Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Albanija : 390din i 65€ mala tura, 2 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz!

Obilazak Ohrida, Drača, i fakultativno Tirane, Skadra i Truje

 • Super cena
 • 390 din
 • Ponuda ističe za:
 • Kupljeno 7

 • Albanija, Ohrid, Drač, Tirana
 • Dva noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Termini: 01.11. i 03.12.2020.

 

Vodimo vas na malu turu po Albaniji, obogaćenu mnogobrojnim istorijskim znamenitostima i atrakcijama koje predstavljaju pravu simboliku ove države. Tvrđava Rozafa, Rimski teatar, srednjevekovne građevine u Kruji i Skadru, Skenderbegov trg, tradicionalni bazari, Ethem-begova džamija i mnogi drugi neotkriveni biseri istorije i kulture čekaju upravo na vas. Priključite nam se u istraživanju "poslednje evropske zagonetke", prošetajte ulicama srednjevekovnih gradova, doživite duh minulih vremena i budite deo ove jedinstvene avanture.
 
Avanturu započinjemo posetom Ohridu, biseru srednjovekovne umetnosti i prirodnih lepota. U ovom istorijskom gradu se upoznajemo sa brojnim primercima unikatnih građevina poput Rimskog teatra i Samuilove tvrđave koja datira čak iz 10.veka, kao i sa značajnim predstavnicima vizantijske i antičke umetnosti. Ovo mesto će svakako oduševiti ljubitelje umetnosti, ali i avanturiste koji će uživati u panorami Ohrida.
 
Put nas dalje vodi u Skadar koji je dugo imao zaštitnu ulogu – štitio je put trgovine na rekama Drim i Bojana. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, a koja danas čini mesto atraktivno za posetu turista. O njoj pripoveda poznata legenda “Zidanje Skadra”, koja priča o tri brata koja su preko dana zidala grad, a preko noći vile rušile. Ovaj grad koji je nekad bio jedan od galvnih gradova Dušanovog carstva, danas je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, a svakako je mesto koje vredi posetiti kako bi se u potpunosti osetio duh prave Albanije.
 
Nakon velelepnog Skadra, imaćete priliku da prošetate pravim srednjevekovnim gradom. Kruja je grad u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni srednjevekovni centar države. Ujedno, ovaj grad se smatra jednim od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Kaldrmisane ulice ovog mesta, vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.
 
Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom obuhvata većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku nalazi se zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju, značajnog istorijskog junaka. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, a predstavlja simbol Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, kao i veliki park u samom središtu grada sa prelepim fontanama. Centar obiluje šarenim zgradama na kojima su umetnici oslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate i dela po kojima je Tirana nezvanično ponela naziv  – grad šarenih zgrada.
 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. Dan BEOGRAD
PolazakautobusaizBeogradaje sadogovorenogmesta u 18:00h (3 dana pre puta proverititačnovremepolaska).VožnjaprekoMakedonijesausputnimpauzamaradiodmora.
 
2. Dan OHRID-DRAČ
Dolazak u Ohrid uprepodnevnimsatima. Po dolasku,odlazaknapanoramskorazgledanjegradapešice (bez ulaznica u objekte): spomenikohridskimprosvetiteljimaKlimentu iNaumu, crkvaSv.Sofije, tvrđavacaraSamuilaiz 10 vekaodakle se pružapredivanpoglednasamojezero i grad, Rimskiteatar…Slobodnovreme do polaska za Drač. Dolazak u Drač u popodnevnimčasovima i panoramskorazgledanjejednogodnajstarijihgradovaEvropekoji je osnovan 627 godine pre nove erei drugi je grad poveličini u AlbanijiSlobodnovreme. Smeštaj u hotel.Noćenje.
 
3. Dan DRAČ-KRUJA-SKADAR
Doručak.Fakultativno: odlazakza Kruju-Skadar. Kruja je jedanodnajlepšihgradovaAlbanije irodnomestojednogodnajčuvenijihalbanskihjunakaSkenderbega.PosetaSkenderbegovojtvrđaviiz 6 veka u okvirukoje se nalazeistorijskiietnografskimuzej. Odlazak do karakterističnogstarogbazaragde se mogunaćiručnorađenićilimi, proizvodiodalabastera imnogedrugerukotvorine. Slobodnovreme do polaska za Skadar, jednogodnajstarijihgradovaEvropekoji je često bio razlogvelikihbitaka itemaopevana u mnogimpesmama.Panoramskorazgledanjegrada: Arheološki i Etnografski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnsoti. Noćenje.
 
4. Dan DRAČ-TIRANA
Doručak.Utovarprtljaga u autobus.Fakultativno: odlazak do Tirane, gradakoji se nalazina 40 km od Drača. Panoramskorazgledanjegrada:Sabornacrkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg.Slobodnovreme.Povratak u Drač, odakle je predviđenpolazaksadogovorenogmestaoko 18:00h za Srbiju. Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. 
 
5. Dan BEOGRAD
Dolazak u Beogradu ranimjutarnjimčasovima (vremedolaskazavisioduslovanaputu igraničnihprelaza). Krajusluga.
 
ARANŽMAN OBUHVATA: 
 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 2 noćenja sa doručkom u Draču hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 • obilaske prema programu
 • usluge licenciranog pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
 • obaveznu gradsku taksu (2 € po osobi)
 • medjunarodno putno osiguranje ( 4 € po osobi )
 • ulaznice i fakultativneizlete
 • individualne troškove
 • FAKULTATIVNI IZLETI:
  Skadar-Kruja – 30 €
  Tirana – 25 € ili
  paket izleta : Skadar-Kruja + Tirana – 50 €
OPIS I LOKACIJA HOTELA: 
Smeštaj je u Draču  u dole navedenom hotelu ili sličnom:
HOTEL  OAZ 3* DRAČ – http://www.hotel-oaz.com/ nalazi  se na  plaži, u oblasti Golem, 9 km udaljen od centra Drača i 45 km od Tirane. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, wifi internet, parking. Svaka soba sadrži TWC, AC, TV, telefon i mini bar.
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 
 
1.Obilazak Skadar-Kruja - (30 € po osobi)   
2.Obilazak Tirana - (25€ po osobi) 
Ili Paket izleta: Skadar-Kruja + Tirana– (50€ po osobi)
 

 

Aqua Travel

Čumićevo sokače lok.138,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...