Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Uloguj se

Već sam registrovan

ili upiši svoje podatke

Registruj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Bitef teatar: predstava po izboru iz Aprilskog repertoara!

Karta za predstavu Bitef teatra u Aprilu po ceni već od 300 din za jednu kartu

  • VREDNOST600 din
  • POPUST50%
  • UŠTEDA300 din
 • 300 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 28

 • Predstave repertoara za April možete videti ovde
 • Kupon važi za jednu kartu
 • Kupon ne važi samo za PREMIJERE PREDSTAVA
 • Bitef teatar, Skver Mire Trailović 1

BITEF teatar je avangardno pozorište smešteno u živopisan teatarski prostor rekonstruisane evangelističke crkve, u samom srcu Dorćola. Neobičan izgled ovo pozorište duguje svojoj prvobitnoj nameni,  nedovršeni objekat evangelističke crkve. Gradili su ga i finansirali pripadnici nemačke manjine u Srbiji, ali nikada nije doživela svoju zamišljenu namenu. Umesto vernika, u ovom su prostoru svoje utočište našli mladi intelektualci i avangardni umestnici čiji rad predstavlja iskorak iz tradicionalnih i utvrđenih granica scenskog izraza. Svoja vrata BITEF otvara svim vidovima scenskog izraza koji svoje utočište nemaju ni na jednoj drugoj beogradskoj sceni. Poklanjajući naročitu pažnju teatru pokreta, savremenom plesu ali i najnovijim dramskim tekstovima iz zemlje i sveta BITEF je pozorište čiji se repertoar razvija u više pravaca. U pravcu urbanog beogradskog duha!
Zgrada Bitef Teatra
 
Zgrada Bitef Teatra se nalazi na adresi Skver Mire Trailović 1, u blizini Bajlonijeve pijace. Neobičan izgled ovo pozorište duguje svojoj prvobitnoj nameni, a to je nedovršeni objekat evangelističke crkve. 

Izgradnja ovog objekta, kojeg su gradili i finansirali pripadnici nemačke manjine u Srbiji, započeta je 1940. Godine. Objekat je građen sa namerom da u njemu bude smeštena nemačka evangelističko-hrišćanska zemaljska crkva, kako stoji na pečatu jedinog sačuvaniog dokumenta iz tog vremena. Gradnja ovog objekta je prekinuta 1942. S obzirom na to da zgrada nije dovršena, kao ni osveštana, ona nikada nije stekla status verskog objekta. U toku 1988. i 1989. Godine zgrada je rekonstruisana I adaptirana za potrebe pozorišta I kao takva predate na korišćenje Bitef teatru. 

Bitef teatar

Skver Mire Trailović br. 1,
Beograd, Srbija

www.bitef.rs/teatar/

Dodatno predlažemo i...