nove godine u Atini
 • 3 noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Polazak: 29.12.2021.

Zevs je odlučio da grad pod Akropoljem, pokloni onom bogu ili boginji koji će ljudima darivati nešto značajno i korisno. Tako je bog mora, Posejdon poklonio konja, dok je Atina u zemlju pobola koplje, odakle je ubrzo izraslo ogromno drvo masline. Narod je zbog toga bio srećan, a Zevs sasvim siguran u odluci da grad dodeli boginji Atini. Atina je sagrađena oko brojnih niskih brežuljaka. Brdo Likabetus je jedno od najviših uzvišenja u okvirima grada sa kog se pruža predivan pogled. Doživite ga i vi sa nama! 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu Sava centra u 16:30h, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan ATINA

U prepodnevnim  časovima dolazak u Atinu.Panoramsko razgledanje Atine : trgovi Omonija i Sintagma (oko kojih se nalazi centar savremene Atine), prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, prolazak pored Atinske triologije (Biblioteka, Univerzitet i Akademija). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Popodnevnašetnja sa vodičem do Monastirakija i Plake kako bi upoznali grad. Noćenje.

3.dan ATINA – PELOPONEZ- EPIDAURUS-MIKENA-NAFPLIO - ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Krenućemo preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem.  Nastavljamo putem kojim su nekad davno koračali  spartanci i dolazimo do Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije.Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu). Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni. Narod koji je živeo u Mikeni  bio je okružen kiklopskim zidinama(nazvanim po mitskom džinu Kiklopu). Najpoznatiji deo tih zidina danas čini “Lavlja kapija”,a najpoznatija građevina na samom lokalitetu je grobnica “Atrejeva riznica”. Obilazak  Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene,Lavlja vrata su ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu.Nastavaljamo  ka  Nafpliu, gradiću  koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama. Nafplio se nalazi u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Interesantan je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalaze značajne zgrade kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija) . Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Gradska kuća, Vojni muzej…U starom delu grada se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Zaštitini znak Nafplija su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. U neposrdnoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi ( Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Slobodno vreme. Povratak u Atinu u popodnevnim časovima, vreme za slobodne aktivnosti.Individualni doček NOVE GODINE. Preporuka agencije, glavni trg Sintagma uz okićenu jelku.Noćenje.

4.dan ATINA –LUKA PIREJ-RT SUNION

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Luka Pirej i do rta Sunion. Obilazak Apolonove obale od luke Pirej do rta Sunion. Dolazak u luku Pirej i slobodno vreme za odmaranje uz kafu i divan pogled na marinu.Nastavak puta ka Mikrolimanu, luka Zoe, stare antičke luke i sve do Rta Sunion,koji  je najjužnija tačka Atičkog poluostrva i u današnje vreme deonacionalnog parka. Udaljen je od Atine 65 km prema jugu. Obala je kamenita i strma. Podiže se iz mora do velike visine stvarajući u podnožju peščana žala. U drevnim vremenima Sunion je bio moreplovcima dobar orijentir da su na pravom putu prema Atini. O njemu je prvi pisao Homer u svojoj „Odiseji“. Spomenuo ga je kao mesto gde je pristao Menelaj da sahrani kapetana broda kojim su se vojnici vraćali iz Trojanskog rata.Sunion je poznat ne samo po svetilištu već i kao mesto sa najlepšim zalaskom sunca u Grčkoj. Hiljade turista dolaze svakodnevno da se dive „arhitektonskoj dekoraciji“ koju stvara sunce zalazeći preko hrama u more. Predanje glasi da ukoliko se nešto poželi u podnožju hrama pri zalasku sunca, da se to obično i ostvari.Povratak u Atinu. Repriza Nove godine fakultativno u nekoj od taverni uz grčko veče ili individualno na nekom od gradskih trgova.Noćenje.

5.dan ATINA –AKROPOLJ 

Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10.00h. Mogućnost fakultativnog odlaska do drevnog Akropolja – kompleksa antičkih hramova: Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide. Ulazak na Akropolj sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program.
 • Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
 • Panoramsko razgledanje po programu 
 • Usluge vodiča i pratioca grupe
 • Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja 
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu hotel 3* 60eur
 • Doplata za 1/1 sobu hotel 4* 75eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):

 • Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Mikenu i Nafplio - odrasli 50€/deca do 12.god 35€
 • Luka Pirej do rta Sunion– 15€/ deca do 12.god10€
 • Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča)-odrasli 30€/deca do 12.god 25€ 
 • Repriza Nove godine u taverni – na upit

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs

Hotel Achillion 3*  http://www.achillionhotel.com/Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave. U moderne pogodnosti spadaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U hotelu Achillion svakog jutra se služi grčki doručak na bazi švedskog stola. 

Hotel Delphi Art 3*https://delphiarthotel.com/ nalazi se u neoklasičnoj zgradi u samom srcu Atine preko puta Narodnog pozorišta, na samo 200m od mestro stanice. Sve sobe su kompletno opremljene klimom, SAT TV, minibar i sopstvenim kupatilom sa fenom za kosu.

U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Breeze Boutique 4*https://breezeboutiqueathens.com-hotel.com/nalazi se na 5min hoda od trga Omonia. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, sef, minibar.

Hotel služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). 
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE

ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000049648 od 01.10.2021. do 01.10.2022., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 1 od 21.10.2021.
EG-8/2021

Eta Turs

Obilićev venac 18-20, TC City Passage lokal 6.09,
Beograd, Srbija

www.etaturs.rs

Dodatno predlažemo i...