Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Mostar: Autobuski prevoz i pratilac grupe za 150 din i 18€!

Obiđite Mostar sa autobuskim prevozom uz pratnju vodiča

 • Super cena
 • 150 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 15

02.06.2017    1

 • Poseta Mostara sa autobuskim prevozom
 • Pratilac grupe
 • Termini: 26.-27.05.2017 ili 02.-03.06.2017

Mostar je podignut u cvetnoj i vinorodnoj dolini reke povezujući smaragdne, grebenaste obale Neretve. Mediteranska klima činila ga je drugim najtoplijim gradom u Evropi odmah iza Atine, najtoplijim gradom u bivšoj Jugoslaviji a danas u Bosni i Hercegovini sa najvećim brojem sunčanih i vedrih dana. Plodna polja se
protežu duž celog toka Neretve i bogata su zasadima smokava, kivija, grejpa, vinove loze pa čak i mandarinama i limunom. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum.

Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566. godine u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Iz tog razdoblja i kasnije ostali su vredni spomenici kulture. Dan osnivanja grada Mostara vezan je uz izgradnju dve kule, sredinom XV vijeka u doba hercega Stepana koje su služile u odbrambene svrhe ali i za čuvanje nekadašnjeg visećeg drvenog mosta. Izgrađene su za vrijeme herceg Stjepana, po kome je jedna od njih i dobila ime. I prvi pisani spomen Mostara vezan je uz ove dve kule. Dubrovački izveštaj od 3. aprila 1452. opisuje kako se Vladislav Hercegović pobunio protiv oca Stepana, otevši mu neke posede. U izveštaju stoji: "ha preso quello di ... Blagay et do castelli al ponte de Neretva (uzeo je ... Blagaj i dvie utvrde na mostu na Neretvi). Mostar je u to vreme bio bitna strateška tačka čije jezgro je predstavljao lančani most preko Neretve na mestu gde je reku bilo najlakše premostiti, te jake kule uz taj most, sa malenim naseljem oko tog jezgra.

Dolaskom austrougarske uprave u ove krajeve zatečeno zanatstvo i specifične društvene odnose zamenjuje industrijsko doba i grad doživljava intenzivnu graditeljsku aktivnost. Šetajući Mostarom ustvari šetamo kroz vreme. Prastare zidine pripovedaju večne bajke o tome kako je nekad bilo. Zanimljiva arhitektura i lepo vreme nisu jedine odlike Mostara, on je mnogo više od toga što su turisti prepoznali i počeli se vraćati u njega. Po kaldrmi starog grada ponovo hodaju posetioci iz celog sveta, kafići su puni i mladih i starih koji uživaju u svežem vazduhu u pogledima na Neretvu i okolne planine koje oduzimaju dah. Obnovljene su džamije i crkve, ponovo su otvoreni muzeji.

Možete posetiti austrougarska javna kupatila, šetati se mostarskim ulicama i diviti se vekovima staroj turskoj arhitekturi, sedeti i uživati uz bocu finog hercegovačkog crnog ili belog vina i udisati miris aleja mediteranskog cveća koje probija svako parče trave i ukrašava svaki balkon. Prodavnice rukotvorina vode Vas duboko u hercegovačku prošlost podržavajući tradiciju kvalitetne, ručno izrađene robe. Svideće Vam se njihova lepota i cenićete vreme i narod koji su ugravirani u svaki pojedinačni predmet.

Dakle isplati se otići tamo i posetiti Stari most kao jedini spomenik iz BiH na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a ali i stari deo Mostara u kome se nalaze i druge važne znamenitosti poput Krive ćuprije, kula oko Starog mosta, ulice Kujundžiluk, hotela "Ruže", Tabhane, i mnogih drugih atraktivnih lokacija pored Neretve. Moramo priznati da nije čest slučaj da se usred centra grada vidi dolina jedne lepe reke a u Mostaru, kojim teče azurna i divlja Neretva, ovo je moguće.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan: Polazak oko 22:30 h na parkingu kod Sava Centra. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Mostaru sa usputnim pauzama radi odmora.

2.Dan: Dolazak u Mostar u jutarnjim satima i panoramsko razgledanje grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak grada u pratnji turističkog vodiča: Stari most, Kriva ćuprija, ulice Kujundžijuk, Tabhane… U kasnim popodnevnim satima polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • usluge turističkog pratioca grupe tokom putovanja,
 • agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezno osiguranje - 120 din.
 • Individualne troškove
 • Fakultativni izlet - obilazak 5 eura


FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti-obilazaki se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta nisu podložne promenama I ne zavise od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih obilazaka je 15 putnika. Fakultativni programi nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova vodiča, organizacije ino-partnera…

Srećan Put

Katarine Ivanović 8/2,
Novi Sad, Srbija

www.facebook.com/tasrecanput/

Dodatno predlažemo i...