Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Albanija : 390din i 65€ mala tura, 2 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz!

Obilazak Ohrida, Drača, i fakultativno Tirane, Skadra i Truje

 • Super cena
 • 390 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 7

 • Albanija, Ohrid, Drač, Tirana
 • Dva noćenja sa doručkom
 • Autobuski prevoz
 • Termini: 01.11. i 03.12.2020.

 

Vodimo vas na malu turu po Albaniji, obogaćenu mnogobrojnim istorijskim znamenitostima i atrakcijama koje predstavljaju pravu simboliku ove države. Tvrđava Rozafa, Rimski teatar, srednjevekovne građevine u Kruji i Skadru, Skenderbegov trg, tradicionalni bazari, Ethem-begova džamija i mnogi drugi neotkriveni biseri istorije i kulture čekaju upravo na vas. Priključite nam se u istraživanju "poslednje evropske zagonetke", prošetajte ulicama srednjevekovnih gradova, doživite duh minulih vremena i budite deo ove jedinstvene avanture.
 
Avanturu započinjemo posetom Ohridu, biseru srednjovekovne umetnosti i prirodnih lepota. U ovom istorijskom gradu se upoznajemo sa brojnim primercima unikatnih građevina poput Rimskog teatra i Samuilove tvrđave koja datira čak iz 10.veka, kao i sa značajnim predstavnicima vizantijske i antičke umetnosti. Ovo mesto će svakako oduševiti ljubitelje umetnosti, ali i avanturiste koji će uživati u panorami Ohrida.
 
Put nas dalje vodi u Skadar koji je dugo imao zaštitnu ulogu – štitio je put trgovine na rekama Drim i Bojana. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, a koja danas čini mesto atraktivno za posetu turista. O njoj pripoveda poznata legenda “Zidanje Skadra”, koja priča o tri brata koja su preko dana zidala grad, a preko noći vile rušile. Ovaj grad koji je nekad bio jedan od galvnih gradova Dušanovog carstva, danas je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, a svakako je mesto koje vredi posetiti kako bi se u potpunosti osetio duh prave Albanije.
 
Nakon velelepnog Skadra, imaćete priliku da prošetate pravim srednjevekovnim gradom. Kruja je grad u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni srednjevekovni centar države. Ujedno, ovaj grad se smatra jednim od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Kaldrmisane ulice ovog mesta, vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.
 
Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom obuhvata većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku nalazi se zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju, značajnog istorijskog junaka. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, a predstavlja simbol Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, kao i veliki park u samom središtu grada sa prelepim fontanama. Centar obiluje šarenim zgradama na kojima su umetnici oslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate i dela po kojima je Tirana nezvanično ponela naziv  – grad šarenih zgrada.
 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. Dan BEOGRAD
PolazakautobusaizBeogradaje sadogovorenogmesta u 18:00h (3 dana pre puta proverititačnovremepolaska).VožnjaprekoMakedonijesausputnimpauzamaradiodmora.
 
2. Dan OHRID-DRAČ
Dolazak u Ohrid uprepodnevnimsatima. Po dolasku,odlazaknapanoramskorazgledanjegradapešice (bez ulaznica u objekte): spomenikohridskimprosvetiteljimaKlimentu iNaumu, crkvaSv.Sofije, tvrđavacaraSamuilaiz 10 vekaodakle se pružapredivanpoglednasamojezero i grad, Rimskiteatar…Slobodnovreme do polaska za Drač. Dolazak u Drač u popodnevnimčasovima i panoramskorazgledanjejednogodnajstarijihgradovaEvropekoji je osnovan 627 godine pre nove erei drugi je grad poveličini u AlbanijiSlobodnovreme. Smeštaj u hotel.Noćenje.
 
3. Dan DRAČ-KRUJA-SKADAR
Doručak.Fakultativno: odlazakza Kruju-Skadar. Kruja je jedanodnajlepšihgradovaAlbanije irodnomestojednogodnajčuvenijihalbanskihjunakaSkenderbega.PosetaSkenderbegovojtvrđaviiz 6 veka u okvirukoje se nalazeistorijskiietnografskimuzej. Odlazak do karakterističnogstarogbazaragde se mogunaćiručnorađenićilimi, proizvodiodalabastera imnogedrugerukotvorine. Slobodnovreme do polaska za Skadar, jednogodnajstarijihgradovaEvropekoji je često bio razlogvelikihbitaka itemaopevana u mnogimpesmama.Panoramskorazgledanjegrada: Arheološki i Etnografski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnsoti. Noćenje.
 
4. Dan DRAČ-TIRANA
Doručak.Utovarprtljaga u autobus.Fakultativno: odlazak do Tirane, gradakoji se nalazina 40 km od Drača. Panoramskorazgledanjegrada:Sabornacrkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg.Slobodnovreme.Povratak u Drač, odakle je predviđenpolazaksadogovorenogmestaoko 18:00h za Srbiju. Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. 
 
5. Dan BEOGRAD
Dolazak u Beogradu ranimjutarnjimčasovima (vremedolaskazavisioduslovanaputu igraničnihprelaza). Krajusluga.
 
ARANŽMAN OBUHVATA: 
 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 2 noćenja sa doručkom u Draču hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 • obilaske prema programu
 • usluge licenciranog pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
 • obaveznu gradsku taksu (2 € po osobi)
 • medjunarodno putno osiguranje ( 4 € po osobi )
 • ulaznice i fakultativneizlete
 • individualne troškove
 • FAKULTATIVNI IZLETI:
  Skadar-Kruja – 30 €
  Tirana – 25 € ili
  paket izleta : Skadar-Kruja + Tirana – 50 €
OPIS I LOKACIJA HOTELA: 
Smeštaj je u Draču  u dole navedenom hotelu ili sličnom:
HOTEL  OAZ 3* DRAČ – http://www.hotel-oaz.com/ nalazi  se na  plaži, u oblasti Golem, 9 km udaljen od centra Drača i 45 km od Tirane. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, wifi internet, parking. Svaka soba sadrži TWC, AC, TV, telefon i mini bar.
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 
 
1.Obilazak Skadar-Kruja - (30 € po osobi)   
2.Obilazak Tirana - (25€ po osobi) 
Ili Paket izleta: Skadar-Kruja + Tirana– (50€ po osobi)
 

 

Aqua Travel

Čumićevo sokače lok.138,
Beograd, Srbija

www.aquatravel.rs

Dodatno predlažemo i...